Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-04-2018, 06:48 PM   #1
chefslot
I've made a post!
 
Drives: xp90 1.3l 57
Join Date: Dec 2018
Location: cambs
Posts: 1
p0016 bank 1 sensor a (1.3 L 2NZ-FE)

So whilst exiting a junction, (my car was just about to stall) i had the mil pop on. The code is as above, done 50k and i haven't had time to service it as only just acquired*the car in the last 4 months. After a reset i went for a little drive up the road without any other problems. So i'm thinking it could just have been a glitch in the matrix, a sensor, or the chain may have stretched. Am i right in thinking it will be ok to leave? I don't think it had skipped a tooth as it would still be out now??*

Regards
chefslot is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2018, 12:16 AM   #2
ArmstrongRacing
Data doesn't lie
 
ArmstrongRacing's Avatar
 
Drives: That Scrappy 2zrVios
Join Date: Oct 2014
Location: San Diego
Posts: 722
Check your oil level, this code is a cam timing discrepancy and it controlled by oil pressure and a solenoid
ArmstrongRacing is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 Yaris (2NZ -FE 1.3) - P0010 bung206 DIY / Maintenance / Service 3 03-19-2018 02:33 AM
2006 Yaris (2NZ -FE 1.3 L) squeaking belt noise bung206 DIY / Maintenance / Service 1 06-21-2017 12:48 AM
NEED ENGINE CHECK LIGHT CODE LIST Attitude Forced Induction Forum 12 04-11-2011 06:38 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:35 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.