Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Members Area > Off-topic / Other Cars / Everything else Discussions
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2009, 01:05 AM   #1
Shroomster
'07 to '12:2 wipers to 1?
 
Shroomster's Avatar
 
Drives: '12 5-door LE & '14 5-door LE
Join Date: Apr 2007
Location: Orlando
Posts: 2,047
Help me I.D the R.A.M

just would like to know pin count (200, 240) and anything else pertinent
I checked crucial.com already
I want to get 2 gb but I'm not sure whether I should get 5700 or 6400.

if you need to know it's an HP Mini 110.

THANKS!
Attached Images
File Type: jpg DSC01938.JPG (35.3 KB, 43 views)
File Type: jpg DSC01937.JPG (23.6 KB, 43 views)
File Type: jpg DSC01936.JPG (24.9 KB, 43 views)
Shroomster is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 01:21 AM   #2
mr9865
$10.25/hr frying chicken
 
mr9865's Avatar
 
Drives: 2012 Yaris L
Join Date: Mar 2009
Location: Green Bay WI
Posts: 262
You need ddr2 400, 533, or 667mhz, max 1gb per DIMM because of the Mobile Intel® 945GM Express Chipset. Something like this http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145157
__________________
mr9865 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 01:34 AM   #3
Shroomster
'07 to '12:2 wipers to 1?
 
Shroomster's Avatar
 
Drives: '12 5-door LE & '14 5-door LE
Join Date: Apr 2007
Location: Orlando
Posts: 2,047
wait I can't upgrade it to 2gb? ( I have only one slot)

I was looking @ this
New Egg super talent ram
Shroomster is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 02:08 AM   #4
texkid
The one with cheese on it
 
Drives: '10 Corolla S
Join Date: Oct 2008
Location: Sugar Land, TX
Posts: 386
Quote:
Originally Posted by Shroomster View Post
wait I can't upgrade it to 2gb? ( I have only one slot)

I was looking @ this
New Egg super talent ram
Should be able to upgrade to 2GB . Others have used Crucial for their upgrades even though the manuals says No-No.
__________________
DIY: A/C Insulation
texkid is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 08:12 AM   #5
yarisitis
 
yarisitis's Avatar
 
Drives: 2008 Yaris LB
Join Date: Apr 2009
Location: California
Posts: 165
Crucial.com says your laptop uses either DDR2 PC2-5300 or DDR2 PC2-6400 and up to 2 GB's of memory

PC2-5300 is 667 MHz and PC2-6400 is 800 MHz, so you're going to want the faster PC2-6400 800 MHz RAM.

Since your laptop only has one slot you'll need one stick of 2 GB's.

This is the cheapest one:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820220281


You can also go with the Super Talent RAM that you posted since it's also PC2-6400 800 MHz and does have free shipping.
yarisitis is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 08:31 AM   #6
PK198105
Super Moderator
 
PK198105's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris Blazing Blue
Join Date: Jun 2007
Location: Montreal Canada
Posts: 6,322
your original RAM is PC2 6400S so stick with that if you can get it in 2GB , anything else miht give you intermittent operation, oh and avoid MADE IN CHINA chips.

also make sure your computer either has ECC or Non-ECC ram (error correcting checking or no error correcting checking). If you choose the wrong one you are running a chance of damaging your MB
PK198105 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 08:32 AM   #7
PK198105
Super Moderator
 
PK198105's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris Blazing Blue
Join Date: Jun 2007
Location: Montreal Canada
Posts: 6,322
your original RAM is PC2 6400S so stick with that if you can get it in 2GB , anything else miht give you intermittent operation, oh and avoid MADE IN CHINA chips.

also make sure your computer either has ECC or Non-ECC ram (error correcting checking or no error correcting checking). If you choose the wrong one you are running a chance of damaging your MB
PK198105 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 12:01 PM   #8
Shroomster
'07 to '12:2 wipers to 1?
 
Shroomster's Avatar
 
Drives: '12 5-door LE & '14 5-door LE
Join Date: Apr 2007
Location: Orlando
Posts: 2,047
hey thanks for the replies, and the ninja posts from you too Pavel. It's gonna be hard to stay away from chinese made (see the o.e.m ram? hehe).

I am leaning towards that super talent as it's got good reviews (with ownership past 1 month).
Shroomster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:47 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.