Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-21-2015, 07:47 PM   #415
Gitaniio
 
Drives: 14 sedan
Join Date: Mar 2015
Location: Johnston
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by CTScott View Post
If you pull the rubber plug you can stick a small piece of wire in the hole to take the voltage measurement. Turn the key to the on position and take the measurement with the red on that wire and the black lead on a ground.
Unfortunately there was no voltage there. Is there any other way to install a CC in my yaris? Thank you for your time.
Gitaniio is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2015, 09:13 PM   #416
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by Gitaniio View Post
Unfortunately there was no voltage there. Is there any other way to install a CC in my yaris? Thank you for your time.

Your options would be to either switch the ECM to a US spec one or use an aftermarket cruise control system.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 03:27 PM   #417
ThirdShift
 
Drives: 2011 Yaris Hatchback
Join Date: Jul 2015
Location: Crestview Florida
Posts: 2
Just making sure I understand correctly - I have a 2011 Hatchback with M/T

Looking at this stalk on Amazon - http://www.amazon.com/dp/B00V5ZXW4A/...I27G87P2Z63AYI

it looks like it comes with wiring so I wasn't clear on if I needed the Cruise Control Stalk wire or not ?

Thanks !
ThirdShift is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2015, 03:39 PM   #418
winston856
 
Drives: 2007 Yaris S AT Sedan
Join Date: Oct 2010
Location: Oregon
Posts: 6
CTScott,

I sent you a couple PM's but the forum isn't showing that I've sent them. Let me know if you've received them.

They were regarding parts availability for cc install on my 2007 S Sedan AT no power.
winston856 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2015, 07:33 PM   #419
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by winston856 View Post
CTScott,

I sent you a couple PM's but the forum isn't showing that I've sent them. Let me know if you've received them.

They were regarding parts availability for cc install on my 2007 S Sedan AT no power.
PM replied
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2015, 05:25 PM   #420
masterpipo1
I've made a post!
 
Drives: Yaris Sedan 2007 W/O Power
Join Date: Jul 2015
Location: Canada
Posts: 6
Hi there,

im doing an DIY Cruise Control installation on my Yaris 2007 Sedan (w/o power) automatic.

Im in the step that a i've to wire ECM A21 Connector 41 pin to the D3 Connector. The problem is i can't find my D3 connector.

Here's a photo of my control panel :



and a closer one :


i think it the no.1 but i'm not quite sure, cause in the tutorial, it's says that i've to look at a black wire, but i dont see any black wire alone.

I've install the cruise control stalk, i went on the road to try the cruise control but it didnt work. My horn's working so i guess the steering wheel connector is okay.

On number 2. in the picture, there's a white coming out from a bunch of wire directly connected (solder) to a yellow wire, i dont know if this is why it doesn't work. And on the no1 connected, i've circle a spot , there's a pin there but i dont know if it's that white wire that has been caught by the previous owner...

and that yellow wire is connected to a black box (no.3 on the picture) , and i dont know what this black box for. Here's what you can see on the top of that black box.




and here's where those wires goes. I dont know where they end up.




Can you help me out on this ?

Thanks a lot !
masterpipo1 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2015, 08:39 AM   #421
CB900F2
 
Drives: 08 Sedan
Join Date: Oct 2008
Location: Toronto
Posts: 272
Hi all..

My cruse control stopped working last night on the way home, and so I removed the switch, and took it apart, and low and behold, the ON/OFF pushbutton wires, one broke off its solder point.

Stripped the wire a bit, and re soldered, and bingo! back in business..

regards
Attached Images
File Type: jpg cruse_v2.jpg (152.3 KB, 120 views)
CB900F2 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2015, 09:01 PM   #422
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by CB900F2 View Post
Hi all..

My cruse control stopped working last night on the way home, and so I removed the switch, and took it apart, and low and behold, the ON/OFF pushbutton wires, one broke off its solder point.

Stripped the wire a bit, and re soldered, and bingo! back in business..

regards
Interesting. I haven't heard of that happening yet, but there is always a first. Thanks for sharing, as I am sure you will not be the last.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2015, 11:31 AM   #423
hayden
 
Drives: asd
Join Date: Oct 2009
Location: dfw
Posts: 42
Any idea how difficult or whether this would be possible on the 2015 model? I did it once before on the 2007 model but I have no idea how much different the 2015 model might be. Would the connectors even be the same?
hayden is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2015, 04:10 PM   #424
Eduardo_mty
 

Join Date: Sep 2014
Posts: 198
Hayden i did it on my 2015, is Quick and easy,
Eduardo_mty is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2015, 06:42 PM   #425
hayden
 
Drives: asd
Join Date: Oct 2009
Location: dfw
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Eduardo_mty View Post
Hayden i did it on my 2015, is Quick and easy,
Great, thank you. Did you use the same instructions as the 2012 model?
hayden is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2015, 07:01 PM   #426
Eduardo_mty
 

Join Date: Sep 2014
Posts: 198
Yes... If i remember well, i open a thread
Eduardo_mty is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2015, 07:05 PM   #427
Eduardo_mty
 

Join Date: Sep 2014
Posts: 198
Cruise control, yaris 2015, 5 Speed, is the name of my thread
Eduardo_mty is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2015, 09:32 PM   #428
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by hayden View Post
Any idea how difficult or whether this would be possible on the 2015 model? I did it once before on the 2007 model but I have no idea how much different the 2015 model might be. Would the connectors even be the same?
The 2015 is the same as far as the stalk goes and does not require any additional wiring, like your 2007 did. If it is a MT, you will need a clutch switch as well.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2015, 10:13 AM   #429
hayden
 
Drives: asd
Join Date: Oct 2009
Location: dfw
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Eduardo_mty View Post
Cruise control, yaris 2015, 5 Speed, is the name of my thread
Awesome, thank you!
hayden is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 10:24 PM   #430
bambam28
 
Drives: Yaris Hatchback 2012 SE
Join Date: Aug 2011
Location: Puerto Rico
Posts: 79
Hello guys quick question, I have looked through the diagrams and I cant seem to find the cable that attached to the Cruise Control Clutch Switch (Required for all Manual Transmission Yaris): 88280-14030. Can anybody help me out with the part number of that cable?

thank you
bambam28 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 11:50 PM   #431
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by bambam28 View Post
Hello guys quick question, I have looked through the diagrams and I cant seem to find the cable that attached to the Cruise Control Clutch Switch (Required for all Manual Transmission Yaris): 88280-14030. Can anybody help me out with the part number of that cable?

thank you
No need - The cable is part of the harness, so it is already present on your car. Look up above the clutch arm and you will see the white connector taped to the harness above it.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2016, 05:25 PM   #432
msgm
Newbie
 
Drives: corolla
Join Date: Mar 2015
Location: KSA
Posts: 1
i have a Toyota corolla altis 2015 1.6*

Market*General###Year 06/2014###Make TOYOTA###Model*ALTIS / COROLLA###Frame*ZRE171###

Model code
ZRE171L-GEPNKV


ECU part *number : 89661-0ZE60

I tried to add cruise control switch to non pre-wired Toyota corolla 2015 . But i did a mistake in wiring install , i*got an error on the instrument panel on the screen " error cruise control " with a warning sound !. So i disconnected it , then when i tried again i got nothing even that error doesn't appears again and its not working. So i decided to check switch , wiring , ECU according to the diagram provided from Toyota repair manual repair manual .*
The switch is working good due to multi-meter readings .*
I found later the problem is in the ECU , the pin number 40 in ECU has no volt or ampere . Even the continuity check is 0 , other pins working good reading 11 volt*, So*There is an problem in the ECU*



briefly:*

i tried to check the pin number 40 in ECU and it gives 0 VOLT and 0 AMPERE* and the continuity test is failed that's means the circuit in ECU is disconnected . Can any one help , any advice ?

switch test video https://www.youtube.com/watch?v=QiGhFoB0ZLk

ECU test video "pin 40" https://www.youtube.com/watch?v=tX7JBtD-9i4
msgm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
Cruise Control chessclubloser DIY / Maintenance / Service 11 03-27-2010 11:59 AM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM
Using Cruise control Driver General Yaris / Vitz Discussion 14 11-09-2006 11:12 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:26 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.