Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > Forced Induction Forum
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-31-2012, 10:58 PM   #55
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
Big car issues at the moment!!! I have 2 codes coming P0102 Mass or Volume Air Flow Circuit Low Input and P0335 Crankshaft Position Sensor A Circuit Malfunction

The car is running like shit idle is alright when I rev the engine it barely wants to rev and backfires badly ... Car will barely move !!!

Is this because of my turbo is fucked not getting enough air from the turbo seems it's not sucking in any air! Any one for some help?
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 11:49 PM   #56
Blown_xa
 
Blown_xa's Avatar
 
Drives: Scion xA
Join Date: Oct 2009
Location: Virginia
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by djgab101 View Post
Big car issues at the moment!!! I have 2 codes coming P0102 Mass or Volume Air Flow Circuit Low Input and P0335 Crankshaft Position Sensor A Circuit Malfunction

The car is running like shit idle is alright when I rev the engine it barely wants to rev and backfires badly ... Car will barely move !!!

Is this because of my turbo is fucked not getting enough air from the turbo seems it's not sucking in any air! Any one for some help?
Sounds like the FIC. Who tuned it? Plug in factory ecu to see if it idles fine. Or usually the FIC comes with a harness bypass plug... Unplug the FIC and plug in bypass harness. Also check to make sure all couplers are secure.
__________________

Ptuning.com
Blown_xa is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 02:20 AM   #57
Yoda
 
Yoda's Avatar
 
Drives: 2008 Black Sedan
Join Date: Oct 2008
Location: FL
Posts: 966
Do you have a boost gauge or A/F? Might be a vac leak but most likely the something with the FIC since you have the P0335. As Blown said use the supplied bypass harness n see if that fixes it then you kno its the FIC.
Yoda is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 03:03 AM   #58
cali yaris
ULTIMATE
 
cali yaris's Avatar
 
Drives: 07 Yaris Turbo
Join Date: May 2007
Location: Canoga Park, CA
Posts: 14,921
Send a message via AIM to cali yaris
this:
Quote:
usually the FIC comes with a harness bypass plug... Unplug the FIC and plug in bypass harness.
__________________
Micro Image forums, online store and shop are now closed. It was a great eight year run, but it was time to focus on other things. I'm still selling parts on eBay under micro*image seller ID and customers can still make requests for anything specific.
cali yaris is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 03:08 AM   #59
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
Alright guys moment of true unplug AEM fic with the boomslang I didn't use he by pass my car is going to be tuned next week so hopefully car can make it there and then they can plug in the harness and bypass and tune it!

After unplug AEM fix car works fine again .. Tuner said dont waste money getting Air/fuel but I am gonna get one make sure!!

The bypass harness didn't know it was need .. Where does it even connect to and wat does it control I feel like sub a noob!
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 04:30 AM   #60
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
alright here is my problem! when i disconnect the boomslang harness from the ecu the car runs fine! if i plug the boomslang into the ecu and put the bypass harness the car runs like shit .. rough reving and jumping idle problems!! so is there an issue with my boomslang harness or wat? then when i plug it into the aem fic .. it seems to run fine with only once their was power loss for a split second!! i dont think the boomslang works with the aem fic bypass it doesnt seem to work!
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 07:33 AM   #61
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,458
Quote:
Originally Posted by djgab101 View Post
alright here is my problem! when i disconnect the boomslang harness from the ecu the car runs fine! if i plug the boomslang into the ecu and put the bypass harness the car runs like shit .. rough reving and jumping idle problems!! so is there an issue with my boomslang harness or wat? then when i plug it into the aem fic .. it seems to run fine with only once their was power loss for a split second!! i dont think the boomslang works with the aem fic bypass it doesnt seem to work!

The boomslang should work fine with the bypass. With fnkngrv's boomslang I found that two wires on the male connector had broken loose from the pins. The male end uses a connector that is harvested from an ECM, so rather than having pins which are crimped to the wires, the wires are just soldered to the tabs that would go into the printed circuit board in the ECM. If any of the solder joints aren't perfect, they will pull off with vibration.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 12:45 PM   #62
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
Check my connections everything seems fine!

After driving around everything fine that one spot where I have loss of power is at low revs when I full throttle it the car has loss of power and makes noise from exhaust as if valves are opening and closing and u can hear it thru the exhaust! Taking my car in 5 days time to fix o2 sensor and the dyno tune! Numbers and dyno sheet hopefully will be provided :)
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 02:57 PM   #63
cali yaris
ULTIMATE
 
cali yaris's Avatar
 
Drives: 07 Yaris Turbo
Join Date: May 2007
Location: Canoga Park, CA
Posts: 14,921
Send a message via AIM to cali yaris
^ sounds like pinging. What grade gas/fuel/petrol (whatever they call it down under) are you using?
__________________
Micro Image forums, online store and shop are now closed. It was a great eight year run, but it was time to focus on other things. I'm still selling parts on eBay under micro*image seller ID and customers can still make requests for anything specific.
cali yaris is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 08:26 PM   #64
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
Lol I am using 98 octane premium Petrol
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 12:15 PM   #65
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
http://www.youtube.com/watch?v=NrGDy...nVWLqc2dpyVscR


This is my car issues I noticed when load is low and I hit the throttle Lod jumped to 99 on my scan gauge and car loses power this happen around 2000 rpm and also at 5000rpm
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 03:35 PM   #66
cali yaris
ULTIMATE
 
cali yaris's Avatar
 
Drives: 07 Yaris Turbo
Join Date: May 2007
Location: Canoga Park, CA
Posts: 14,921
Send a message via AIM to cali yaris
What are you using to monitor A/F ratios? Hopefully not the scangauge, it's far too slow to be helpful with that parameter.
__________________
Micro Image forums, online store and shop are now closed. It was a great eight year run, but it was time to focus on other things. I'm still selling parts on eBay under micro*image seller ID and customers can still make requests for anything specific.
cali yaris is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 11:15 PM   #67
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
At the moment waiting on wide band to arrive so no monitor any a/f ratios I hope when This goes for a tune on Tuesday that all goes well and everythig is fixed!
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2012, 04:33 AM   #68
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
Okay car went for a tune i am picking it up tomorrow in the morning!

apparently At 5000rpm when the mixutre is lean the car pushes to redline but apparently when they add more fuel to keep it stoich the car cuts out. he doesnt wana lean the mixture cause it damage the engine. he said maybe a walbro fuel pump or injectors would solve the issue i am going to order 1zz injectors and hope it fixes the issue!

Otherwise the car is running extremely well apparently and they are happy with wat tune
once i get my car tomorrow i will be able to see how it runs and go from there..
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2012, 01:00 PM   #69
cali yaris
ULTIMATE
 
cali yaris's Avatar
 
Drives: 07 Yaris Turbo
Join Date: May 2007
Location: Canoga Park, CA
Posts: 14,921
Send a message via AIM to cali yaris
What is the duty cycle of the injectors looking like?
They should be able to tell 100% if that's the problem. No guessing allowed.
__________________
Micro Image forums, online store and shop are now closed. It was a great eight year run, but it was time to focus on other things. I'm still selling parts on eBay under micro*image seller ID and customers can still make requests for anything specific.
cali yaris is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2012, 10:31 PM   #70
Pur_Blu
 
Pur_Blu's Avatar
 
Drives: NCVC craziest
Join Date: Aug 2007
Location: East Bay, Castro Valley
Posts: 175
Send a message via AIM to Pur_Blu Send a message via Yahoo to Pur_Blu
U tell um Garm... did they at least tell u what numbers they were able to make with the tune or will u find out 2morrow?
__________________
http://www.yarisworld.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=5122&dateline=1314464  468
Pur_Blu is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 12:53 AM   #71
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
man i dont know anymore!
getting my car back they told me that my max hp was 129HP if that is true which i dont know is like 20 hp gain on a turbo which i believe cant be right to top it off the dyno was done in 4th gear which i think to be sure should be donw in 3rd gear?

once i got home i looked at the tune the guy did and looking thru the maps he only adjusted the ignition map and fuel map

the o2 map havent been changed or messed around with at all as soon as my a/f gauage arrives i am going to install it and see how the AFR look! car runs up until 5000 rpm where seems to lose of power from fuel

and garm i asked him wat my duty cycle was and he just gave me an example about how at idle they may use .8 volts and at full throttle they could be using 3 volts and injectors arent the way to go it is better to ungrade fuel pump so that when the injectors are opened it would squirt more fuel into the engine when the injectors are open
Attached Images
File Type: png photo1.png (434.5 KB, 161 views)
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 12:54 AM   #72
djgab101
 
djgab101's Avatar
 
Drives: toyota yaris
Join Date: Jan 2007
Location: australia
Posts: 247
Quote:
Originally Posted by Pur_Blu View Post
U tell um Garm... did they at least tell u what numbers they were able to make with the tune or will u find out 2morrow?
hey i know i was suspost to put photos trying to sort my tune out first but photos will come up!
__________________
djgab101 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
List of Boosted Yarisworld Members whooppee777 Forced Induction Forum 261 09-26-2017 09:18 PM
Boosted Yaris Quarter Mile Times 1.5 Forced Induction Forum 0 01-03-2010 06:49 PM
Yari Boosted, Enge lite... N3misiS Forced Induction Forum 14 11-20-2009 08:22 AM
Going Boosted FryGuy Forced Induction Forum 53 03-01-2009 11:01 PM
PE Boosted Yaris Video jinxor Forced Induction Forum 16 02-06-2009 03:33 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:18 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.