Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Third Generation Toyota Yaris Main Rooms > Third Gen Yaris General Discussion
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2018, 10:00 AM   #1
HDTechVideo
 
Drives: Yaris MK3 1.33L Dual VVT-i CVT
Join Date: Jun 2014
Location: Ireland
Posts: 50
Two connectors noted next to handbrake

Hi

Any idea about those two connectors next to SPORT and Traction switch.

Thanks.20180806_174229.jpeg20180805_185600.jpeg20180805_185553.jpeg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
HDTechVideo is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 11:45 AM   #2
ern-diz
 
ern-diz's Avatar
 
Drives: 2007 Liftback
Join Date: Sep 2007
Location: CA all day
Posts: 3,156
I don't know if us folks in the States get the traction control and sport button you have there, so I'd have no idea what the other two dead panels are for.

In my '07, all I have down by the hand brake is the AUX jack. The other three spots are dead panels. I'm about to have an airbag bypass switch installed in one of them.

Sorry, wish I could have been more help!
__________________
Vader Helmet on Instagram

Vader Helmet on Wheelwell

#TeamWheelwell #ForTheBuild
ern-diz is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 04:29 PM   #3
WeeYari
 
WeeYari's Avatar
 
Drives: 06 Polar White 5dr, 13 Soul 4u
Join Date: Oct 2008
Location: Georgetown, Ontario, Canada
Posts: 5,026
In North American cars, I'm used to seeing 2 of the 4 blanks utilized for power locks and AUX port.

Sent from my Elite_5_5_Octa using Tapatalk
__________________
WeeYari is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 09:04 AM   #4
HDTechVideo
 
Drives: Yaris MK3 1.33L Dual VVT-i CVT
Join Date: Jun 2014
Location: Ireland
Posts: 50
Anyway to find out? Will we get any idea from tyota tec web. If we can find out a solution from that web I can have a look, if someone can guide me where to look.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
HDTechVideo is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 10:37 AM   #5
WeeYari
 
WeeYari's Avatar
 
Drives: 06 Polar White 5dr, 13 Soul 4u
Join Date: Oct 2008
Location: Georgetown, Ontario, Canada
Posts: 5,026
With Google image search I have seen the following buttons installed in that quad.

AUX
Power locks
Sport
ECO
Security
Traction control

My guess would be you have the wiring in there for optional AUX input and power locks. Are your door locks currently manual?

Sent from my Elite_5_5_Octa using Tapatalk
__________________
WeeYari is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 10:52 AM   #6
HDTechVideo
 
Drives: Yaris MK3 1.33L Dual VVT-i CVT
Join Date: Jun 2014
Location: Ireland
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by WeeYari View Post
With Google image search I have seen the following buttons installed in that quad.

AUX
Power locks
Sport
ECO
Security
Traction control

My guess would be you have the wiring in there for optional AUX input and power locks. Are your door locks currently manual?

Sent from my Elite_5_5_Octa using Tapatalk
Sorry I didnt get you. What you mean by manual lock. I have the remote to lock the doors and a switch in the driver door.
HDTechVideo is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 11:35 AM   #7
logoris
 
Drives: 2017 Yaris SE Blue Streak
Join Date: Aug 2017
Location: Toronto
Posts: 35
Are the eco and sport buttons plug and play or do they need to be programmed.

What does sport do hold gears longer?

In Canada all I have on top trim 17 se is trac

Pulled the panel, no extra harnesses on the Canadian model

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
logoris is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 01:38 PM   #8
HDTechVideo
 
Drives: Yaris MK3 1.33L Dual VVT-i CVT
Join Date: Jun 2014
Location: Ireland
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by logoris View Post
Are the eco and sport buttons plug and play or do they need to be programmed.

What does sport do hold gears longer?

In Canada all I have on top trim 17 se is trac

Pulled the panel, no extra harnesses on the Canadian model

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
Those buttons were there when I bought. Yes the SPORT hold the gear longer.
HDTechVideo is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 09:54 PM   #9
DarkShadowFox
 
DarkShadowFox's Avatar
 
Drives: 2015 Yaris LE 3door HB
Join Date: Feb 2017
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 629
how / where do i install the SPORT / eco buttons.
__________________
Checkout My Build Thread: https://yarisworld.com/forums/showthread.php?t=58963
DarkShadowFox is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 12:22 PM   #10
Dodge Aries K
My Yaris is a taxi
 
Drives: Yaris and Corolla Hatches
Join Date: Jul 2016
Location: Machesney Park, IL
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by DarkShadowFox View Post
how / where do i install the SPORT / eco buttons.
You don't because you have a 4EAT, not a CVT or a hybrid. They wouldn't do anything.

Also, the 3rd gen Yaris puts power locks switches on both front doors instead of the middle as well as the aux/usb being in the glove box or by the cigarette lighter depending on the year.

From memory, the random switches that go in that center spot are Sport, Eco, EV mode, Traction Off, and heated seat switches.
__________________
-Karl the Uber/Lyft Driver
Dodge Aries K is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 02:52 PM   #11
HDTechVideo
 
Drives: Yaris MK3 1.33L Dual VVT-i CVT
Join Date: Jun 2014
Location: Ireland
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by Dodge Aries K View Post
You don't because you have a 4EAT, not a CVT or a hybrid. They wouldn't do anything.

Also, the 3rd gen Yaris puts power locks switches on both front doors instead of the middle as well as the aux/usb being in the glove box or by the cigarette lighter depending on the year.

From memory, the random switches that go in that center spot are Sport, Eco, EV mode, Traction Off, and heated seat switches.
Yes I have traction off and Sport switch. I'm just wondering is that for heated seat? Mine was pre wired for fog lamp but there was no fog lamp or stalk switch for that. So the same way is the seats already with heated pad without switch. Any way to find out whats those connectors
HDTechVideo is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2018, 08:47 AM   #12
sunsanvil
 
Drives: 2018 LE 5DR A4
Join Date: Aug 2018
Location: Canada
Posts: 20
On our 2018 LE 5DR 4A we dont have the sport switch, but we do have the seat heater switches to the left of the VSC switch.
sunsanvil is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 02:38 AM   #13
HDTechVideo
 
Drives: Yaris MK3 1.33L Dual VVT-i CVT
Join Date: Jun 2014
Location: Ireland
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by sunsanvil View Post
On our 2018 LE 5DR 4A we dont have the sport switch, but we do have the seat heater switches to the left of the VSC switch.
is it possible to get some photos top and bottom part of the switch. Thanks

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
HDTechVideo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vitz radio connectors different? dazz In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm) 0 12-03-2016 04:20 AM
Melted headlight connectors? JDH,Yaris DIY / Maintenance / Service 5 09-10-2012 01:41 PM
Help with Loose Handbrake Roth5150 DIY / Maintenance / Service 3 09-14-2011 10:56 AM
Handbrake Loose Roth5150 General Yaris / Vitz Discussion 1 09-12-2011 09:03 PM
Auto trans : Drive to Park + Handbrake : was not in park... Maxh91 General Yaris / Vitz Discussion 7 06-11-2009 06:37 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:50 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.