Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2015, 03:22 PM   #1
jlcoki
 
Drives: Yaris 2007, LB, 3 drs
Join Date: Feb 2015
Location: Costa Rica
Posts: 4
Yaris 07, 2dr, lb - P/S problem

Hi everyone!

I own a Yaris 07, 2dr, lb and about 5 months ago started with some problems...

This is what happens:

Suddenly when you start the car (1) the P/S light shows in the panel along with the (2) drivers airbag light, (3) the seatbelt beep does not sound and (4) the steering wheel gets hard.

It's resolved by shutting the car off and starting the car again and everything works perfect.

This problem has never came when driving, just when I start the car. The battery is new and I replaced the EPS ECU too. ECU fuses seem to be ok.

I took it for scan and since the problem didn't happen while been there they couldn't get anything. Is like a ghost ha. It just showed old codes apparently from the can communication. May be that's the issue??

I can drive my car anywhere but I can't stand this thing anymore...

If you have any idea of what's generating this I'll appreciate your help!

Here's the video illustrating all this..

Regards...

https://www.dropbox.com/s/2mlqrdswgj...AS%20.MOV?dl=0
jlcoki is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2015, 07:37 PM   #2
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,455
The CAN bus error could be part of it. Do you leave any devices plugged into the diagnostic connector?

Also, are you running the original alternator or a replacement one?
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2015, 08:30 PM   #3
jlcoki
 
Drives: Yaris 2007, LB, 3 drs
Join Date: Feb 2015
Location: Costa Rica
Posts: 4
Hi CT, the alternator is original! Today I found this thread.. It's the only one that sounds similar to whats been happening with my car, but with a different car.. I think the ECU and the PS motor assembly are from the same maker: DENSO

Chevi cobalt thread:
http://m.topix.com/forum/autos/chevr...B7V2DTH5JH/p52

I might buy a PS motor and get it installed and hope this solves the issue.. What you think?
jlcoki is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Do you like the 2012 restyle? hitmoninfinity Third Gen Yaris General Discussion 106 04-14-2016 08:08 PM
I have problem with the electro ventilator yaris sedan 2005 ramy DIY / Maintenance / Service 3 08-26-2013 08:08 PM
09 Yaris Heater blower problem motoxxx3 DIY / Maintenance / Service 28 10-15-2010 05:45 AM
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:23 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.