Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-24-2010, 03:31 PM   #19
ricepower
 
ricepower's Avatar
 
Drives: Yaris Y Sedan
Join Date: Dec 2006
Location: Saudi Arabia
Posts: 668
Send a message via MSN to ricepower Send a message via Yahoo to ricepower Send a message via Skype™ to ricepower
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by CTScott View Post
Also, I am about 90% sure that your car will not have the cruise control functionality built into its ECM, since it seems to be just USDM cars that have it.
With your experience, will you please add your earlier post the P/N's of ECM with CC functionality
ricepower is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 04:26 PM   #20
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by du2efs View Post
With your experience, will you please add your earlier post the P/N's of ECM with CC functionality
89661-52F10
89661-52F11
89661-52F11
89661-52G30
89661-52G50
89661-52G50
89661-52G51
89661-52F01
89661-52G40
89661-52G40
89661-52G30
89661-52G41
89661-52E90
89661-52E91
89661-52J50
89661-52J40
89661-52J30
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2010, 12:48 AM   #21
ricepower
 
ricepower's Avatar
 
Drives: Yaris Y Sedan
Join Date: Dec 2006
Location: Saudi Arabia
Posts: 668
Send a message via MSN to ricepower Send a message via Yahoo to ricepower Send a message via Skype™ to ricepower
Thumbs up

Moderators, pls have this thread sticky! please ...

Quote:
Originally Posted by CTScott View Post
89661-52F10
89661-52F11
89661-52F11
89661-52G30
89661-52G50
89661-52G50
89661-52G51
89661-52F01
89661-52G40
89661-52G40
89661-52G30
89661-52G41
89661-52E90
89661-52E91
89661-52J50
89661-52J40
89661-52J30
ricepower is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2010, 12:21 PM   #22
Saggio
Top Notch!
 
Saggio's Avatar
 
Drives: 2008
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle WA,
Posts: 438
Who has done this on an 08 USDM Liftback and it worked?
__________________
Blah, Blah, Blah, Blah
Saggio is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 06:06 AM   #23
johnliu38
I've made a post!
 
Drives: 2010 Yaris
Join Date: Jul 2010
Location: Hsinchu City, Taiwan
Posts: 1
I wodner if I can do the same trick on my Taiwanese version of 2010 Yaris Hatch Back because I heard its ECM has built-in cruise control function, but got locked. Some people charge US$250 for hacking the ECM and enable the CC function... Not sure if it's really locked or not... Is there anyway I can do to identify the CC function of my Yaris?
johnliu38 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 07:38 AM   #24
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by johnliu38 View Post
I wodner if I can do the same trick on my Taiwanese version of 2010 Yaris Hatch Back because I heard its ECM has built-in cruise control function, but got locked. Some people charge US$250 for hacking the ECM and enable the CC function... Not sure if it's really locked or not... Is there anyway I can do to identify the CC function of my Yaris?
Check to see if you have the two wires on the steering column for cruise (and the two cruise control icons on the cluster). If they are there, then you can do a real quick test by grounding the blue wire (with the ignition on) and the cruise control on icon should light up. If the wires aren't there, then you can check the voltage on the ECM pin 40. If there's 12V on that pin with the ignition on, then cruise is enabled, but just the wiring needs to be run.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 07:53 AM   #25
WolfWings
 
WolfWings's Avatar
 
Drives: Silver 2007 3Dr - Gryph
Join Date: Jul 2007
Location: Kansas City, MO, USA
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by Saggio View Post
Who has done this on an 08 USDM Liftback and it worked?
Did it on my 5-speed '07 USDM Liftback, had to run the wire to/from pin 40 on the ECM, swiped the other parts from a 5-speed '09 USDM Liftback and everything worked 'out of the box' without issue.

I ran the wire for pin 40 inside the dash along the existing cable harness across to the cabin air filter tray, the elbow joint above that is a flexible coupling gasket-ed on both sides without any locking tabs so I just ran the wire through the cabin fresh-air intake. It has some flanges on the sides in the engine bay for water drainage/catching that I routed the wire out of and over to the ECU. Take off both windshield wipers and the trim bezels all the way across.
__________________
WolfWings is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 10:47 PM   #26
tforkner
 
Drives: 08 liftback 5 speed
Join Date: Jul 2009
Location: georgia
Posts: 17
Saggio- I put the two-switch DIY type on my '08 LB. I ran the wires from the clutch switch and ECM in through the AC drain grommet. I superglued a roller switch from Radio Shack onto the metal bracket beside the clutch pedal for use as a clutch switch. Everything works fine.
tforkner is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 01:03 AM   #27
Lucas13
 
Drives: 07 Yaris LB
Join Date: Aug 2007
Location: Fort Lauderdale
Posts: 181
Quote:
Originally Posted by Saggio View Post
Who has done this on an 08 USDM Liftback and it worked?


I did on mine the 2 Button and works perfectly, I bought the resistors and switches from radio shack and the OEM clutch switch.

This is one of the est mods it also gives a nice touch of comfort to the yaris, Thank to CtScott that made this possible


here are some pics
Attached Images
File Type: jpg SDC14865.jpg (131.6 KB, 990 views)
File Type: jpg Crin.jpg (192.6 KB, 950 views)
File Type: jpg Cruise C.jpg (225.6 KB, 953 views)
File Type: jpg Crcab.jpg (227.5 KB, 958 views)
Lucas13 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 04:03 PM   #28
Revsson
 
Drives: 2009 Meteorite Metallic LB MT
Join Date: Oct 2008
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 808
Nice clean install ^
Revsson is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 01:18 AM   #29
Lucas13
 
Drives: 07 Yaris LB
Join Date: Aug 2007
Location: Fort Lauderdale
Posts: 181
Thanks Revsson!
I try to keep it clean as possible especially for the warranty, you never know!!!
Lucas13 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 08:15 PM   #30
magnum23
 
Drives: Blue,Sedan
Join Date: Sep 2010
Location: Aguadilla,Puerto Rico
Posts: 42
Hi, to everybody, In from Puerto Rico, Im glad that I found this great forum, full of great and interesting info about Yaris. I recently bought a used 2009 Toyota Yaris Sedan, and Im doing some great mods that I have found here in the forum, after reading for a while I decided to do the DIY Cruise Control mod on my sedan, it have oem power locks and power windows, all the wiring is in place, and the cluster have the CC symbols, I installed the oem stalk and wire, but when I tried to turn the Cruise control on, nothings happens. I swapped the stalk with the one in my wifes rav-4 and it didnt worked also, but the one I bought worked in the Rav-4, so the problem is not the stalk, or the wire. Is there any optional procedure or relay that I need to install?

Thanks in advance for your help, looking forward to see my Yaris with cruise.
magnum23 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 08:48 PM   #31
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by magnum23 View Post
Hi, to everybody, In from Puerto Rico, Im glad that I found this great forum, full of great and interesting info about Yaris. I recently bought a used 2009 Toyota Yaris Sedan, and Im doing some great mods that I have found here in the forum, after reading for a while I decided to do the DIY Cruise Control mod on my sedan, it have oem power locks and power windows, all the wiring is in place, and the cluster have the CC symbols, I installed the oem stalk and wire, but when I tried to turn the Cruise control on, nothings happens. I swapped the stalk with the one in my wifes rav-4 and it didnt worked also, but the one I bought worked in the Rav-4, so the problem is not the stalk, or the wire. Is there any optional procedure or relay that I need to install?

Thanks in advance for your help, looking forward to see my Yaris with cruise.
Does it have an auto or manual transmission?
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 08:55 PM   #32
magnum23
 
Drives: Blue,Sedan
Join Date: Sep 2010
Location: Aguadilla,Puerto Rico
Posts: 42
It have an Auto transmission.
magnum23 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 08:59 PM   #33
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by magnum23 View Post
It have an Auto transmission.
OK. I just noticed that you said that you have a 2009 Sedan and the wiring was in place. So, you had the blue and brown wires, not just the black horn wire on connector D3 (the one on the bottom of the steering column)?
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 09:09 PM   #34
magnum23
 
Drives: Blue,Sedan
Join Date: Sep 2010
Location: Aguadilla,Puerto Rico
Posts: 42
Yes just double checked and it have the 3 wires in place.
magnum23 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 09:21 PM   #35
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
Quote:
Originally Posted by magnum23 View Post
Yes just double checked and it have the 3 wires in place.
OK - Just to triple check - We're talking about the connector next to the yellow one on the left side of this picture?




If that's good, look at the part number on the ECM (The silver box on the passenger side of the firewall) and post it. I don't know if anyone from PR has tried the cruise mod, and I think that you might get a different version of the ECM, from what we get here.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 09:32 PM   #36
magnum23
 
Drives: Blue,Sedan
Join Date: Sep 2010
Location: Aguadilla,Puerto Rico
Posts: 42
Yes that is good, mine is exactly as the picture you posted, where exactly is this part, (The silver box on the passenger side of the firewall)?
magnum23 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
Cruise Control chessclubloser DIY / Maintenance / Service 11 03-27-2010 11:59 AM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM
Using Cruise control Driver General Yaris / Vitz Discussion 14 11-09-2006 11:12 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:56 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.