PDA

View Full Version : YarisWorld Of Turkey

orheen
12-07-2008, 01:40 AM
Hadi Burada Yazalım

orhansah
12-09-2008, 02:36 AM
olur olur yazalım tabi :)
bu arada adaşız galiba :)

orheen
12-20-2008, 04:08 PM
Evet adaşız :) Yarisini ne zaman aldın? Benzinli mi dizel mi?

caş
01-26-2009, 04:07 AM
Selam arkadaşlar, selam sevgili Orhan. Ben de aranıza katıldım. Umarım diğer Yarisci arkadaşlar da kısa zamanda aramıza katılır.

Sağlıcakla kalın.
:smile:

orheen
01-26-2009, 06:36 AM
Hoş geldin Coşkun abi,

Sende international yaris forumuna hoş geldin. :burnrubber:

Burada yaris hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsin. İngilizce konusunda sana destek olabilirim eğer ingilizcen yoksa. :headbang:

guardiola
01-26-2009, 06:58 AM
yettim gaari..:D

orheen
01-26-2009, 08:49 AM
Way guardiaola sende hoşgeldin. dikkatinizi çeken bir konu olursa genelde hep birlikte dalarız. Gerekirse türkçe yazarız türkçe öğrensinler :)

optimal
01-26-2009, 03:07 PM
Şu anda Yaris'i olmayan ama Yaris'e tutkun bir adama yer var mı burda? :redface:

orheen
01-26-2009, 05:55 PM
Olmazmı optimal nedemek. Sende hoşgeldin. :clap: Buranın şekillerine hasta oldum yaw nekadar çeşitli :)

caş
01-27-2009, 04:44 AM
Selam arkadaşlar,

Dün bu foruma üye olduktan sonra biraz gezintiye çıkayım dedim, Endenozya, Ortadoğu, Malezya falan gezinirken gezindiğim bölgelerden birinden mikrop kaptım! :evil:Bu mikrop PC'me de bulaştı. :hitcomputer:Mikrop kapan kasa şu anda bilgisayar doktorunda. Ben de evdeki labtop'dan yazıyorum. Sanırım doktor şu anda format atmakla meşguldur. Akşama kadar mikrop, virüs, kızamık falan temizleyip eve teslim edecek. 40 tl'ye bir de lisanslı anti-virüs programı aldım onu da yükleyecekler.Bana toplam 80 tl'ye patladı. :thumbup:Sağlık olsun, Yaris için değer.:thumbup:

Aman siz, siz olun bilmediğiniz yerlere gezintiye çıkmayın.

Sağlıcakla kalın.

caş
01-27-2009, 06:08 AM
Selam arkadaşlar,

Bu forumda gezinirken aşağıdaki bilgilere (daha doğrusu söylentilere) ulaştım. Gerçi bizler bunu DH'de de tartışmıştık, ancak sizlerin de teyidini alayım dedim;

2010 model Yarisler makyajlanıyor. Makyaj 2009 yılının sonlarında gerçekleşiyor.

Bir söylentiye göre 2011, bir söylentiye göre de 2012 yılında yeni Yaris çıkıyor.

Yarisler 5 yıl değişikliğe uğramıyor. Diyelim ki en son kasa 2007 yılında değişti. (Türkiye'de bildiğim kadarıyla 2006'ının Nisan ya da Mayısında görülmeyeye başlandı.) Yeni kasa 2012 yılında piyasaya çıkıyor. Sanırım Türkiye'de 2011'in ikinci çeyreğinde görmeye başlayacağız.

Sağlıcakla kalın.

Biraz da İngilizce olsun - International'ız ya!

Take care.
:drool:

guardiola
01-27-2009, 06:23 AM
abi geçmiş olsun..aslında ücretsiz de iyi antivirüs programları var..

mesela ben Avira AntiVir kullanıyorum, tavsiye ederim..:thumbsup:

guardiola
01-27-2009, 06:26 AM
Selam arkadaşlar,

Bu forumda gezinirken aşağıdaki bilgilere (daha doğrusu söylentilere) ulaştım. Gerçi bizler bunu DH'de de tartışmıştık, ancak sizlerin de teyidini alayım dedim;

2010 model Yarisler makyajlanıyor. Makyaj 2009 yılının sonlarında gerçekleşiyor.

Bir söylentiye göre 2011, bir söylentiye göre de 2012 yılında yeni Yaris çıkıyor.

Yarisler 5 yıl değişikliğe uğramıyor. Diyelim ki en son kasa 2007 yılında değişti. (Türkiye'de bildiğim kadarıyla 2006'ının Nisan ya da Mayısında görülmeyeye başlandı.) Yeni kasa 2012 yılında piyasaya çıkıyor. Sanırım Türkiye'de 2011'in ikinci çeyreğinde görmeye başlayacağız.

Sağlıcakla kalın.

Biraz da İngilizce olsun - International'ız ya!

Take care.
:drool:

yavaş yavaş zamanı geliyor zaten..ama ben toyota'nın tasarımcılarından bir

devrim beklemiyorum açıkcası..pek beceremiyolar bu işi..yürüyen aksam ve

motor konusunda ne kadar başarılılarsa, dizayn konusunda da bi o kadar

başarısızlar..

orheen
01-27-2009, 06:53 AM
Coşkun abi geçmiş olsun, Ben 2 virüs programı birden kullanıyorum ikiside korsan :w00t:

Ben bilgisayarımı kendim formatlayıp programlarını kurduğum için bana zarar veremiyolar :evil:

toyota biraz daha ağırbaşlı kesime hitap ediyo bu sebepten pek cafcaflı kasa yapmıyorlar. Örneğin ben pegeout ları hiç beğenmiyorum. Bana göre onlar çoluk çocuk arabası. Toyota nın bir asaleti var ve tasarımlarında ciddiyeti elden bırakmıyor. Yoksa emin olun diğer markalardan çok daha seksi modeller çıkartırdı.

Ben 2011 de çıkacak yaristen umutluyum işin açıkçası. Aslında varolan kasa da gayet güzel yani çok büyük bir değişikliğe ihtiyaç yok. Aracı biraz alçaltsınlar, işçiliği daha kaliteli yapsınlar, hız sabitleyici falan koysunlar, multimodu elden geçirsinler bide navigasyon koydularmı o araba gider :burnrubber:

Bakalım artık. gözünüze kestirdiğiniz konu olursa burada haber verin toplu halde türkçe yazarak istila ederiz :headbang:

caş
01-27-2009, 10:02 AM
:wink:Selam arkadaşlar,

Bu gün İngiltere'deki yarisworld'e bir post salladım. Yakında ABD, Kanada, vs.ye de dalacağım. Maksat action olsun.

Sağlıcakla kalın.

caş
01-27-2009, 10:15 AM
abi geçmiş olsun..aslında ücretsiz de iyi antivirüs programları var..

mesela ben Avira AntiVir kullanıyorum, tavsiye ederim..:thumbsup:

Sevgili guardiaola,

Aslında benim bilgisayarda da vardı korsan anti-virüs programı. Demekki bir şekilde bulaştı. :frown:Sık sık güncelleme yapmak lazım. Pek de anlamam bu tür işlerden açıkçası.:iono: Bizim hanım ısrar ettiği için 40 tl verip aldım lisanslı olanını.

Hoşça kalın.

guardiola
01-27-2009, 10:53 AM
olsun, iyi yapmışsın..aslında herkesin böyle programlar kullanması lazım ama

biz Türk milletiyiz..işin uygununa kaçmayı severiz :biggrin:

caş
01-27-2009, 01:11 PM
Coşkun abi geçmiş olsun, Ben 2 virüs programı birden kullanıyorum ikiside korsan :w00t:

Ben bilgisayarımı kendim formatlayıp programlarını kurduğum için bana zarar veremiyolar :evil:

toyota biraz daha ağırbaşlı kesime hitap ediyo bu sebepten pek cafcaflı kasa yapmıyorlar. Örneğin ben pegeout ları hiç beğenmiyorum. Bana göre onlar çoluk çocuk arabası. Toyota nın bir asaleti var ve tasarımlarında ciddiyeti elden bırakmıyor. Yoksa emin olun diğer markalardan çok daha seksi modeller çıkartırdı.

Ben 2011 de çıkacak yaristen umutluyum işin açıkçası. Aslında varolan kasa da gayet güzel yani çok büyük bir değişikliğe ihtiyaç yok. Aracı biraz alçaltsınlar, işçiliği daha kaliteli yapsınlar, hız sabitleyici falan koysunlar, multimodu elden geçirsinler bide navigasyon koydularmı o araba gider :burnrubber:

Bakalım artık. gözünüze kestirdiğiniz konu olursa burada haber verin toplu halde türkçe yazarak istila ederiz :headbang:

Sevgili Orhan,

Yeni çıkacak Yarislerde yapılması gereken ilave ve değişiklikler konusunda hem fikirim. Special modellerin dışındakilerde sürücü koltuğu yükseklik ayarı yok, arka camlar manuel açılıyor (aslında bizim ailede hiç sorun değil, ancak insan istiyor yine de). Bu ilaveler yapıldığında fiyata yansıyacağından en az 1.000-2.000 tl fark eder. Bir de bilgisardaki ayar düğmelerini düzeltseler...

Bu arada iki gündür DH'de mesaj gönderemiyorum:evil: malum nedenden dolayı:cry:, ancak takip edebiliyorum.

İyi akşamlar.

orheen
01-27-2009, 04:44 PM
Burası DH e alternatif oldu aslında iyide oldu, artık ordan ceza alırsam o arada burda yazmaya devam edebilirim. Yarisworld ta çok güzel konular var. Birde kendiniz yapın diye bir bölüm var yarise yapılabilecek modifiyeleri gösteriyor.

Coşkun abi sen sevdin burayı :) Her yerin tadı ayrı, burası sırf yarisçilerin bide tüm düynya burada. Toyota nın dünya markası olmasının avantajını kullanıyoruz.

orheen
01-27-2009, 04:57 PM
Coşkun abi nereleri okuyorsun? Hangi bölümdesin? Arkadaşlık isteği gönderdim bu arada :)

caş
01-27-2009, 05:02 PM
Burası DH e alternatif oldu aslında iyide oldu, artık ordan ceza alırsam o arada burda yazmaya devam edebilirim. Yarisworld ta çok güzel konular var. Birde kendiniz yapın diye bir bölüm var yarise yapılabilecek modifiyeleri gösteriyor.

Coşkun abi sen sevdin burayı :) Her yerin tadı ayrı, burası sırf yarisçilerin bide tüm düynya burada. Toyota nın dünya markası olmasının avantajını kullanıyoruz.

Acayip tuttum bu forumu sevgili Orhan. "Kendiniz Yapın" bölümüne de bakarım, sağ olasın. Vallahi bu gün YW'da (yarisworld'ün kısaltılmışı olduğunu öğrendim)dört-beş yere mesaj gönderdim. Senin de daha önce dediğin gibi Yaris kullanıcıları daha farklı oluyor. Bunu yollarda da gözlüyorum.

Dediğin gibi DH'e iyi bir alternatif oldu.:thumbsup:

Sağlıcakla kal.

orheen
01-27-2009, 05:10 PM
Birde buranın forum düzeni falan da baya iyi. Bi ara yeni bi konu açıp o grafikleri koyayım bakalım nası tepki alıcam hani opt hız muhabbetlerini :)

Neyse ben gene kaçar hadi iyi geceler

caş
01-27-2009, 05:33 PM
Vallahi tam takıldığım bir yer yok, sevgili Orhan. Bir Kanada'ya takılıyorum, bir Amerika'ya, bir İngiltere'ye. Uzak Doğu ve Ortadoğu'dan uzak duruyorum, korkuyorum açıkçası. Dün sanırım o bölgelere ait linkleri tıklarken virüs kaptım.
:frown:
Şimdilik forumu tanımaya çalışıyorum. Bir-kaç gün içinde alışırım foruma. Senin DH'deki istatiksel verilerle ilgili çalışmanı YW'de yayınlarsan, bomba olur sana söyleyeyim. :thumbsup:Tepkilerini merak ediyorum.

İyi geceler.

caş
01-27-2009, 05:43 PM
Coşkun abi nereleri okuyorsun? Hangi bölümdesin? Arkadaşlık isteği gönderdim bu arada :)

Arkadaşlık isteğini onayladım, tam anlayamamıştım baştan. OK.

İyi geceler.

:wink:

guardiola
01-28-2009, 05:05 AM
türkiye'deki 1.0,1.3 ve 1.4 motor seçenekleri hangi ülkelerde var tam anlayamadım

doğrusu..:iono: eeee,adamlarda %80 ÖTV mi var..alıyolar 1.8lt, biniyolar

canavar gibi..

orheen
01-28-2009, 05:09 AM
türkiye'deki 1.0,1.3 ve 1.4 motor seçenekleri hangi ülkelerde var tam anlayamadım

doğrusu..:iono: eeee,adamlarda %80 ÖTV mi var..alıyolar 1.8lt, biniyolar

canavar gibi..

Yani :w00t:

Fransada üretilen 1.0 1.3. ve 1.4 ler avrupada ve asyada satılıyor.

Amerikada üretilen 1.5 ve 1.8 ler diğer kıtalarda satılıyor diye biliyorum.

guardiola
01-28-2009, 05:11 AM
gözüm kalıyo vallahi.. :biggrin::burnrubber:

orheen
01-28-2009, 09:06 AM
Benim yağ değişim zamanı gene geldi. Haftasonu gidip yağ değiştiricem bakalım nekadar bayılıcam.

Buranın resimlerine bayılıyorum ya çok eğlenceliler :) Diğer forumlara türkçe mi yazıyorsunuz yoksa ingilizce mi? Türkçe yazmak yasakmı acaba bilginiz varmı?

caş
01-28-2009, 09:11 AM
Selam arkadaşlar,

1.5 ve 1.8 motor seçeneklerinin Avrupa piyasasına sürülmemesinin nedeni ne olabilir. ÖTV Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da yüksek olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?:iono: Bu arada 1.8 motor bizim Yarisleri uçurur arkadaşlar. Zabdedilmesi mümkün olmaz. :burnrubber:

Sedan Yarislerin Türkiye piyasasına sürülmemesinin nedeni bence Corolla’nın satışında düşüşe sebebiyet verebilmes. Bana göre HP Yarislerin tipi sıra dışı. :thumbsup:Sedanların çok fazla albenisi yok. :thumbdown:Benzer çizgilere sahip bir çok marka var yurdumuzda.

Sağlıcakla kalın.

orheen
01-28-2009, 09:30 AM
1.8 lerin dişli oranlarına bakmak gerek. Eğer bizimkiler gibiyse hakikaten uçurur :) Ama onlar büyük lastik kullanıyor o bir miktar ivmelenmeyi azaltır.

Üretimi amerika kıtasında yapılıyor bence nakliyatında fiyatı arttıracağı düşüncesiyle getirmiyorlar. Halbuki yarisin kasası hakikaten sıradışı yani bu kasa daha birçok projede kullanılabilir.

Örneğin hibrite dönüştürülerek tam bir yakıt tasarruf canavarı olabilir!

Şu anda hollywood yıldızları toyota prius kullanıyor. Çevreci olduklarını göstermek için. Yani normalde 7.5 gibi yakacak aracı 4.5 e indirmişler. yani 5.4 yakan bi araç çok rahat 3 e indirilebilir. Ne dersiniz :D

guardiola
01-28-2009, 10:45 AM
Selam arkadaşlar,

1.5 ve 1.8 motor seçeneklerinin Avrupa piyasasına sürülmemesinin nedeni ne olabilir. ÖTV Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da yüksek olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?:iono: Bu arada 1.8 motor bizim Yarisleri uçurur arkadaşlar. Zabdedilmesi mümkün olmaz. :burnrubber:

Sedan Yarislerin Türkiye piyasasına sürülmemesinin nedeni bence Corolla’nın satışında düşüşe sebebiyet verebilmes. Bana göre HP Yarislerin tipi sıra dışı. :thumbsup:Sedanların çok fazla albenisi yok. :thumbdown:Benzer çizgilere sahip bir çok marka var yurdumuzda.

Sağlıcakla kalın.

zabdedilir abi bence..çünkü lastikler, amortisörler de farklıdır sonuçta..

arkaya da disk frenleri koymuşlar zaten..

sedanları ben de beğenmedim..hele içi milli felaket :barf:

guardiola
01-28-2009, 10:48 AM
Benim yağ değişim zamanı gene geldi. Haftasonu gidip yağ değiştiricem bakalım nekadar bayılıcam.

Buranın resimlerine bayılıyorum ya çok eğlenceliler :) Diğer forumlara türkçe mi yazıyorsunuz yoksa ingilizce mi? Türkçe yazmak yasakmı acaba bilginiz varmı?

en az bi 175 tl alırlar..10 bin bakım mı olacak??

valla diğer forumlara daha yazmadım ama yazarsam da ingilizce yazarım..

sonra türkler geldi forumun içine etti dedirtmeyelim :bellyroll:

caş
01-28-2009, 11:40 AM

Solda caş'ın üzerine oku getirdiğinde "Find more posts by caş" yazsı beliriyor. Onu tıkladığında gönderilen mesajların dökümü çıkıyor.

Vallahi ben action olsun diye dört-beş yere mesaj gönderdim. Belki de ilk günlerin heyecanı ve hevesidir. Türkçe yazsak sakınca olmaz, ama kim okur? :iono:

Sevgili Orhan, senin Yaris kaç km'de? 20.000'de mi? Garanti süresi doldu mu? :iono: Ben 10.000 km'lik bakıma sanırım Haziranda falan götüreceğim. Şu anda 6.400 km civarında.

Sağlıcakla kal.

orheen
01-28-2009, 11:48 AM
Solda caş'ın üzerine oku getirdiğinde "Find more posts by caş" yazsı beliriyor. Onu tıkladığında gönderilen mesajların dökümü çıkıyor.

Vallahi ben action olsun diye dört-beş yere mesaj gönderdim. Belki de ilk günlerin heyecanı ve hevesidir. Türkçe yazsak sakınca olmaz, ama kim okur? :iono:

Sevgili Orhan, senin Yaris kaç km'de? 20.000'de mi? Garanti süresi doldu mu? :iono: Ben 10.000 km'lik bakıma sanırım Haziranda falan götüreceğim. Şu anda 6.400 km civarında.

Sağlıcakla kal.

Coşkun abi yazılarını okudum, ingilizcen baya iyimiş sanırım işte ingilizceni kullanıyorsun?

Benim araba 16 binde ama yağ değiştireli 8 ay oldu. o zaman 7 binde idi. Nolur nolmaz yağını değiştireyim diyorum 20 bin bakımını yaz başı yaptırıcam. Ben 10 bin bakımlarını ayrı yağ değişimlerini ayrı yaptırıyorum. 10 bini dolduramazsam 8 ayda bir değiştiricem garanti süresi dolana kadar. Sonra kendim değiştiricem.

Coşkun abi yazın arabanla bi güney turu yap sende. Şöyle çanakkaleden aşağıya doğru bi in izmir çeşme kuşadası didim bodrum marmaris datça fethiye kaş antalya bi yap bence :thumbup: Araba yol görsün :burnrubber:

Ben yazın öyle bi uzun yol düşünüyorum şöyle bi 10 günlük sahil şeridi gezintisi kısmetse.

Halı saha maçına gidiyorum sonra görüşürüz :headbang:

caş
01-28-2009, 01:11 PM
Sevgili Orhan,

Senin İngilizcen de çok iyi. :thumbsup:Ben emekli banka yöneticisiyim. Çalıştığım (Genel Müdürlük) departmanda yurtdışı bankalarla irtibatı ben sağlardım. Daha sonra esas mesleğim İngilizce öğretmenliğine döndüm. Özel bir lisedeyim. Daha önce üniversitede hocalık yaptım. Dört adet Alfa Yayınevi tarafından yayınlanmış eserim var. İnternetten araştırabilirsin. "Coşkun Yeni" kitapları yazdın mı çıkıyor.

Maalesef okullarda yaptığım öğretmenliğimde İngilizcem oldukça geriledi. :thumbdown:Çok kıstlı ve dar çerçevede kullanabiliyorum İngilizcemi. Yine de buna da şükür. 15 günlük bir sömestir tatili var. Bu yüzden müsait vaktim çok oluyor.

Senin mühendis olduğunu biliyoruz. Sen İngilizceyi nerede öğrendin? Sevgili guardiola da hatırladığım kadarıyla diş doktoru.

Halı saha maçının sonucunu bildirir misin?

Sağlıcakla kal.

guardiola
01-28-2009, 02:20 PM
oooo..abi maaşallah..süpersin..:clap:

google'dan şöyle bir baktım da müthiş işler yapmışsın..hörmet ederim..

dopdolu bir özgeçmişe sahipsin..farklı kulvarlar da olsak darısı başımıza :biggrin:

konu ne zaman ingilizce'den açılsa beni kahreden ÜDS gelir aklıma :frown:

çok sıkı çalışmadım ama 72'yi de geçemedim şu sınavdan..

caş
01-28-2009, 02:58 PM
oooo..abi maaşallah..süpersin..:clap:

google'dan şöyle bir baktım da müthiş işler yapmışsın..hörmet ederim..

dopdolu bir özgeçmişe sahipsin..farklı kulvarlar da olsak darısı başımıza :biggrin:

konu ne zaman ingilizce'den açılsa beni kahreden ÜDS gelir aklıma :frown:

çok sıkı çalışmadım ama 72'yi de geçemedim şu sınavdan..

Sizlerin meseği de çok güzel. Şu an hangimiz bir mühendis, bir diş doktoru olmak istemez ki? Gıpta edilecek, herkesin hayalindeki meslekler...:thumbsup:

caş
01-28-2009, 05:44 PM
Selam arkadaşlar,

Aşağıdaki linkte "shark" model anten nasıl duruyor Yarisin üzerinde? Aslında bizim Yarislerin tepesinde anten olmasa da içeride dikiz aynasının üst kısmında bant şeklinde olsa daha iyi olmaz mı?:iono:

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=12754

İyi geceler.

orheen
01-28-2009, 06:10 PM
Coşkun abi senden öğreneceğimiz çok şey var. Ben ingilizceyi okuldan sağdan soldan öğrendim ara ara yurtdışı firmaları ile yazışıyorum. Senin bu konuda kitabın var ilk fırsatta kitabını almayı düşünüyorum.

Samimi olarak söyleyeyim forumda şimdiye kadar yazdıklarından da kişiliğine hayranım aramızda kalsın.

Maçı 10 a 7 aldık. 2 golüm 4 asistim var. Ben asist yapmayı çok seviyorum :) Tabi bu aralar aldığım kilolar başıma bela ama havalar ısınana kadar fazlalıkları atacağım inşallah.

Senin bilgisayar yapıldı mı ne alemde?

@guardiola bu forum seni de sardı sanırım :w00t:

toyota firmasının araçlarının tüm dünyada satılmasının ayrıcalığı :burnrubber:

caş
01-29-2009, 03:37 AM
Coşkun abi senden öğreneceğimiz çok şey var. Ben ingilizceyi okuldan sağdan soldan öğrendim ara ara yurtdışı firmaları ile yazışıyorum. Senin bu konuda kitabın var ilk fırsatta kitabını almayı düşünüyorum.

Samimi olarak söyleyeyim forumda şimdiye kadar yazdıklarından da kişiliğine hayranım aramızda kalsın.

Maçı 10 a 7 aldık. 2 golüm 4 asistim var. Ben asist yapmayı çok seviyorum :) Tabi bu aralar aldığım kilolar başıma bela ama havalar ısınana kadar fazlalıkları atacağım inşallah.

Senin bilgisayar yapıldı mı ne alemde?

@guardiola bu forum seni de sardı sanırım :w00t:

toyota firmasının araçlarının tüm dünyada satılmasının ayrıcalığı :burnrubber:

Maçı kazandığınıza sevindim. :clap:Tebrikler. Gençliğimde ben de futbol oynardım, her genç gibi. Ama o zamanlar halı saha falan yoktu malum. Toprak saha oynardık. Oramızı, buramızı parçalardık.:cry: Hiç hala sahada futbol oynamak kısmet olmadı. Kilo konusunda ben de dertliyim hiç sorma. Bir yaştan sonra metabolizma yavaşlıyor, vücut yağlarını zor eritiyor.:frown:

Bigisayar yapıldı. RAM da bozukmuş, yenisi takıldı. Toplam 140 tl'ye patladı.:evil: Sağlık olsun.

Ben DH'deki üye arkadaşların gönderdiği yorumlardan yaptığım gözlemlerim; özellikle Toyota kullanıcılarının kullandığı uslup daha seviyeli ve düzgün olduğu yönünde. Marka fanatikliği yapmıyorum, elbette forumda çok değerli ve bilgi birikimlerinden istifade ettiğimiz pek çok arkadaş var. Ancak 13-15 yaşında ayağı gaz pedalına deymemiş çocuklar bir marka konusunda ahkam kesiliyor, küfürlü sözcükler kullanıyorlar, güzel Türkçemizi bozuyorlar. Diğer bazı kullanıcılar da bu tür kişileri ciddiye alıyor, bir başka değişle ödüllendiriyor. Ben bir yorum yazarken elli kere düşünüyorum, kırıcı olmayayım, ağız dalaşına girmeyeyim diye. :barf:Zira günde binlerce kişi bizlerin yazılılarını okuyor, bir bakıma verdiğimiz bilgilerle araç alma konusunda kişileri yönlendiriyoruz.

Elbette ben de bazen kopuyorum, bir-iki sert cevap verdiğim oldu. :evil:Sonuçta insanız.

Benim hakkımda yaptığın olumlu yorum ve görüşler için ayrıca teşekkür ederim, sevgili Orhan.:redface:

Sağlıcakla kal.

guardiola
01-29-2009, 06:06 AM
Selam arkadaşlar,

Aşağıdaki linkte "shark" model anten nasıl duruyor Yarisin üzerinde? Aslında bizim Yarislerin tepesinde anten olmasa da içeride dikiz aynasının üst kısmında bant şeklinde olsa daha iyi olmaz mı?:iono:

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=12754

İyi geceler.

abi ben bu antene bayıldım..rengi de arabayla aynı..dün rahat 1 saat falan

aramışımdır internette ama Yaris için bulamadım..ordaki eleman eBay'den aldım

demiş ama eBay'de de bulamadım..:cry: bulsam alıcam hemen..hatta 3 tane

alıyım takarız birer tane :biggrin:

@orheen

sardı vallahi :bellyroll: ama buradaki arkadaşlar genellikle modifiye tutkunu..

ben pek modifiye çılgını değilim..yapsam da aracın orjinal aksesuarlarını kullanmak

taraftarıyım..

guardiola
01-29-2009, 06:09 AM
@caş

abi bir de kaç gündür sorucam unutuyorum..sen sanırım poliset'e (yanlış yazmadım di mi)

spoiler yaptırmıştın..onların yaptığı böyle bişey mi??

http://www.yarisworld.com/forums/images/funkygarage/860/SpoilTint.JPG

caş
01-29-2009, 07:29 AM
@caş

abi bir de kaç gündür sorucam unutuyorum..sen sanırım poliset'e (yanlış yazmadım di mi)

spoiler yaptırmıştın..onların yaptığı böyle bişey mi??

http://www.yarisworld.com/forums/images/funkygarage/860/SpoilTint.JPG

Selam sevgili guardiola,

Evet Poliset'e yaptırmıştım. Web adresi:

http://www.poliset.net/automotive_gallery.aspx?brandid=22&sectionid=4

Posta adresi:
Velibaba Mahallesi
Ankara Cad. No.200/A
Pendik.

Tlf: 3079154-55

Murat Bey ile görüşülecek.

Benim Yaris'in fotoğrafları:

http://forum.donanimhaber.com/m_10540634/mpage_18/key_/tm.htm

O zamanlar bir hayli araştırma yapmıştım. Hem fiyatı cazip, hem de işçiliği iyi. Gayet şık göründüğünü düşünüyorum. Memnun kalacağını düşünüyorum.

Modifikasyon konusunda ben de seninle aynı düşünüyorum. İstanbul yolları malum, delik deşik her yer. Benim yaşa da pek uymaz. Bir de satarken karşındaki alıcı bin-bir soru soracak. Gerileceksin. Ufak tefek modifikasyonlar olabilir. Ama yeni kasa İbiza, Leon, Auris, 207, Subaru, i 30, vb. gibi araçlarda hoş görünüyor. :w00t:

Sağlıcakla kal.

guardiola
01-29-2009, 07:55 AM
acaba spoiler'ı bu şekilde de yapabiliyolar mı??

caş
01-29-2009, 10:25 AM
acaba spoiler'ı bu şekilde de yapabiliyolar mı??

Özel sipariş üzerine yaptıklarını sanmıyorum. :iono:Zira fabrikalarını ziyaret ettiğimde raflarda bir çok hazır, ancak boyanmamış spoiler vardı. Bir çok markaya (Toyota dahil) üretim yaptıklarını söylemişlerdi. TOYOTASA da POLİSET'ın webde yayınladığı ürünlerini bu firmadan alıyormuş. Firmadan Murat Bey söylemişti. Çok ilgileniyorlar gerçekten.:thumbsup:

orheen
01-29-2009, 10:56 AM
Ben ön alta spoyler düşünüyorum şöyle ince saçtan. Aracın altına giren havayı keser bu sayede aracın yere tutunması artar. Yüksek hızlarda iyi iş görebilir. Gerçi polisetin de buna yönelik ürünleri vardır, artık pendik tarafına yolum düştüğünde bakarım.

caş
01-29-2009, 11:38 AM
Ben ön alta spoyler düşünüyorum şöyle ince saçtan. Aracın altına giren havayı keser bu sayede aracın yere tutunması artar. Yüksek hızlarda iyi iş görebilir. Gerçi polisetin de buna yönelik ürünleri vardır, artık pendik tarafına yolum düştüğünde bakarım.

Sevgili Orhan,

Marşpiyel ve tamponlar arabayı gerçekten çok hoş gösteriyor. :thumbsup:İstanbul yolları malum. Kasiler ve çukurlarla dolu her. Yüksekçe bir kasise biraz hızlı girdinmi o sürtünme sesi yok mu, içim cız ediyor vallahi.
:frown:
İstanbul'a geldiğinde görüşelim.

guardiola
01-29-2009, 12:11 PM
evet tampon spoilerleri gerçekten çok yakışıyo yaris'e ama istanbul yolları berbat..

guardiola
01-29-2009, 12:27 PM
sunroof da süper olurdu..

orheen
01-29-2009, 12:28 PM
Coşkun abi iyi olur vallahi bende görüşmek isterim. İstanbulda trafik ve yollar gerçekten kötü.

@sunroof ilginç olmuş :) Sonradan açılan sunroofları kötülüyolar ama tabi ustasına da bağlı. Polisette bu tarz uygulamalar varmıdır acaba?

caş
01-29-2009, 01:21 PM
Coşkun abi iyi olur vallahi bende görüşmek isterim. İstanbulda trafik ve yollar gerçekten kötü.

@sunroof ilginç olmuş :) Sonradan açılan sunroofları kötülüyolar ama tabi ustasına da bağlı. Polisette bu tarz uygulamalar varmıdır acaba?

Ben yarın istersen telefon açıp sorarım firmaya, sevgili Orhan. Ancak hiç tavsiye edilmiyor. Sunroof'un çerçevesindeki lastikler zamanla deforme olur, su sızdırır, çerçeve demirleri zamanla paslanır, açıp kapatırken tutukluk yapar, şöyle yağ gibi kaymaz anlayacağın. :thumbdown:

Benim önerim hiç bu işe girişme. Güzelim Yarisin tavanı kesiliyor, ben bakamam arabama işlem yapılırken, içim gider.:cry: :bow:İkinci elini de düşürürsün. Usta ne kadar iyi de olsa orjinali gibi olmaz. Sonra pişman olursun. :bonk:Daha önce benzer olumsuzlukları yaşayan arkadaşlardan biliyorum.

Yarın Poliset'i arar sorarım.

guardiola
01-29-2009, 01:31 PM
abi şu tavan spoileri olayını da sorarsan çok sevinirim..:biggrin:

caş
01-29-2009, 01:55 PM
abi ben bu antene bayıldım..rengi de arabayla aynı..dün rahat 1 saat falan

aramışımdır internette ama Yaris için bulamadım..ordaki eleman eBay'den aldım

demiş ama eBay'de de bulamadım..:cry: bulsam alıcam hemen..hatta 3 tane

alıyım takarız birer tane :biggrin:

@orheen

sardı vallahi :bellyroll: ama buradaki arkadaşlar genellikle modifiye tutkunu..

ben pek modifiye çılgını değilim..yapsam da aracın orjinal aksesuarlarını kullanmak

taraftarıyım..

Sevgili guardiola,

“Shark” tipi antenleri internette araştırdım. Aşağıdaki linklerden ilkinde bizim Yarisler için de var. Hatta anteni monte edilmiş bir fotoğrafı da mevcut. Oldukça şık duruyor. Ancak fiyatı oldukça pahalı. 69 USD.

İkinci site hepsiburada.com. fiyatı cazip. Güvenli bir site biliyorsundur. Sipariş verdikten iki iş günü sonra ürün eve teslim ediliyor.

Üçüncü sitedeki antenler de hoş, fiyatları da!!! 72 USD’cık. Nasıl monte edileceğini de gösteriyor, teknik bilgilerle donatmış.

Dördüncü sitedeki antenler dekoratif amaçlı, maksat görüntü olsun. Fiyatı da oldukça cazip.14.05 USD. Zaten bu tip antenleri Türkiye’de rahatlıkla bulabilirsin, çok daha ucuz fiyata. Çin malıdır mutlaka. Yurtdışından sipariş vermek anlamsız.:thumbdown:

Benim favorim nedir diye soracak olursan, 1. sitedeki antenler derim.:w00t:

1)
http://www.visualgarage.com/html_gallery/index.php

2)
http://www.hepsiburada.com/modacar-elektronik-amfm-tavan-radyo-anteni-760204/productDetails.aspx?CategoryId=264129&productId=otm760204

3)
http://74.125.77.132/search?q=cache:VdRx1RzQjv0J:www.sigmaautomotive.co m/FoliaTec/antenna.php+%22Antennas%22shark&hl=tr&ct=clnk&cd=4&gl=tr

4)
http://209.85.129.132/search?q=cache:1nDVIe08C8YJ:www.724deal.com/shark-fin-led-decorative-antenna-3642.html+%22Antenna%22Sharkfin-509&hl=tr&ct=clnk&cd=7&gl=tr

:smile: :smile: :smile:

caş
01-29-2009, 01:58 PM
abi şu tavan spoileri olayını da sorarsan çok sevinirim..:biggrin:

Elbette sorarım, benim takdırdığımkinden mi?:iono:

guardiola
01-29-2009, 02:39 PM
1.sitedeki antenler gerçekten de güzelmiş..fiyatlar da biraz fazlacaymış..

abi senin spoiler'ı değil de yukarıda resmini koyduğum spoiler için bilgi alabilir misin..

eğer yapamıyolarsa zaten senin spoiler gibi yaptırıcam..

caş
01-29-2009, 03:04 PM
1.sitedeki antenler gerçekten de güzelmiş..fiyatlar da biraz fazlacaymış..

abi senin spoiler'ı değil de yukarıda resmini koyduğum spoiler için bilgi alabilir misin..

eğer yapamıyolarsa zaten senin spoiler gibi yaptırıcam..

Anladım, yarın sorarım elbette.:thumbsup:

caş
01-29-2009, 03:42 PM
Selam arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi Yarislerin lastik hava basınçları DH’de çok tartışıldı. :confused:Tam bir bütünlük sağlanmamıştı. :iono:Bu tartışma yarisworld’de de sürüyor ve bir mutabakat sağlanmasa da çoğunluk 32psi hava basıyor lastiklerine. Ben de ön ve arkalara yazın 30psi, kışın ise 32psi hava vurduruyorum.

Konuyla ilgili linkler:

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=3571

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=1336

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=5004

Sağlıcakla kalın.

guardiola
01-30-2009, 03:48 AM
Anladım, yarın sorarım elbette.:thumbsup:

çok sevinirim..:thumbup:

ben lastik basınçlarını sık sık kontrol etmiyorum ama ettiğim zamanlarda da 30psi yapıyorum..

vallahi ben vergilerin bi tek bizde abartılı olduğunu sanırdım ama hollanda'lı iki vatandaş..

biri yaris 1.3'ü 25 bin küsür, diğeri 1.8lt yaris'i 30.000 küsür dolara almış..

şaştım kaldım..:eek:

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=12596

caş
01-30-2009, 05:06 AM
Selam arkadaşlar,

Poliset'i az önce aradım, Murat Bey ile görüştüm. Sunroof olayına girmiyoruz dedi. :frown:Tavan spoiler konusunu da sordum. TOYOTASA'ya yaptıkları ürünlerin dışında ısmarlama bir ürün de imal etmediklerini söyledi.:smile: İmal ettikleri ürünlerde üç-dört kişi birleşip toplu sipariş verirlerse idirim yapabiliyorlarmış.

:smile::smile::smile:

guardiola
01-30-2009, 05:16 AM
Selam arkadaşlar,

Poliset'i az önce aradım, Murat Bey ile görüştüm. Sunroof olayına girmiyoruz dedi. :frown:Tavan spoiler konusunu da sordum. TOYOTASA'ya yaptıkları ürünlerin dışında ısmarlama bir ürün de imal etmediklerini söyledi.:smile: İmal ettikleri ürünlerde üç-dört kişi birleşip toplu sipariş verirlerse idirim yapabiliyorlarmış.

:smile::smile::smile:

:frown: tühh..çok beğenmiştim o spoiler'ı halbuki..aslında özel sipariş sayılmaz..

sonuçta toyota'nın orjinal bi aksesuarı o..kesin toyotasa ile anlaşmaları vardır..:mad:

caş
01-30-2009, 05:47 AM
:frown: tühh..çok beğenmiştim o spoiler'ı halbuki..aslında özel sipariş sayılmaz..

sonuçta toyota'nın orjinal bi aksesuarı o..kesin toyotasa ile anlaşmaları vardır..:mad:

Ya da tek bir ürün için özel bir çalışma yapmak istemiyor olabilirler. Oturacaklar çizimini yapacaklar, kalıbını çıkartacaklar, boyasını ayarlayacaklar vs...

orheen
01-30-2009, 08:50 AM
Coşkun abi, ilgilendiğin için teşekkür ederim. sonradan sunroof problemli ondan dolayı girmiyorlardır.

Navigasyon ve dvd player olayı için ne düşünüyorsunuz? Aracınıza dvd player ve navigasyon düşünüyormusunuz? birde onların arkaya takacağınız kamerayı gösterenleri de var.

caş
01-30-2009, 11:13 AM
Coşkun abi, ilgilendiğin için teşekkür ederim. sonradan sunroof problemli ondan dolayı girmiyorlardır.

Navigasyon ve dvd player olayı için ne düşünüyorsunuz? Aracınıza dvd player ve navigasyon düşünüyormusunuz? birde onların arkaya takacağınız kamerayı gösterenleri de var.

Teşekkür ne demek sevgili Orhan! Keşke olumlu bir sonuca ulaşabilseydim. Esas ben sana teşekkür ederim. :thanks:Sen bizler için araçlarımızın yakıt tüketimi ile ilgili çok güzel çalışmalar yaptın, emek verdin DH’de bizlerle paylaştın. :clap:

Navigasyon ve dvd player konusuna gelince. Yarisimizin içi çok derli toplu. Yarisin tasarımcıları her şeyi yerli yerine oturtmuşlar.:thumbsup: Tek bir kusur var bana göre - aslında çoğumuz böyle düşünüyoruz-; bilgisayar ekranında en sağdaki ayar düğmesinin konumu. :thumbdown: Gerçi fazla kullanılmadığında çok da sorun teşkil etmiyor. :wink:

Ne diyordum, haaa evet, konudan bir hayli uzaklaşmışım!!! :rolleyes: Navigasyon ve dvd player… Araç içinde yapılacak küçük bir ilavenin dahi görselliği bozabileceğini düşünüyorum. Kol dayama kolçağı için de geçerli. Daha çok kasası büyük araçlarda şık duruyor. Yarisimi alıncaya kadar Altunizade’deki (Papyon) oto pazarına çok sık giderdim. Hava yağmurlu olmaz ise bu Pazar da gitmeyi düşüyorum. Oradaki otomobillerde çok sık rastlamıştım bu tür aksesuarlara. Nissan Primera’nin içini incelerken arkayı gösteren kameralı ekranı vardı. Bitmiştim o zaman. :w00t:

Sevgili Orhan biraz yaşla da ilgili elbette bu tür zevkler. Ben de gençliğimde arabamı gelin gibi süslerdim. :thumbup:Maaşımın hatırı sayılır kısmını arabama harcardım. O zaman oto aksesuarlarını bulmak şimdiki gibi kolay değildi, ürün yelpazesi de oldukça dardı.

Kusura bakmayın arkadaşlar. Sevgili Orhan bir fikir sordu sorduğuna pişman oldu. :iono:“ Sormaz olaydım nereden sordum Allahım” dediğini duyar gibi oluyorum. :biggrin:

Sağlıcakla kalın.

orheen
01-30-2009, 11:36 AM
Coşkun abi olurmu öyle şey lütfen, ne pişmanlığı aksine haklısın yarisin içi derli toplu çokta o tarz eklentilere ihtiyacı yok. Benim aklımın bi köşesinde bi ara öyle uyumlu uygun fiyatlı birşey denk gelirse almayı düşünüyorum kısmet :thumbup:

Yaris dyno charts bölümünde adamlar araçlarını teste tabi tutup tekere gelen torku ve gücü tablo yapmışlar aslında ben bu tabloyu alıp çok rahat onların 1.5 ve 1.8 lerini de hesaplayabilirim ama şanzıman oranları ve lastik çapları gerek araştırıyorum bulursam onların 1.5 ve 1.8 motor yarisi de bizim grafiğe ekleyeceğim :evil:

Hesap tablomu düzenledim artık lastik çaplarının bile aracın kuvvetini nasıl etkilediğini hesaplayorum.

caş
01-30-2009, 11:55 AM
Coşkun abi olurmu öyle şey lütfen, ne pişmanlığı aksine haklısın yarisin içi derli toplu çokta o tarz eklentilere ihtiyacı yok. Benim aklımın bi köşesinde bi ara öyle uyumlu uygun fiyatlı birşey denk gelirse almayı düşünüyorum kısmet :thumbup:

Yaris dyno charts bölümünde adamlar araçlarını teste tabi tutup tekere gelen torku ve gücü tablo yapmışlar aslında ben bu tabloyu alıp çok rahat onların 1.5 ve 1.8 lerini de hesaplayabilirim ama şanzıman oranları ve lastik çapları gerek araştırıyorum bulursam onların 1.5 ve 1.8 motor yarisi de bizim grafiğe ekleyeceğim :evil:

Hesap tablomu düzenledim artık lastik çaplarının bile aracın kuvvetini nasıl etkilediğini hesaplayorum.

İlgili bölümde çalışmayı takip ediyorum. Pek çok Yaris sahibinin dikkatini çekecektir. Dediğin gibi bizde 3 motor seçeneği var, forumdaki kullanıcılarda ohoooo! 5.5, 1.8 vs...:iono:

Sevgili Orhan, sayende bu siteyi tanıdık. Eksik olma. Bu site ne güzelmiş böyle. :w00t:Keşke Türkiye'de de benzer bir siteyi Yaris severler oluştursa. :wink:

orheen
01-30-2009, 12:01 PM
Oluşturabiliriz. Bu forum scriptleri zaten hazır. Bide bedava alanlar var. Alıp bu tarz bi forum yapabiliriz belki. Ben bi araştırayım. mesela adı www.yaristurkiye.tk gibi birşey olabilir. İşimize yarayacak ergümanı o siteye toplarız.

Bi araştırayım.

orheen
01-30-2009, 12:29 PM
http://yaris.rforum.biz şimdilik bu isimde verdi ama ben düzgün bi isim bulucam :) Burdan bi üyelik alın bakalım :)

caş
01-30-2009, 12:51 PM
Gerçekten harika olur. :clap:Verdiğin siteyi sen mi açtın örnek olsun diye. :iono: Honda Jazz, Grande Punto gibi bernzer siteler var bizde de biliyorsundur. Zaman zaman bu sitelere giriyorum.

http://forum.grandepuntotr.com/

http://www.jazzcikardesler.com/jazzforum/

orheen
01-30-2009, 12:57 PM
http://yaris.rforum.biz yi açtım istersen oraya üye ol. Forum düzenini aynı yarisworld gibi yapacağım. Çalışmaya başladım :) biraz uğraşırsam güzel birşey olacak

caş
01-30-2009, 01:07 PM
67 no'lu mesajını aldıktan sonra üye oldum. Şifre, kullanıcı adı, e-mail adresi bilgilerini doldurdup gönderdim. Şimdi oradan aktivasyon mesajı bekliyorum. Daha sonra aktif kullanıcı olacağım.:wink:

orheen
01-30-2009, 01:18 PM
Düzen konusunda tavsiyen nedir? yarisworld gibi mi olsun yoksa, tavsiyen olurmu? buna göre kullanışlı bir forum yaratalım.

orheen
01-30-2009, 01:44 PM
Hazırlık devam ediyor, konularla ilgili isteklerin olursa o yönde düzenleyeceğim.

Guardiola seni de bekliyorum :) sende isteklerini belirt güzel bir yaris forumu oluşturalım.

caş
01-30-2009, 01:56 PM
Sevgili Orhan

Foruma ikinci üye olmanın şerefini yaşıyorum. :drinking:Bir de mesaj gönderdim yeni forumumuza. Tarihi bir olaya imza atıyoruz. Guardiola'yı az önce DH'de gezinirken gördüm. :biggrin:Birazdan uğrar. Ben de fikir verebilme açısından benzer forumlara bir bakayım. Birazdan listeyle dönerim.:wink:

Acaip tuttum bu işi.:w00t:

orheen
01-30-2009, 02:19 PM
Coşkun abi, şu anda yarisworld un kine benzer olarak açıyorum forumu daha sonra ihtiyaca göre konu arttırımı yaparız.

Bu arada bu forumun fikir babası sensin. Sen keşke dedin bende o keşke keşke olarak kalmasın dedim. Do it now felsefesi :)

caş
01-30-2009, 03:07 PM
Sevgili Orhan,

Ben de az önce yaptığım çalışmayı aşağıda sunuyorum. Elbette hepsini sitede kullanacağız diye bir şey yok. :iono:

Kolay gelsin.:smile:

Forum Kuralları

Foruma mesaj atan tüm kullanıcılar bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar, Üyelik İptaller, İkazlar ve Yönetim Duyuruları.

Üyelerimizi Tanıyalım
Üyelerin tanışıp kaynaştıkları alan.

Teknik Yardım
Teknik soruların, sorunların ve önerilerin paylaşıldığı alan.

Modifikasyon
Motor, Dış görünüm, Ses sistemleri vs.

Lastik ve Jant
Servis, Bakım ve Parça Fiyatları ile İlgili Konular.

Bakım - Servis ve Yedek Parça
Periyodik Bakımlar, İç/Dış Temizlik.

Sigorta - MTV ve Muayene
Kasko, Trafik Sigortası, Alım-Satım İşlemleri, MTV ve Periyodik Muayene ile İlgili Konular.

Otomobil ve Sürüş Güvenliği
Sürüş Güvenliği ile İlgili Konular.

Garaj
YarisTürkiye üye araç bilgileri, donanım özellikleri ve fotoğrafları, videoları, yorumlar.

Organizasyon
YarisTürkiye buluşmaları, etkinlikler.

Eğlence
Paylaşmak istediğiniz komik video, resim ve yazılar.

Testler

Karşılaştırmalar

Toyota Hakkında Haberler

Otomobil Dünyasindan Haberler
Otomobil dünyası, güncel teknolojik gelişmeler ve en son yenilikler.

İstek, Öneri, Şikayet
İstek Ve Önerilerinizi Bekliyoruz.

İlanlar (Alım-Satım)
Ticari olmayan ve sadece ikinci el ilanlar.

Bilgi Mesajları - Yasaklı Üyeler - Uyarılar - Kilitli Mesajlar

Duyurular
Forum Yönetimince Yapılan Duyurular.

guardiola
01-30-2009, 03:07 PM
ben de üye oldum :drinking:

caş
01-30-2009, 03:14 PM
ben de üye oldum :drinking:

Az önce sitemizde gördüm seni de sevgili guardiola. Süper bir şey gerçekten.:clap:

orheen
01-30-2009, 03:14 PM
@guardiola gördüm teşekkürler, bu arada gerçek adını söyle artık :)

Coşkun abi, tamam senin listenden de faydalanacağım, forumun son halini bi yorumlayın bakalım. Birde internet adresi alacağım nasıl birşey olsun?

www.yaristr........
www.yaristurk.....
www.yarisforum......

nasıl bir ismi tercih edersiniz?

guardiola
01-30-2009, 03:20 PM
bence forumyaris ya da yarisforum.com.tr olsun..yalnız bunun belli bi ücretri var mı orheen..

ben pek anlamıyorum bu host işlerinden falan..:iono:

orheen
01-30-2009, 03:24 PM
önce ücretsiz alırım daha sonra ilgiye göre ücretliye döndürürüm. www.yarisforum.com.tr ücretli ama fazla bir mevla değildir. Ben ilkten www.yarisforum..... lu birşey alayım duruma göre işi büyütürüz :)

Ama teknik olarak forum güzel, güzel konular açabilirsek eminim ilgi olur.

orheen
01-30-2009, 03:27 PM
Aslında ilk baştan biraz kopya çekmemiz gerekecek. Burada bizlere iş düşüyor yarisworldtaki çok hit almış bizim 1.3 1.4 lerle de uyumlu ingilizce birkaç konuyu çevirip bizim foruma uyarlarsak iyi olur diye düşünüyorum.

caş
01-30-2009, 03:28 PM
@guardiola gördüm teşekkürler, bu arada gerçek adını söyle artık :)

Coşkun abi, tamam senin listenden de faydalanacağım, forumun son halini bi yorumlayın bakalım. Birde internet adresi alacağım nasıl birşey olsun?

www.yaristr........
www.yaristurk.....
www.yarisforum......

nasıl bir ismi tercih edersiniz?

Benim naçizane görüşüm: www.yaristurk.....:thumbsup:

Daha çarpıcı geldi bana. Aynı zamanda ülkemizi de çağrıştırıyor. yarisforum ve yaristr araba motorlarında pek göze çarpmaz diye düşünüyorum. yaristurk'ü gören yabancı bir kişi "aaa, Türkiye'de de böyle bir forum varmış içine bir girelim bakalım" diye düşünebilir.

Forumun içeriği Türkçe olacak ancak, yine havamız olur . Bir de üst köşeye bayrağımızı koysak...:smile:

caş
01-30-2009, 03:31 PM
Aslında ilk baştan biraz kopya çekmemiz gerekecek. Burada bizlere iş düşüyor yarisworldtaki çok hit almış bizim 1.3 1.4 lerle de uyumlu ingilizce birkaç konuyu çevirip bizim foruma uyarlarsak iyi olur diye düşünüyorum.

Ben bu gece bir çalışma yaparım.:thumbup:

guardiola
01-30-2009, 03:33 PM
forumun düzeni güzel olmuş, eline sağlık dostum..

çok da dallanıp budaklanmasın..böyle iyi..derli toplu..

evet konuları açalım yavaş yavaş..:w00t:

guardiola
01-30-2009, 03:37 PM
orheen

forumun görünümünü de bu foruma benzetebilir miyiz..?

orheen
01-30-2009, 03:44 PM
Aslında görünüm buradan çokta farklı değil. Örneğin neler benzesin biraz detay ver öyle yapmaya uğraşayım.

guardiola
01-30-2009, 03:47 PM
öncelikle forum tarayıcıyı kaplayabilir mi?? yani iki yanda boşluk olmayabilir mi..

bir de renk olayı..gri-mavi-siyah tonlarını kullansak..tabi zevk meselesi ama

siz ne dersiniz..?? tabi mümkünse..

orheen
01-30-2009, 03:52 PM
mümkündür ben gözleri yormayan basit renkleri tercih etmiştim, tamam renk olayını ayarlarız.

guardiola
01-30-2009, 04:01 PM
yok hani..aslında ben bu forumdan yola çıkarak önermiştim..ama biz orjinal olalım dersen

başka renkler seçelim..:thumbsup:

caş
01-30-2009, 04:03 PM
Arkadaşlar YW'de ilginç bir şeyler ararken aşağıdaki fotoğrafı buldum.3 kapılı Yarisin bagajındaki kanatlı Toyota armasına bakar mısınız? :w00t:

http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=1258&page=3

guardiola
01-30-2009, 04:13 PM
gerçekten değişik olmuş..:thumbup:

caş
01-30-2009, 04:42 PM
Selam arkadaşlar,

Aşağıdaki siteyi buldum. 9 Ekimde Avustralya’da Sydney fuarında sergilenecek makyajlı Yaris yurtdışında satışa sunulmuş. Forumdaki okuyucuların ilgisini çeker mi, ne dersiniz?:iono:

İlginç bir şeyler de bulursam önce sizlerin görüşünüzü alayım sonra çevrisini yaparım. Çeviri yaparken tüm detaylara girmeye gerek yok, bir-iki çarpıcı fotoğraf koyarız.

http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/A273FB4B1A3F3903CA2574AD0009A4EC

orheen
01-30-2009, 04:50 PM
evt baya ilginç :w00t: adam iyi düşünmüş.

guardiola
01-30-2009, 05:12 PM
Selam arkadaşlar,

Aşağıdaki siteyi buldum. 9 Ekimde Avustralya’da Sydney fuarında sergilenecek makyajlı Yaris yurtdışında satışa sunulmuş. Forumdaki okuyucuların ilgisini çeker mi, ne dersiniz?:iono:

İlginç bir şeyler de bulursam önce sizlerin görüşünüzü alayım sonra çevrisini yaparım. Çeviri yaparken tüm detaylara girmeye gerek yok, bir-iki çarpıcı fotoğraf koyarız.

http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/A273FB4B1A3F3903CA2574AD0009A4EC

abi ben bu fotoğrafları daha önce yaris 1.0 ve 1.3 başlığına koymuştum..

bucegu60 arkadaşımız bunların zaten yurt dışında satılmakta olan model olduğunu

makyajlı olmadıklarını söylemişti..şimdi hangisi doğru :iono:

orheen
01-30-2009, 05:44 PM
Nekadar ilginç konu koyarsanız okadar iyi :) facebook grubundaki arkadaşlara da davet gönderdim forum için.

caş
01-30-2009, 05:50 PM
abi ben bu fotoğrafları daha önce yaris 1.0 ve 1.3 başlığına koymuştum..

bucegu60 arkadaşımız bunların zaten yurt dışında satılmakta olan model olduğunu

makyajlı olmadıklarını söylemişti..şimdi hangisi doğru :iono:

“UPGRADED” sözcüğü” iyileştirmek, yenileştirmek, kalitesini yükseltmek” anlamına geliyor. Ben bunu otomobil dilinde makyajlı olarak yorumladım. Metnin içinde “REVISED” sözcüğü de geçiyor. “Revize etmek, gözden geçirmek” anlamında. Ben buradan yola çıkarak böyle yorum yapmıştım. bucegu60 Toyota’da çalışıyordu bildiğim kadarıyla. Kendisi daha iyi bilir konuyu. Emin olmadığımız bir konuyu riske girip yeni foruma koymayalım bence. :thumbdown:

Bu arada aşağıdaki siteden ilgi çekici fotoğraflar buldum. Özellikle 1970 model Yarisin fotoğrafı çok ilginç. Ancak amblem dikkatimi çekti. Acaba diyorum o zamanlar Toyota’nın amblemi daha mı farkıydı? :iono:Peugeot, Fiat, vb otomobil firmalarının amblemleri zamanla değişikliğe uğruyor. DH’de bu konu işlenmişti aylar önce.

http://www.toyota-yaris.net/gallery/

caş
01-30-2009, 05:52 PM
Nekadar ilginç konu koyarsanız okadar iyi :) facebook grubundaki arkadaşlara da davet gönderdim forum için.

Ne dersin?:biggrin:

http://www.toyota-yaris.net/gallery/1970/

orheen
01-30-2009, 05:55 PM
olur valla süper :D

orheen
01-30-2009, 05:56 PM
sen konuyu açarmısın açayımmı?

caş
01-30-2009, 06:00 PM
Açarım elbette.

Şöyle bir başlığa ne dersin? "Biraz nostalji!

orheen
01-30-2009, 06:04 PM
güzel olur.

Hatta önerileriniz için yeni bir konu açtım bile

http://yaris.rforum.biz/onerler-ger-bldrm-sorulariniz-f22/forum-oluum-onerler-t6.htm#32

yazılanlar boşa gitmesin hesabı :D

orheen
01-31-2009, 02:14 AM
yaris.rforum.biz e resim eklemek için, buradaki gibi resimlerin olduğu linki kopyalayın. Aynı şekilde donanımhabere koyduğunuz güzel resimlerin linklerini de koyraka onları foruma ekleyebilirsiniz.

orheen
01-31-2009, 03:45 AM
arkadaşlar resim yüklemek için şimdilik imageshack sitesini kullanmamız gerekiyor.

Bu arada ana sayfaya chat ekledim, buradan daha hızlı haberleşebiliriz. Resim koyma sorununu bir şekilde halledeceğim. Ufak tefek problemler çıkacak birlikte halledeceğiz.

Guardiolanın dediği tam sayfa işini de yaptım. Renkleri isteğinize göre değiştiririm. Yazı büyüklükleri fontlara da el atarız. :thumbsup:

caş
01-31-2009, 04:47 AM
Eline, emeğine sağlık sevgili Orhan.:thanks: Bu gün bir-kaç fotoğraf ekleyebildim.:bow:

guardiola
01-31-2009, 06:57 AM
Eline, emeğine sağlık sevgili Orhan.:thanks: Bu gün bir-kaç fotoğraf ekleyebildim.:bow:

abi bizim forumda chat bölümü senin bilgisayarda nasıl görünüyor..tam ekran mı?

orheen
01-31-2009, 11:22 AM
yaris.rforum.biz (http://yaris.rforum.biz)

caş
01-31-2009, 01:14 PM
abi bizim forumda chat bölümü senin bilgisayarda nasıl görünüyor..tam ekran mı?

INDEX'e tıklayınca açılıyor ve yarım ekran... Hemen altında da ANA ODALAR var.

Hepimizde de böyedir sanırım.:wink:

caş
01-31-2009, 01:21 PM
Selam arkadaşlar,

Bu akşam oturabildim ekran başına. İki arkadaşımız daha katılmış. :smile: Eminim bir-iki ay içinde Otuzu geçeriz.

Eve gelir gelmez aklımdaki çalışmaları yaptım ve forumda yayınladım. Umarım bilgi kirliliği yaratmamışımdır. :iono: Sonradan düşündüm forumun yapısına mı aykırı. Zira hepsi de alıntı.:redface:

guardiola
01-31-2009, 01:41 PM
yok abi niye aykırı olsun..kaynaklarını vererek bigi ekliyoruz sonuçta..forumlar bilgi ve fikir

paylaşımı yeridir zaten..biz araştırıp bulup yüklüyoruz..insanlar akıllarına takılan herşeyi belirli bi düzen içinde buluyorlar..:thumbup:

caş
01-31-2009, 01:50 PM
yok abi niye aykırı olsun..kaynaklarını vererek bigi ekliyoruz sonuçta..forumlar bilgi ve fikir

paylaşımı yeridir zaten..biz araştırıp bulup yüklüyoruz..insanlar akıllarına takılan herşeyi belirli bi düzen içinde buluyorlar..:thumbup:

Yine de bir danışayım dedim. :wink:

TT75
02-12-2009, 07:30 AM
Demek burdasınız :)

guardiola
02-17-2009, 01:49 PM
bayaadır yoktuk..:biggrin:

NuDGeRR
10-20-2009, 07:34 PM
selam yaris sahipleri ve yaris sevenler =) mehmet ben ist den

spartacus
05-17-2010, 04:19 AM
Ben de istanbuldan yeni Yaris kullanıcısı.
2006 Yaris 1.3 Sol AT

narcissus
08-15-2010, 07:28 PM
Selam arkadaşlar ben nagihan aranıza yeni katıldım. Türkçe paylaşım olarak böyle bir yere mi sahibiz sadece?

Kaya B.
09-16-2010, 08:22 PM
selam arkadaşlar,

yaklaşık 1 senedir üyeyim buraya yalnız yeni fark ettim böyle bir bölüm olduğunu :)

2010 1.33 Yaris Terra LS sahibiyim. İstanbul'da oturuyorum. 25yaşındayım.

Selam arkadaşlar ben nagihan aranıza yeni katıldım. Türkçe paylaşım olarak böyle bir yere mi sahibiz sadece?

ablacığım bir yerde de eksik kal yahu :)

martindimitrof
10-08-2012, 04:16 AM
ohoo 2010 da son mesajatılmış :( Türkler bukadar pasifmiyiz beyler bayanlar

selcukxc
06-10-2017, 05:29 AM
O halde 5 yıllık hortta benden gelsin :)

Merhaba bende selçuk. İstanbul dan katılıyorum :)

Altug
11-16-2017, 02:37 AM
Arkadaşlar selam, bende aranıza katıldım konu epey eski hort sonrası gördüm aktif kullananlar var mı hala aranızda :)

2014 Yaris sahibiyim İstanbul'da yaşıyorum. Adım Altuğ.

muratsitan
01-16-2024, 06:12 AM
Sevgili Guardiola,

Shark tipi antenlerle ilgili araştırman çok ilgimi çekti, gerçekten detaylı bir iş çıkarmışsın. Yarisler için olan seçenekler de oldukça şık görünüyor. Fotoğrafta anteni monte edilmiş hali bile varmış, harika! Ama fiyatlar gerçekten biraz tuzluymuş, 69 USD hiç de az değil.

Hepsiburada.com'daki seçenek için de güzel bir tavsiye, güvenilir ve uygun fiyatlı olması büyük avantaj. Ürünlerin eve iki iş günü içinde teslim edilmesi de ayrıca rahatlatıcı. Üçüncü sitedeki antenlerin fiyatları ve montaj kolaylığı da dikkate değer.

Dekoratif amaçlı olanlar için de söylediklerin mantıklı. Türkiye'de bu tür şeyler gerçekten daha ucuza bulunabiliyor, hele bir de Çin malıysa. Yurtdışından sipariş vermek bazen gereksiz olabiliyor.

Bu arada, çift bileklikleri (https://www.cift-bileklikleri.shop/) gördün mü? Geçen bir mağazada rastladım, oldukça şık ve kullanışlılar. Spor yaparken ya da günlük hayatta bile takılabilecek tarzda. İlginç bir şekilde, bazı modellerin tasarımları bu Shark antenleriyle benzerlik gösteriyor, bu yüzden aklıma geldi.