Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-27-2016, 07:10 PM   #1
mrfuzzy
 
Drives: 2000 Yaris GS 1.0
Join Date: Aug 2016
Location: NE Scotland
Posts: 3
Question Mk1 Yaris - Doors only unlock when drivers door open or ignition on?

So had a faulty motor in the drivers door (unlock/lock with key but not with interior switch)
Couldn't get a replacement toyota one (bought a used one...same fault)
So bought a 5 wire actuator. Removed toyota plug, one problem 6 wires not 5
Wired in actuator as follows:
Actuator Wiring To Door Wiring
Blue -> Blue/Black (actuator push)
Green -> Blue/Orange (actuator pull)
Black -> White/Black (ground)
Brown -> Green/Black (unlock signal)
White -> Brown/Yellow (lock signal)

Which leaves me a Blue/Red wire on the door loom, which I cannot figure out what it does. Haynes shows it connecting to a switch with it above ground terminal in the drivers door switch and both connected to lock/unlock.

With the drivers door open, it all locks and unlocks as it should
With that door closed though, it will lock but not unlock
Put key in ignition and turn to on (ACC does nothing), it will then unlock

Checked both Toyota and Haynes wiring diagrams, should all be spot on.

Which leaves this Blue/Red, measuring voltage between it and ground shows between 1 and 2 volts. I grounded it and the car unlocked with the door shut, ha thinks I...sorted...

no...opened and closed door, tried grounding it again. nada..

But still will lock and unlock with either door open or door closed and ignition on.

Pushing lock button on door will activate door to lock, pushing unlock with door closed and ignition off yields nothing, as if the switch isn't getting power at all.....

I know I'm missing something here...This Red/Blue has something to do with, as if its allowing power to flow to lock but not unlock. What I don't get is why turning the ignition to on resolves the issue till the ignition is turned back off?

Can anyone shine some light on where I've done something wrong here? (Before I rip the toyota central lock wiring out and rewire to something saner?)
mrfuzzy is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
blue/red, central locking, problem, unlock, yaris

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yaris Mk1 'Funcargo' eiriksmil Photo-Video-Media Gallery 8 09-11-2014 05:23 PM
Yaris glovebox latch mk1 Gpav6 Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 1 08-27-2014 01:20 PM
Consumer Reports not too pleased with Yaris Befuddled General Yaris / Vitz Discussion 132 02-28-2011 03:57 PM
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:18 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.