Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-14-2008, 07:04 AM   #19
ricepower
 
ricepower's Avatar
 
Drives: Yaris Y Sedan
Join Date: Dec 2006
Location: Saudi Arabia
Posts: 668
Send a message via MSN to ricepower Send a message via Yahoo to ricepower Send a message via Skype™ to ricepower
Thumbs up

ricepower is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 06:49 PM   #20
RagnaCaT
HacKers WanTed!
 
RagnaCaT's Avatar
 
Drives: Yaris S HB & Yaris S SD
Join Date: Aug 2007
Location: Villalba, Puerto Rico
Posts: 434
THANKS!
__________________
R-CaT
Project Yar 2ZR
RagnaCaT is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 03:03 PM   #21
rningonfumes
 
rningonfumes's Avatar
 
Drives: Yaris Sedan 5MT
Join Date: Oct 2008
Location: SoCal
Posts: 867
Bump for sticky PULLLLLEAAAASEEEEE!!!

This has been asked way too often!
__________________
rningonfumes is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 03:33 PM   #22
Lafiro
 
Drives: 06 Yaris Sedan
Join Date: Jun 2006
Location: NYC
Posts: 695
Send a message via AIM to Lafiro
Hey thanks, but can you post a furthr away picture, and then a closer one please because Im having trouble finding this.
Lafiro is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 03:49 PM   #23
A-tron
 
A-tron's Avatar
 
Drives: Black hb
Join Date: Aug 2007
Location: MI
Posts: 73
Word I just made a thread about this. Ty for the info.
__________________
Bang those gears
A-tron is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 09:23 PM   #24
smofskra
 
smofskra's Avatar
 
Drives: 08 Flint Mica Sedan
Join Date: Oct 2008
Location: Baraboo, WI
Posts: 187
Send a message via MSN to smofskra Send a message via Yahoo to smofskra
I'm having the same problem but it's with first and second gears mainly. I'm goin to have to try and lube that piece and see if it helps.
smofskra is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 09:41 PM   #25
AlexNet0
 
AlexNet0's Avatar
 
Drives: '07 Yaris 3dr
Join Date: Nov 2008
Location: Rockland, ME
Posts: 1,669
Send a message via AIM to AlexNet0 Send a message via MSN to AlexNet0 Send a message via Yahoo to AlexNet0
OMG thats awesome, I really didnt wanna take the whole linkage apart to grease it all.

I cant believe Ive been living with the squeak this long because of something SO SIMPLE.

Thanks
__________________
----------
----------
AlexNet0 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 05:44 AM   #26
Kioshi
Heart Up! Vitz
 
Kioshi's Avatar
 
Drives: トヨタ Vitz
Join Date: Jun 2007
Location: Fremont, CA
Posts: 2,609
i had this problem, and dealers said it was my NST SSK...but no solution back then on here....lol

Thanks, i gotta try this.....the squeeking on mine happens when wiggling the the stick side to side during hot summer days.... hope it fixes it~
Kioshi is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:36 PM   #27
Lafiro
 
Drives: 06 Yaris Sedan
Join Date: Jun 2006
Location: NYC
Posts: 695
Send a message via AIM to Lafiro
.

Last edited by Lafiro; 06-03-2009 at 11:42 PM. Reason: Because no one answers, until they make fun of you.
Lafiro is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 09:45 PM   #28
IllusionX
It's the illusion you see
 
Drives: 07 Yaris Sedan Aero
Join Date: Oct 2006
Location: Brossard, QC
Posts: 3,393
i lubed 2 joints that were easy to remove.. turns out it is still squeaking lol. I'll have to do up the other 2 or 3 ones someday :(


automatic??? are you .... really serious ??
IllusionX is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 01:38 AM   #29
texkid
The one with cheese on it
 
Drives: '10 Corolla S
Join Date: Oct 2008
Location: Sugar Land, TX
Posts: 386
Okay, heres my question.

With so many drivers having the same issue. Do you think this is something that Toyota should address? Like possibly a new TSB should be in order? If so, how, as a team, should we go about this?

Quote:
Originally Posted by Kioshi View Post
i had this problem, and dealers said it was my NST SSK...
I personally think that is bull. I am running the NST SSK and SSK-2 and not having any squeaks after applying the lithium grease. I think they were trying to avoid any "possible warranty work" by blaming on something aftermarket.
texkid is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2009, 11:08 AM   #30
silver_os
 
silver_os's Avatar
 
Drives: Yaris Sedan
Join Date: Oct 2008
Location: Thailand
Posts: 4
That my problem too
Thank you for how to fix it.
silver_os is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2009, 07:48 PM   #31
ScubaSteve
Traded up!
 
Drives: 10 Black Sand 5-Dr RS
Join Date: Feb 2009
Location: Guelph, Ontario, Canada
Posts: 29
I can't believe I had been living with that for almost 2 years when it was such an easy fix. Thanks for the post
ScubaSteve is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2009, 08:54 PM   #32
tk-421
Super Moderator
 
tk-421's Avatar
 
Drives: 5D-07-LB
Join Date: Jan 2007
Location: EpVIII film set
Posts: 4,409
Great tip, took me 2 mins. to get done. This should really be a sticky.
__________________
tk-421 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 05:53 AM   #33
silver_os
 
silver_os's Avatar
 
Drives: Yaris Sedan
Join Date: Oct 2008
Location: Thailand
Posts: 4
very helpful
silver_os is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 07:37 AM   #34
YarisDude
 
Drives: Yaris Hatchback
Join Date: Oct 2008
Location: Lebanon, Ohio
Posts: 29
Fixed mine too!
YarisDude is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 09:15 AM   #35
Tamago
Start another Oil Thread!
 
Tamago's Avatar
 
Drives: ZZW30
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 4,942
Send a message via AIM to Tamago Send a message via Yahoo to Tamago
Quote:
Originally Posted by TheSilkySmooth View Post
Now i see where the battery GND is!
it's the one with the big + next to it, right?
__________________
Quote:
Originally Posted by xnamerxx
I hate people like you (xbgod) because your the reason I don't come to this board. You spout nonsense and lies and people who don't know any better hold you in high regards because they can't tell the wheat from the chaff.
you nailed it sir.
Tamago is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 05:55 PM   #36
watersoilair
 
Drives: 08-2DR-MT-LB-Red
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 45
Thanks a lot for the tip...I was really starting to worry. This can be done on your own. The location of the shifting bushings is between the motor and the battery. I sprayed every rubber joint/apperatus and worked it around with the stickshift, then went around and did it once more. Make sure to use a silicone based lubricant as a petroleum based lubricant will degrade the rubber joints. Happy driving!
watersoilair is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Urgent! How to use auto transmission? hans_fh General Yaris / Vitz Discussion 55 04-16-2010 01:45 PM
2009 Yaris "S" - no 5MT Hatchback? Latka New YARIS Purchase Forum 21 11-07-2008 05:16 PM
New transmission at 8.5K miles! d2dailly DIY / Maintenance / Service 17 09-22-2007 11:41 AM
Want opinions automatic vs. manual transmission anik New YARIS Purchase Forum 84 07-10-2007 04:25 PM
Synthetic oil for transmission mrrock DIY / Maintenance / Service 7 04-26-2007 03:51 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:45 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.