Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Members Area > Suggestions - Feedback - Questions
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2017, 12:02 PM   #1
Muz
 
Drives: Aygo 1000
Join Date: Apr 2017
Location: Scotland
Posts: 2
Starting problem

Starting problem
I have a 2006 1000 Aygo.The car can be cold or hot but just randomly won't start no matter what you do. Leave the car for 5-10min and starts 1st time with no hiccups what so ever. No puffs of smoke or Miss fire

This is what an auto electrician found:
We originally thought there was a problem with starter motor, immobiliser but he has ruled out these. There is a code saying the camshaft sensor has found a problem, he says this is why there are no puffs of smoke or spluttering as the camshaft sensor doesn't allow fuel injection system to work. The car has 84000 miles. He said that almost all the time the timing chain has to be replaced. We have already changed the crankcase sensor.

Has any body else had similar problem ? Local garage quoting me 660 without parts for work. I know it's a big job but this sounds redicoulous.
Muz is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2017, 09:40 AM   #2
Bluevitz-rs
1NZ-6spd Turbo
 
Bluevitz-rs's Avatar
 
Drives: '05 6-Spd Vitz RS Turbo
Join Date: Oct 2008
Location: Courtice, Ontario, Canada
Posts: 2,809
Just get a new cam sensor and replace it yourself then.
Bluevitz-rs is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 05:31 PM   #3
Goosecreekjoey
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Apr 2017
Location: Annapolis Md.
Posts: 23
Wonder how that worked out?
Goosecreekjoey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yaris hard starting when hot, fine when cold ianpog DIY / Maintenance / Service 11 08-12-2015 09:24 PM
problem with co-worker yaris, need opinion on what it could be. Adriaan DIY / Maintenance / Service 5 10-20-2014 06:39 AM
2009 Yaris starting issue -need help cudchew DIY / Maintenance / Service 15 12-16-2011 03:24 AM
Warrany Service Problem? 2009Yaris General Yaris / Vitz Discussion 4 03-31-2011 04:56 PM
Service Problem Lizardboy DIY / Maintenance / Service 19 10-06-2006 09:12 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:47 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.