Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Second Generation Toyota Yaris Main Rooms > Photo-Video-Media Gallery
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2016, 08:30 PM   #1
slimits
 
Drives: 2012 yaris hatchback
Join Date: May 2016
Location: adelaide
Posts: 4
Unused plug in rear hatch door 2012 yaris

I have taken the rear hatch cover off my 2012 yaris to fit a rear reversing camera and found a plug that isnt used it had 3 wires going in they are blue black and brown could this be the plug for the camera?

Last edited by slimits; 05-13-2016 at 08:55 PM.
slimits is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2016, 10:50 PM   #2
slimits
 
Drives: 2012 yaris hatchback
Join Date: May 2016
Location: adelaide
Posts: 4
Cool

Well i bought a 12 volt tester the one that lights up and tested the 3 pins for power their was none . I then turned on ignition and put it in reverse and tested the first pin for pwer no power showed up but the doors locked. I then tested the second pin and the doors unlocked nothing happened when i tested the third pin......wierd??????..
Attached Images
 

Last edited by slimits; 05-15-2016 at 12:35 AM.
slimits is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2016, 02:54 AM   #3
slimits
 
Drives: 2012 yaris hatchback
Join Date: May 2016
Location: adelaide
Posts: 4
Could someone please help me,it seems to me the plug is only active when ignition is on or if in reverse or both. Why doesnt it show power when i test it.?
slimits is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2016, 03:40 AM   #4
kevinj93
 
kevinj93's Avatar
 
Drives: 2013 NCP130
Join Date: Nov 2015
Location: Sydney, Australia
Posts: 142
I found the same plug when I was fitting a reversing camera on my 2012 Yaris.
Some versions of the yaris had a key lock fitted to the rear hatch, and I think this most likely connectedd to the lock to operate the central locking. When I tested the wires, it made no difference if the ignition was on or off. another thread here somewhere poimts out that the camera connector (if present) has four wires.

There isn't any handy wiring in the rear hatch for the camera, but there is a blank plate where a factory camera could be fitted. I installed an after market camera using the blank plate as a mount point.
__________________
Running on standard AU 14" steel wheels (14x5 rims, 175/70R14 tyres). Added reversing camera and touch screen radio, cruise control, 16" rear wiper blade, and dash cam. Still to do: better horn(s).
kevinj93 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 09:09 PM   #5
slimits
 
Drives: 2012 yaris hatchback
Join Date: May 2016
Location: adelaide
Posts: 4
Thanks for info kevinj gues i will have to pick up reversing wire somehow,, any clues for this?
slimits is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
YARIS FAQ (frequently asked questions) PK198105 General Yaris / Vitz Discussion 95 09-26-2017 02:37 PM
Getting ready to buy a 2007 Yaris hatch Type456 New YARIS Purchase Forum 26 02-17-2014 12:48 AM
When will the Yaris hit the showrooms at dealers? Petrolhead New YARIS Purchase Forum 181 11-28-2011 08:03 AM
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:10 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.