Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2010, 05:00 PM   #37
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,458
Quote:
Originally Posted by Judas Iscariot View Post
brown and green wire on driver side 12.88

white wire nothing... i am testing each wire to a ground right?
Yes. Also measure each with the headlights on and with high beam.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 05:02 PM   #38
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
i know you said one side will do but i tested the pasenger side too and the only one that reads it the black one, again 12.88
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 05:02 PM   #39
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
going to test on and hi-beam now
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 05:36 PM   #40
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
ok the picture is the wires and locations

Driver Side
----- White green Brown
off - 14 -- 14 -- 14
low 5 -- .4 -- 9
hi -- 4 -- 9 -- .5

Pass Side

----- Black Blue Brown
off - 14 -- 12 -- 12
low - 14 -- .3 - .3
hi -- 14 -- 8.77 -- .67


hoipe the chart is useful, Thanks for helping. i can't say that enough CT
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 06:20 PM   #41
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
I forgot o load the picture. Sorry
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 06:56 PM   #42
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,458
No problem. Try pulling just the passenger bulb and then turning on the headlights to see what the driver's side bulb does in the three states with the other removed.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 10:55 AM   #43
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
gonna do that on my lunch break...

here is the picture
Attached Images
File Type: bmp lights.bmp (421.3 KB, 116 views)
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 04:26 PM   #44
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
these are the numbers taken with the opposite side detached. sorry it took all day.



Driver Side
----- White green Brown
off - 11.2 -- 11.2 -- 11.2
low .22 -- .22 -- .22
hi -- .02 -- .02 -- .02

Pass Side

----- Black Blue Brown
off - 13.8 -- 13.8 -- 13.8
low - 13.7 -- 13.7 - 13.7
hi -- 13.4 -- 13.3 -- .47
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 04:27 PM   #45
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
oh and the white wire is actually grey
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 06:16 PM   #46
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,458
Hmmmmmm. I am still reallllly thinking that the H-LP/AMT Relay might be the culprit.

With the bulbs both in, the charts should look like the following:

Driver Side
----- Grey Green Brown
off - 12 -- 12 -- 12
low 12 -- 12 -- .4
hi -- 12 -- .7 -- 12

Pass Side

----- Black Blue Brown
off - 12 -- 12 -- 12
low - 12 -- .4 - 12
hi -- 12 -- 12 -- .7


On yours, the low beam power is not being properly switched. On a working car, if you pull the relay, the high beams will work, but the low beams will not turn on at all (which is basically what you are seeing).

One last thing to try before replacing the relay is to unplug the DRL module's connector.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 07:44 PM   #47
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
I disconnected the drl box and nothing. If Toyota is open tomorrow I will go get a relay. Or auto zOne. Some place like that hopefully has it
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 08:12 PM   #48
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,458
If you can find a way to jump the two large blade slots together, while the headlights are on, and on low beam, you can do a final check to make sure that that relay is truly bad (since it is a $30+ relay).
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 09:07 PM   #49
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
Wow. Sparks! Lol I'm ok. But the headlight stalk was in off position and when I connected the two the lights came on. That was suprising! But it didn't fix it. Every time I think it will work It doesnt. Oh well. What's next?
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 09:16 PM   #50
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
Another thing. I went put and pulled the relay. And the high beams do still come on, but the driver side lamp is still turning on both filaments. And they are still dim, really dim.
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 09:25 PM   #51
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
ugly....
Attached Images
File Type: jpg lightsdim.jpg (164.7 KB, 68 views)
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 11:51 PM   #52
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,458
Quote:
Originally Posted by Judas Iscariot View Post
Wow. Sparks! Lol I'm ok. But the headlight stalk was in off position and when I connected the two the lights came on. That was suprising! But it didn't fix it. Every time I think it will work It doesnt. Oh well. What's next?
I meant to say ONLY connect the jumper with the headlight stalk on and in low beams. In that state, did the lights come on?
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 01:20 PM   #53
Judas Iscariot
 
Drives: 2008 Yaris HB
Join Date: Nov 2010
Location: Mount Royal, NJ
Posts: 56
i fixed it! lol, Thanks CT.... all i had to do was total it. problem solved.
Judas Iscariot is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 01:26 PM   #54
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,458
Quote:
Originally Posted by Judas Iscariot View Post
i fixed it! lol, Thanks CT.... all i had to do was total it. problem solved.
No way! There seems to be way too much of that going around lately.
CTScott is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY - Headlights off with the Ignition Switch CTScott DIY / Maintenance / Service 46 11-03-2018 08:42 PM
aftermarket headlights be_ha Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 0 10-03-2010 03:06 AM
Best Aftermarket Headlights MadMax Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 3 06-04-2009 06:50 PM
Angel Eyes headlights Danish Yaris Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 9 02-13-2009 10:15 AM
JDM headlights yrsdrgn Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 6 02-13-2007 11:52 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:38 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.