Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Third Generation Toyota Yaris Main Rooms > Third Gen Yaris General Discussion
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-13-2018, 11:31 AM   #1
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
Toyota Touch and Go 2 - no audio file found pop-up

Hi guys,

Wondering if anyone have a solution to this annoying pop up message on Toyota Touch and Go 2.

European Yaris Hybrid 2015

When my phone is connected to T&G via bluetooth and the music is played via Spotify every time Spotify goes to the next song I get a pop-up message on T&G screen - 'no audio file found'.

I don't have any audio files on my phone that's true, just want to stream Spotify via bluetooth. My partner has an Auris 2013 Hybrid with T&G 1 and I'm not getting these pop-ups in her car.

Is that normal ?
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2018, 12:06 PM   #2
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
That's the pop-upIMG_20180313_160301.jpg

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2018, 04:21 PM   #3
2009D4d
 
Drives: 2014 Yaris Icon + 1.4D4D
Join Date: Mar 2010
Location: Uk
Posts: 22
Are you plugging the phone into the cars USB socket?
2009D4d is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2018, 04:23 PM   #4
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by 2009D4d View Post
Are you plugging the phone into the cars USB socket?
No it's connected only via Bluetooth and there is nothing else connected to the USB port

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2018, 04:05 AM   #5
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
I've done a test and added an mp3 file to my phone so I do have audio files on the phone but I'm still getting the same pop-up.
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 05:25 PM   #6
2009D4d
 
Drives: 2014 Yaris Icon + 1.4D4D
Join Date: Mar 2010
Location: Uk
Posts: 22
Looking at Toyota's bulletins there is no mention of this issue but there are software updates for the Yaris Touch 2 headunit.

What version of software is in your headunit?
Press "setup"
Press "general"
scroll down and press "software info"
Version will be XE....
2009D4d is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 06:22 PM   #7
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by 2009D4d View Post
Looking at Toyota's bulletins there is no mention of this issue but there are software updates for the Yaris Touch 2 headunit.

What version of software is in your headunit?
Press "setup"
Press "general"
scroll down and press "software info"
Version will be XE....
Thanks for taking your time to respond,

Just checked it
XE3809
MODEL 13TXDAEU-CA02

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2018, 11:50 AM   #8
2009D4d
 
Drives: 2014 Yaris Icon + 1.4D4D
Join Date: Mar 2010
Location: Uk
Posts: 22
There are updates for you headunit, you will have to go to your local dealer complain about the message and have them update the software.

Or you could register @ www.toyota-tech.eu look for bulletin BE-0044T-0415 download the guide and software and do it yourself.
2009D4d is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2018, 11:52 AM   #9
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by 2009D4d View Post
There are updates for you headunit, you will have to go to your local dealer complain about the message and have them update the software.

Or you could register @ www.toyota-tech.eu look for bulletin BE-0044T-0415 download the guide and software and do it yourself.
Thanks a lot for the advice, I'll try to update myself first and if no success I'll visit the dealer.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2018, 07:07 AM   #10
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by raf82 View Post
Thanks a lot for the advice, I'll try to update myself first and if no success I'll visit the dealer.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
So I managed to update the software. I'm on xe3934 now but unfortunately this didn't sort out my pop-up message issue - it still comes up each time Spotify goes to the next song from the playlist.
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2018, 07:31 AM   #11
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
Toyota Touch and Go 2 - no audio file found pop-up

In case anyone is looking for step by step instructions on how to update the software on Touch 2 - here is the link http://wiki.mbirth.de/know-how/hacking/toyota-touch-2-firmware-update.html[/url]


Sent from my iPad using Tapatalk
raf82 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2018, 05:00 AM   #12
bilucci
 
Drives: YARIS TOUCH
Join Date: Feb 2016
Location: ALGERIA
Posts: 3
hello guys,

I'm trying to download the software xe3934 on toyota techdoc using the TSB BE-0044T-0415 but noway, my VIN is not found !
did anyone already download the zip file of this software xe3934 od did have a sample VIN that i can use to download it myself?
thanks
bilucci is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2018, 10:07 AM   #13
raf82
 
Drives: Yaris Hybrid 2015
Join Date: Mar 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 12
There you go https://expirebox.com/download/9036e...24db30ae8.html
raf82 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:57 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.