Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2018, 12:12 AM   #1
yaris4062007
 
Drives: 07 BB yaris / 06 Mustang Gt
Join Date: Apr 2007
Location: northern california
Posts: 127
Anyone had engine code P0175 on 2007 Yaris hb automatic w/181k miles on it

I was on the freeway suddenly car wouldn’t accerate , rpm keep climbing up like transmission slipping. I thought my transmission broke but when I slowed down to stop on the emergency lane. I put it reverse and it works fine then I put it in drive it works but it wouldn’t shift to next gear. Like stuck in first gear and checked engine code. It reads p0705, transmission range sensor “A” circuit.
(PRNDL input ) anyone have this problem with their car. 2007 Toyota Yaris hatchback with automatic. Checked fuse boxes under the dash and plus under the hood. No fuse blown
Attached Images
File Type: png e.png (251.4 KB, 30 views)
File Type: png f.png (209.3 KB, 29 views)
File Type: png a.png (461.5 KB, 30 views)
File Type: png b.png (416.3 KB, 30 views)
File Type: png c.png (511.2 KB, 29 views)
File Type: png d.png (424.4 KB, 29 views)

Last edited by yaris4062007; 01-15-2018 at 01:20 AM.
yaris4062007 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2018, 12:18 AM   #2
yaris4062007
 
Drives: 07 BB yaris / 06 Mustang Gt
Join Date: Apr 2007
Location: northern california
Posts: 127
Is it okay to spray Crc electric cleaner on the transmission sensor range plug and connecter?
yaris4062007 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2018, 11:45 PM   #3
400 dollar yaris
 
400 dollar yaris's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris sedan
Join Date: Nov 2011
Location: dayton, ohio
Posts: 64
electrical contact cleaner worked on my speed sensors, as long as you let it dry before reconnecting and turning power on I wouldn't think it would short or cause any harm.
400 dollar yaris is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2018, 07:50 AM   #4
yaris4062007
 
Drives: 07 BB yaris / 06 Mustang Gt
Join Date: Apr 2007
Location: northern california
Posts: 127
Smile

Thank you. I just vacuumed both connectors , checked all fuse and reinstalled the battery. Checked engine light reseted and my Yaris shifting normal now. hope it doesn’t come back again.
yaris4062007 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T Montague's 2zr swap - '08 m/t sedan some extra info tmontague Performance Modifications 91 05-23-2018 10:58 AM
Vibrating 2007 Toyota yaris, 113,000 Miles HELP!! josephangel00 DIY / Maintenance / Service 2 03-13-2014 01:27 PM
A Mystery Oi'll Say! Yar Is Word Fuel Economy Forum 16 05-11-2013 04:22 AM
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:51 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.