Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-25-2015, 10:46 AM   #73
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by metalshark View Post
Hi Scott. I installed the Rostra cruise on my 2008 Yaris. I have a 2012 automatic Yaris now. I have a stalk for it. Has anyone done a 2012 yet.

Yes. Same OEM stalk is used for 2012 as for 2008. Other than the different release of the airbag, there is no difference for 2012 from 09-11. I have the parts required if you are interested.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 10:19 PM   #74
thomascuba
 
Drives: Wife's Red Yaris 2007 AT 5D
Join Date: Oct 2015
Location: Edmonton
Posts: 4
Dear CTScott;

I would like to install the CC on my wife's 2007 Yaris Base A/T (Hatchback).

Do you still have OEM parts available?

What parts do I need and how much will it cost me? I will prefer not to drill holes on the wheel cover.

Thanks!
thomascuba is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 05:31 AM   #75
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by thomascuba View Post
Dear CTScott;

I would like to install the CC on my wife's 2007 Yaris Base A/T (Hatchback).

Do you still have OEM parts available?

What parts do I need and how much will it cost me? I will prefer not to drill holes on the wheel cover.

Thanks!
Yes. PM sent.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2015, 09:02 PM   #76
thomascuba
 
Drives: Wife's Red Yaris 2007 AT 5D
Join Date: Oct 2015
Location: Edmonton
Posts: 4
Wiring Missing

Dear CTScott;

I have sent you a PM. I will go ahead and install the CC. But I need to purchase some wires from you.

Thanks Thomascuba.
thomascuba is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2015, 09:16 PM   #77
thomascuba
 
Drives: Wife's Red Yaris 2007 AT 5D
Join Date: Oct 2015
Location: Edmonton
Posts: 4
Missing Wires and Pictures of the Stalk I Got from Friend

Hi CTScott;

Here are the pictures of the Stalk I got.

Thanks, Thomascuba
Attached Images
File Type: bmp P1.bmp (225.1 KB, 189 views)
File Type: bmp P2.bmp (225.1 KB, 170 views)
File Type: bmp P3.bmp (225.1 KB, 173 views)
thomascuba is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 03:33 PM   #78
soldout
 
soldout's Avatar
 
Drives: 2010 Blazing Blue 3 Door LB
Join Date: Dec 2013
Location: PA
Posts: 60
The cruise control light comes on my dash but I cant get it to activate. 2010 LB 5spd MT power package so I alreadt had the clutch switch wiring.
__________________
15' - Crosstrek Hybrid ~ Plasma
10' - Yaris 3 Dr LB ~ The Boom Box
95' - Delsol VTEC ~ The Racecar
12' - Burgman 400 ~ Garage Queen
09' - Agility 125 ~ 80mpg Daily Rider
09' - Metropolitan ~ Weee
14' - Ecosmart Metro ~ Razor

Last edited by soldout; 11-14-2015 at 03:59 PM.
soldout is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 10:59 PM   #79
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by soldout View Post
The cruise control light comes on my dash but I cant get it to activate. 2010 LB 5spd MT power package so I alreadt had the clutch switch wiring.
Did you actually install the clutch switch and is it properly adjusted, where it is fully pressed when the clutch pedal is not touched?
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2015, 09:03 AM   #80
soldout
 
soldout's Avatar
 
Drives: 2010 Blazing Blue 3 Door LB
Join Date: Dec 2013
Location: PA
Posts: 60
Yes, the switch wiring was taped up under the dash right above where the switch mounts. Im going to try and re adjust the switch but Im pretty sure the button is fully depressed when my foot is not on the clutch.
__________________
15' - Crosstrek Hybrid ~ Plasma
10' - Yaris 3 Dr LB ~ The Boom Box
95' - Delsol VTEC ~ The Racecar
12' - Burgman 400 ~ Garage Queen
09' - Agility 125 ~ 80mpg Daily Rider
09' - Metropolitan ~ Weee
14' - Ecosmart Metro ~ Razor
soldout is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2015, 10:49 AM   #81
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by soldout View Post
Yes, the switch wiring was taped up under the dash right above where the switch mounts. Im going to try and re adjust the switch but Im pretty sure the button is fully depressed when my foot is not on the clutch.
I don't recall having sold you the kit, so you may want to check to make sure that the clutch switch is correct (there are two types that operate in the opposite way of each other).
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2015, 11:57 AM   #82
soldout
 
soldout's Avatar
 
Drives: 2010 Blazing Blue 3 Door LB
Join Date: Dec 2013
Location: PA
Posts: 60
Silly me, the first time I went to test I forgot to plug in 1 cable for the steering wheel sensor so my traction light was on, doubt CC will activate under those conditions. 2nd time I went out I plugged it in but just went around my neighborhood and wasnt going fast enough. Im my Yaris I think I have to be traveling at least 30mph to activate CC. Thanks for your help Scott.
__________________
15' - Crosstrek Hybrid ~ Plasma
10' - Yaris 3 Dr LB ~ The Boom Box
95' - Delsol VTEC ~ The Racecar
12' - Burgman 400 ~ Garage Queen
09' - Agility 125 ~ 80mpg Daily Rider
09' - Metropolitan ~ Weee
14' - Ecosmart Metro ~ Razor

Last edited by soldout; 11-16-2015 at 03:16 PM.
soldout is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 01:24 PM   #83
Eduardo_mty
 

Join Date: Sep 2014
Posts: 198
To install Cruise control on 2016 yaris sedan automatic transmission, i only need
846330821 Cruise control stalk

84633-02020 Cruise control wire
90080-15079 screws
Eduardo_mty is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 07:37 PM   #84
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by Eduardo_mty View Post
To install Cruise control on 2016 yaris sedan automatic transmission, i only need
846330821 Cruise control stalk

84633-02020 Cruise control wire
90080-15079 screws

Correct
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 11:31 AM   #85
Eduardo_mty
 

Join Date: Sep 2014
Posts: 198
Thank you
Eduardo_mty is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2015, 02:30 AM   #86
Tweete
I've made a post!
 
Drives: Manual YRX 2009
Join Date: Sep 2013
Location: Sydney
Posts: 1
Sorry if this has already been posted about but I seem to be reading a lot of conflicting information.

Can anyone help me?

I Live in Australia (right hand drive) and currently own a 2009 YRX Manual Hatch.

It has steering wheel audio controls.

would anyone please be able to tell me what my options are for cruise control?

Im a 25yr old female not so down with messing with electronic components however i want to look at my options before paying a bomb for someone to install an aftermarket kit for me.


Thanks in advance!
Tweete is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2016, 06:41 PM   #87
adubtawa
 
Drives: 2008 Toyota Yaris 4DR
Join Date: May 2015
Location: Ottawa, Canada
Posts: 3
So the Toyota Yaris 2008 does not have the indicator on the instrument cluster for the engagement of Cruise Control? Is there any way to add this/upgrade the instrument cluster?
adubtawa is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2016, 12:02 AM   #88
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by adubtawa View Post
So the Toyota Yaris 2008 does not have the indicator on the instrument cluster for the engagement of Cruise Control? Is there any way to add this/upgrade the instrument cluster?
Only via my indicator module for 06-08 Yaris.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2016, 10:37 AM   #89
adubtawa
 
Drives: 2008 Toyota Yaris 4DR
Join Date: May 2015
Location: Ottawa, Canada
Posts: 3
What about if you change the instrument panel to an 09?
adubtawa is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2016, 10:41 AM   #90
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by adubtawa View Post
What about if you change the instrument panel to an 09?
No. The ECM for the 06-08 does not support the CAN message to the cluster to turn it on.
CTScott is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
Cruise Control Available for 06/07 Yaris TOYOTaejien General Yaris / Vitz Discussion 8 08-27-2010 12:58 PM
Cruise Control chessclubloser DIY / Maintenance / Service 11 03-27-2010 11:59 AM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:41 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.