Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2014, 10:34 PM   #1
Brhatcher
 
Drives: 2008 Yaris Hatchback
Join Date: Oct 2013
Location: Alabama
Posts: 3
DIY Cruise Problem

I did the DIY Cruise on my 07 yaris 5 speed about a year ago.. Worked great for a couple months. Now when I pull out of the garage in the morning for my 81 mile commute the cruise works (usually all the way to work) the next morning (I work 24 hour shifts) when I get in the car it may or may not work... If it does work it probably won't within 30-40 mins. Seems to be heat related- ie- when the motor gets hot it doesn't work. I've checked my connections and everything is soldered. Anybody seen this before or have any ideas? This really sucks when I make the monthly 4 hour drives to the beach, which is the main reason I wanted it..
Brhatcher is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 10:51 PM   #2
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Did you do the switch method or the OEM stalk method? Also, is the ECM pin an OEM one with the rubber seal?
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 05:07 PM   #3
Brhatcher
 
Drives: 2008 Yaris Hatchback
Join Date: Oct 2013
Location: Alabama
Posts: 3
I did the radio shack push buttons method mounted them in the little pop out beside the dimmer. No I did not use an oem ECM pin with rubber seal which of course leads me to believe that's probably the problem....
Brhatcher is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 05:09 PM   #4
Brhatcher
 
Drives: 2008 Yaris Hatchback
Join Date: Oct 2013
Location: Alabama
Posts: 3
When I left work this morning it worked for about 20 mins then cruise suddenly shut off (which it normally just won't re-engage after I brake)
Brhatcher is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 05:39 PM   #5
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
I would check the ECM connection. It has likely gotten moisture in it. I sell the ECM pin alone for $5, if you want a real, sealed one.
CTScott is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY Cruise Control on 07-08 Yaris (step by step) Vince87 DIY / Maintenance / Service 424 05-10-2015 04:37 PM
Yaris Cruise Control Auto evarkey Performance Modifications 1 07-02-2014 07:56 AM
2009 Toyota Yaris OEM Cruise Control DIY BentSpace DIY / Maintenance / Service 7 04-16-2014 09:05 PM
Cruise Control on 2010 Canadian Manual Kaya B. DIY / Maintenance / Service 25 10-01-2010 03:31 PM
Please post a picture of a DIY cruise stalk with the horn-to-cruise wire installed firemachine69 DIY / Maintenance / Service 18 09-29-2010 09:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:02 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.