Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2019, 02:01 PM   #1
KonyaB
 
Drives: 1999 Toyota Yaris 1.0 16v
Join Date: Nov 2016
Location: Westbury, United Kingdom
Posts: 2
Cooling problems of a 1SZ-FE

Hi Everonye,

I was going to drive my '99 1L Yaris to Hungary from England, but i am stuck at family in Netherlands because of insufficient cooling.

I got 3 trouble codes twice, P0125, P0130 and P0133.

I also found that the radiator fan doesn't start. Ever. When connecting it to 12V it does work, but the control sensor doesn't seem to do anything.

I drove it in the hot weather to test it, no trouble codes but engine was really hot. Top radiator hose and radiator was really hot, lower hose was less hot and i was able to keep my hand on it.
When idled from cold start for 10 mins, top hose was proper hot again, squeezing it it felt firm. Lower hose was cold.
When i squeeze lower hose with radiator cap off it does move the water.
When engine is warm and cap is off, other than vibration i don't see the water move.

All cables checked and they are fine, also all fuses are okay.
I never had a red coolant temperature light.

Tonight i will test drive it again to determine if thermostat is buggered or no.

Please share any thoughts! It would mean a great deal.
I really don't feel safe to continue my journey.
KonyaB is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2019, 07:28 PM   #2
toyotavios_11
 
Drives: Toyota Vios
Join Date: Feb 2013
Location: MY
Posts: 36
try to replace the fan control relays
toyotavios_11 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
coolant, overheating, radiator

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cooling Fan Not Running silverswitch DIY / Maintenance / Service 14 06-05-2018 04:39 PM
Car wash causing electronic problems? lamadoo DIY / Maintenance / Service 3 12-24-2013 11:47 AM
follow up on 2010 yaris problems + more problems heavenswaitin DIY / Maintenance / Service 18 09-03-2013 03:47 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:25 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.