Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm)
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-23-2010, 04:31 PM   #1
marco_george
 
Drives: 2010 Liftback 4 door
Join Date: Nov 2010
Location: The bay
Posts: 7
Does Ignition Switch ACC provide 12v for remote wire?

Hi, I'm hooking up my amp to the stock head unit with a LOC. My amp is working because I tested it on my other car just yesterday, but when I hooked it up to the yaris, and the remote wire to the Ignition Switch ACC, the amp doesn't turn on? It's my understanding that the ignition switch acc wire running from the back of the stereo provides 12v when the car starts. Am I wrong?

The wiring diagram is on page 16 of http://www.etimago.com/yaris/repairm...o%20Visual.pdf

Thanks!
marco_george is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 05:07 PM   #2
swidd
 
Drives: Yaris HB
Join Date: Jul 2007
Location: Central Alabama, GOD BLESS AMERICA
Posts: 757
I thought that wire was suppose to go to a wire on the back of the stereo? Was it the yellow?
swidd is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 05:29 PM   #3
marco_george
 
Drives: 2010 Liftback 4 door
Join Date: Nov 2010
Location: The bay
Posts: 7
It is a wire that goes to the back of the stereo, specifically the gray Ignition one.

I'm not sure if you're right, because the yellow wire on the back of the stereo is for the RL- speaker. Are you talking about the stock stereo or an aftermarket one?

Would the black battery power supply wire work? It's a constant 12v, I could put a switch on the remote wire...
marco_george is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 07:58 PM   #4
_S7V7N_
 
_S7V7N_'s Avatar
 
Drives: Yaris 4 Door Sedan
Join Date: Dec 2008
Location: South Texas
Posts: 795
Send a message via Yahoo to _S7V7N_
If this is the Diagram you were looking at then the Ignition would be D10-3.



Did you check if there was any current comming from the end of that wire you connected ? Like with a DMM or a Light Tester ?
__________________


Audio is under Construction Kenwood KDC-X794
Hifonics Zeus ZXI6.5C 6.5-Inch 2-Way Component Speaker System - AUTOTEK ATX65CX 6.5-Inch
Hifonics BXi 1210D - Crunch PowerZone P1400.4
(2)12 inch Kicker CVR's - 0 gauge from battery to Distribution block - 4 Gauge Power/Grounds to amps - Duralast Yellow Top - Big 3
_S7V7N_ is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 09:05 PM   #5
marco_george
 
Drives: 2010 Liftback 4 door
Join Date: Nov 2010
Location: The bay
Posts: 7
No i didn't :/

Something else came up too, when I was pulling the edit: power wiring through the cabin, I hit something metal, and the power line's fuse blew out. Now only the drivers side power window works, none of the others do. I'm hoping that the reason the windows don't work is just a fuse. Are there other possibilities?

Should I try D10-4? I do have a switch, so if that one works, I could deal with it, I suppose.

But if D10-3 wasn't giving 12v, then wouldn't that mean my radio wouldn't turn on either?

Last edited by marco_george; 12-24-2010 at 03:32 PM.
marco_george is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 11:22 PM   #6
_S7V7N_
 
_S7V7N_'s Avatar
 
Drives: Yaris 4 Door Sedan
Join Date: Dec 2008
Location: South Texas
Posts: 795
Send a message via Yahoo to _S7V7N_
Ground wire ? K, rewind, what wires are you running ? Lets go on ahead and go into brief detail on what type of system you're wiring up from what i've read you have :

Line Output Converter, which will have you RCA's running to the amp from.

You'll need a remote wire, which D10-3 will provide for you if wired correctly.

You'll need a Fused 8 Gauge , 4 Gauge , or 0 Gauge wire ran from your battery for power.

Your Ground wire will match whatever Gauge you used on your Power wire. This wire can be connected to a bolt in your trunk area, be sure to make sure you scrape the paint off this bolt so it's bare metal.

Please fill in whatever is missing, and we'll be more than happy to help.

And test your fuses to see what else popped, hopefully this time you'll disconnect your ground wire from the battery before you continue running wires. If you're using a DMM you'll do a continuity test by touching each side of the fuse with each lead. If you use a light tester you'll have to touch both sides of the fuse and make sure the light turns on.
__________________


Audio is under Construction Kenwood KDC-X794
Hifonics Zeus ZXI6.5C 6.5-Inch 2-Way Component Speaker System - AUTOTEK ATX65CX 6.5-Inch
Hifonics BXi 1210D - Crunch PowerZone P1400.4
(2)12 inch Kicker CVR's - 0 gauge from battery to Distribution block - 4 Gauge Power/Grounds to amps - Duralast Yellow Top - Big 3
_S7V7N_ is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 03:35 PM   #7
marco_george
 
Drives: 2010 Liftback 4 door
Join Date: Nov 2010
Location: The bay
Posts: 7
Edit: Just kidding, the window button was down, so no fuse problems at all.

So I can use the DMM to test D10-3 to see how many volts it's putting out? I'm sorry, I'm extremely noob at this kind of stuff. Oh and for the Line Out Converter, I cut the rear speaker wires, then twined all three, the two ends for speaker and the one going to the LOC together. Then I electrical taped it, is that a legitimate way to feed off of the rear speaker wires?

Maybe my amp is blown, which is odd because it was working last week. I'll get another amp from a friend to test it out I guess...

Last edited by marco_george; 12-24-2010 at 05:03 PM.
marco_george is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2011, 12:50 AM   #8
ffourie
 
Drives: 2010 Yaris YR 4dr
Join Date: Jan 2011
Location: Hobart, Tas
Posts: 5
How did you go with this marco_george. Is it a working amp? Did you get your remote wire connected via D10-3, or did you opt for the constant power (black?) wire, and connect a switch to the remote wire. Only asking because I just received my LOC, so I'll be doing the exact same setup soon.
ffourie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY - Bypassing Tire Pressure Warning System (TPWS / TPMS) CTScott DIY / Maintenance / Service 211 12-05-2016 11:48 AM
DIY - Headlights off with the Ignition Switch CTScott DIY / Maintenance / Service 45 06-08-2015 06:40 PM
radio wire colors & alarm wire color reference guide battleversiontc In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm) 42 05-29-2014 04:24 PM
Help find 12v power switch wire xslowxpokex DIY / Maintenance / Service 3 08-05-2010 07:42 AM
Installing a remote starter without cutting factory wires? yaris08ce In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm) 36 04-23-2009 08:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:53 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.