Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2013, 08:48 PM   #181
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by WestCoast View Post
You are the amazing man CTScott, I never done this before, but every thing works great now.
Nice! I am glad to hear it is done and working.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 12:39 PM   #182
Nadial
 
Drives: 2009 Hatchback
Join Date: Aug 2013
Location: FL
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by CTScott View Post
Parking light is not an input, it is an output, so your device will output +12V to pin 29 to flash the lights.

Hi guys,


First off, great forum, I have searched for a couple of days and found all the wires (even how to wire throught the firewall ) for my DIY alarm install on my 09 two door hatchback, or so I thought.

Surely this is a noob question, but I cannot get the parking lights to flash. My sp-101 manual depicts two (white) 12v flashing light outputs (7.5 amp x 2).

I have tried:

Connecting one white wire to pin 13, parking light (-), on the 13-pin plug by the headlight switch without success

Connecting one white wire to pin 29 (green wire), parking light (+), on 30-pin plug 4A in the dash fuse box without success.

I have tried alternating the two white wires in both positions as well.

It might bear mentioning the the the 12v power input is connected to the gray wire, pin 5, on the 8 pin plug by the ignition swith. Which is supposed to be constant 12v.

Thanks in advance
Nadial is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 01:20 PM   #183
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by Nadial View Post
Hi guys,


First off, great forum, I have searched for a couple of days and found all the wires (even how to wire throught the firewall ) for my DIY alarm install on my 09 two door hatchback, or so I thought.

Surely this is a noob question, but I cannot get the parking lights to flash. My sp-101 manual depicts two (white) 12v flashing light outputs (7.5 amp x 2).

I have tried:

Connecting one white wire to pin 13, parking light (-), on the 13-pin plug by the headlight switch without success

Connecting one white wire to pin 29 (green wire), parking light (+), on 30-pin plug 4A in the dash fuse box without success.

I have tried alternating the two white wires in both positions as well.

It might bear mentioning the the the 12v power input is connected to the gray wire, pin 5, on the 8 pin plug by the ignition swith. Which is supposed to be constant 12v.

Thanks in advance
If you have a green wire in your headlight switch connector, in place of one of the white/black wires, then you would have to use the Pin 29 + connection, instead of the pin 13 white connection.

Check the 10A TAIL and 7.5A PANEL2 fuses in the fuse panel that is under to bottom of the dash to see if you popped one of those fuses. If you connected to - output to pin 29 you would pop it.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 02:05 PM   #184
Nadial
 
Drives: 2009 Hatchback
Join Date: Aug 2013
Location: FL
Posts: 4
The 10A tail is fine, there is no panel 2, only a 7.5A panel 1 beside the 10A tail, and it is fine.

This is what I have for the headlight switch connector




Sorry I had to use a picture from another forum, best I could do in short notice.

I tested the connection for continuity.

The one thing I noticed is that the left front parking light (inside the headlight assembly) is burned out.


Thanks
Nadial is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 02:56 PM   #185
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by Nadial View Post
The 10A tail is fine, there is no panel 2, only a 7.5A panel 1 beside the 10A tail, and it is fine.

This is what I have for the headlight switch connector




Sorry I had to use a picture from another forum, best I could do in short notice.

I tested the connection for continuity.

The one thing I noticed is that the left front parking light (inside the headlight assembly) is burned out.


Thanks
OK. In that case, if you simply jump the white wire to one of the white/black wires (you can use a paper clip or piece of wire to do so, you should see the tail lights come on). This would do the same thing as the parking light - output on the remote starter.

If you do, then something is not configured correctly with the remote starter or the connection to that wire is not good.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 03:55 PM   #186
Nadial
 
Drives: 2009 Hatchback
Join Date: Aug 2013
Location: FL
Posts: 4
Jumped the wires and the tail lights came on. Made sure the connection between the alarm and the white wire on the plug is fine. Reset defaults on the alarm as well, no luck.


I am out of ideas. Maybe just live without the lights flashing.
Nadial is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 04:17 PM   #187
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by Nadial View Post
Jumped the wires and the tail lights came on. Made sure the connection between the alarm and the white wire on the plug is fine. Reset defaults on the alarm as well, no luck.


I am out of ideas. Maybe just live without the lights flashing.
It sounds like that output is bad on the remote starter.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 05:44 PM   #188
Nadial
 
Drives: 2009 Hatchback
Join Date: Aug 2013
Location: FL
Posts: 4
Unfortunately I think you are correct. I've already got the alarm wired, maybe the guy I bought it from will give me just a new module, because I don't want to undo everything I have done.

Thanks again for your efforts CTScott
Nadial is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2013, 05:16 PM   #189
eseibel67
 
eseibel67's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris
Join Date: Sep 2011
Location: Canada
Posts: 22
I am trying to install Avital 4003 so I can use the existing factory remote lock signal as a trigger on an 07 Yaris Sedan.

On connector GD1, there is a brown wire on pin #5, and there is also a brown wire on pin #7. Turns out that the brown wire on pin #7 is the negative (-)lock pulse.
eseibel67 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2013, 07:23 PM   #190
eseibel67
 
eseibel67's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris
Join Date: Sep 2011
Location: Canada
Posts: 22
I was wrong on post above. The negative pulse on connection above does not have enough juice to trip the remote starter signal.

Instead, I used the passenger unlock (+) pulse and inverted it with a relay to give the remote starter the (-) trigger signal it wants. This wire is located at connector 4H, the pink wire at pin #18.
eseibel67 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2013, 12:54 AM   #191
chadcox82
I've made a post!
 
Drives: 2007 yaris
Join Date: Nov 2013
Location: maryland
Posts: 1
New to the forum but joined specifically because of this thread. I am thinking about installing a remote start on my girlfriends 2007 yaris with power locks but no factory keyless entry. Any suggestions for a simple, reliable yet relatively inexpensive remote start/keyless entry? I was looking at the VIPER 4105V, Are there any other systems you would suggest?
chadcox82 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2013, 07:29 AM   #192
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by chadcox82 View Post
New to the forum but joined specifically because of this thread. I am thinking about installing a remote start on my girlfriends 2007 yaris with power locks but no factory keyless entry. Any suggestions for a simple, reliable yet relatively inexpensive remote start/keyless entry? I was looking at the VIPER 4105V, Are there any other systems you would suggest?
That viper would be a good choice. I am still very happy with the UltraStart that I installed on my 09, back when I got it in October of 2008. I have not had a single issue with it in the 5 years that is has been on there and the range if awesome compared to Avital that I installed on my 08.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 09:54 PM   #193
JoeVR
 
Drives: 2008 Yaris
Join Date: May 2012
Location: St. Louis
Posts: 4
Hi Scott,

Thank you so much for this great page. I have a 2008 Yaris with power locks but no remote. I would really like to put a remote start and lock/unlock. I don't really need an alarm for it.

I was looking at the suggested models in your document from a few years ago, and I have found most of them are discontinued.

Can you suggest an updated model that would do remote start & lock/unlock that would work on my 2008 Yaris?

Thanks! I really appreciate any helpful suggestions you may provide.
JoeVR is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 10:07 PM   #194
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by JoeVR View Post
Hi Scott,

Thank you so much for this great page. I have a 2008 Yaris with power locks but no remote. I would really like to put a remote start and lock/unlock. I don't really need an alarm for it.

I was looking at the suggested models in your document from a few years ago, and I have found most of them are discontinued.

Can you suggest an updated model that would do remote start & lock/unlock that would work on my 2008 Yaris?

Thanks! I really appreciate any helpful suggestions you may provide.
I just picked up an Ultra Start 1272 XR Pro off ebay for the 2007 I am currently rebuilding for a buddy of mine. $47 is a great deal for it:

http://www.ebay.com/itm/261152420077...84.m1423.l2649
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 01:04 AM   #195
JoeVR
 
Drives: 2008 Yaris
Join Date: May 2012
Location: St. Louis
Posts: 4
Thanks so much!

I just ordered one.
JoeVR is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2013, 01:31 PM   #196
racefear
 
Drives: yaris 2006
Join Date: Nov 2013
Location: CA, Quebec
Posts: 5
Need to find my last wire, please help : door trigger input pin wire(wich monitors all the door)
Connector 4A ??? Wich pin ?

Quote:
Door triggers (negative input when door is open):
FL-red wire 4A-21, FR-light blue wire 4A-24, RL-green wire 4A-5, RR-light blue wire 4A-20, Trunk/Hatch- Sky blue wire 4A-7


Tanks

Last edited by racefear; 12-25-2013 at 11:49 AM.
racefear is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2013, 12:43 PM   #197
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by racefear View Post
Need to find my last wire, please help : door trigger input pin wire(wich monitors all the door)
Connector 4A ??? Wich pin ?





Tanks
The Yaris does not have a single door trigger monitor for all doors.

You could either use the pink wire for the dome, or connect a diode to each door wire with the white stripe on the diode pointing away from the wires and connect all of the white stripe ends together and to the door trigger input.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 01:26 PM   #198
racefear
 
Drives: yaris 2006
Join Date: Nov 2013
Location: CA, Quebec
Posts: 5
ok tanks, for the pink dome wire, did you mean the pin 4 on the 4a connector ?

I don't have the best wirring diagram sheet...

Tanks
racefear is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Northeast DIY Remote Start / Keyless Entry Workshop - Sunday, October 26 CTScott General Yaris / Vitz Discussion 56 11-10-2012 02:32 PM
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM
yaris sedan remote trunk relase question pls help soon fantabulousbaby New YARIS Purchase Forum 4 08-05-2006 01:26 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:59 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.