Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-25-2007, 11:12 PM   #37
TrancosRt
 
TrancosRt's Avatar
 
Drives: 07 Silver HB Yaris
Join Date: Jul 2006
Location: S Florida
Posts: 289
I'll post pics of the cabling once I clean it up. Frankly, that area is a mess right now!!! I cared to get it working, not to make it pretty.
I didn't use a switch. If I need to open it, just roll one lock and the other one will follow. The nice thing about the A1 keyless unit is that about 5s after contact, the doors unlock themselves, and once you turn off the car, they unlock automatically. It's a nice feature really
TrancosRt is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2007, 09:37 AM   #38
Treyz
~ ambient one ~
 
Treyz's Avatar
 
Drives: 2009 Bayou Yaris Liftback
Join Date: Jan 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 1,058
Sweet W.A.S.P.! Looking to get it in a few months. If I run into problems, you're a local guy ha!
__________________
AMBIENTLIFESTYLE
Tri-State Sport Compact EZine

ambientlifestyle.com------------ambientlifestyle.ning.com

Micro Image
Store - Network - Online
microimageonline.com------------microimage.ning.com
Treyz is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2007, 07:45 PM   #39
Batmang
 
Drives: 2007 Yaris LB Black
Join Date: Jan 2007
Location: Tacoma, WA
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by rnd243 View Post
I would advise against the switches if you're just doing locks. I mean, the ones in the picture look great, but you don't need them. The locks work fine without them, and there is enough work to install them without extra switches.
Yah, good call, I didn't realize until I researched more that the pre-existing lock switches will lock/unlock both doors at once.

Can any of you guys who have done this install post a quick list of what tools are needed or that you used? I'm pretty new to DIY stuff, so I'm still learning.
Batmang is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2007, 08:17 PM   #40
rnd243
 
Drives: 2007 Yaris Sedan
Join Date: Jan 2007
Location: Richmond, CA
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Batmang View Post
Can any of you guys who have done this install post a quick list of what tools are needed or that you used? I'm pretty new to DIY stuff, so I'm still learning.
A tool for popping the door panels and a tool for pushing the ring off the window crank would be nice, but not completely necessary.
A drill
Various screwdrivers
Wire strippers and cutters and stuff

I can't think of much else. You don't need anything you don't have in the garage. The pros solder the wires when they splice into the electrical system. I use those tap connecters. Not quite as permanent, but easier.
rnd243 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 11:41 PM   #41
Taiyaki
アキバ製
 
Taiyaki's Avatar
 
Drives: 09' White LB, Celica GTS
Join Date: Apr 2009
Location: Honolulu, HI
Posts: 524
I have the same power window kit, but cant find a power source and illumination source to tap to that wont blow fuses. any help?
Taiyaki is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 10:53 AM   #42
Liu997
 
Drives: 2008 Red Yaris LB
Join Date: Nov 2008
Location: Hicksville, LI
Posts: 125
Is it possible to get the switches in the panel near the e-brake?
Liu997 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 03:16 PM   #43
squall_x
 
squall_x's Avatar
 
Drives: '07 M&M LB
Join Date: Jul 2007
Location: San Diego
Posts: 40
I have a question what is this part I have on red called or where can I buy it? I am reffering to the piece to hold the door cable and the metal piece from actuator thank you.

squall_x is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 03:24 PM   #44
squall_x
 
squall_x's Avatar
 
Drives: '07 M&M LB
Join Date: Jul 2007
Location: San Diego
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by Liu997 View Post
Is it possible to get the switches in the panel near the e-brake?
You could potentially put the switches where ever you want. You just need to run more cable to make it happen.
squall_x is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 05:49 PM   #45
BrianS
 
Drives: 2007 Yaris 3DR LB
Join Date: Jul 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 19
Just Ordered

Hi all! I just ordered the keyless entry/power locks kit below. This thread should come in very handy while I try to install it. I'll try to take pictures of my install as I progress. Thanks!

http://www.a1electric.com/Merchant2/...Code=W01C-712T
BrianS is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 10:15 PM   #46
TickleTimeTim
Free Mustache Rides
 
TickleTimeTim's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris HB
Join Date: Jan 2009
Location: Arkansas
Posts: 1,252
are they both universal kits? would love to have some power windows. and a key faub would be nice too.
__________________
Club SHIFT
TickleTimeTim is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 05:04 AM   #47
BrianS
 
Drives: 2007 Yaris 3DR LB
Join Date: Jul 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by BrianS View Post
Hi all! I just ordered the keyless entry/power locks kit below. This thread should come in very handy while I try to install it. I'll try to take pictures of my install as I progress. Thanks!

http://www.a1electric.com/Merchant2/...Code=W01C-712T
The keyless entry/power locks kit? Yes, it's universal and here is a link to a power window kit on there that some have installed in the Yaris. I actually prefer manual windows, so I won't be doing that upgrade. LOL!

http://www.a1electric.com/Merchant2/...ct_Code=Master
BrianS is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2009, 12:24 PM   #48
lilriki509
I've made a post!
 
Drives: Yaris
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 1
how long does the install take for the door locks and windows?
lilriki509 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2009, 03:27 AM   #49
BrianS
 
Drives: 2007 Yaris 3DR LB
Join Date: Jul 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 19
It took me about 4 hrs to install power locks on both doors and the trunk. I'm sure it could be done faster but I work at a leisurely pace. LOL! I did not do the windows, as I like having the manual cranks.
BrianS is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2009, 12:51 AM   #50
toyota_lover
I've made a post!
 
Drives: Toyota Matrix
Join Date: Nov 2009
Location: MI
Posts: 1
How are the motors / locks holding up? Another question, are the power window motors noisy and slower than OEM standards?
toyota_lover is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2009, 12:08 AM   #51
yaris prime
Yes- I fit in it.
 
yaris prime's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris liftback, MT
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan
Posts: 92
I put mine in in April... So far no problems.
__________________
I'm surprised it doesn't have a pull-start !
yaris prime is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2009, 12:34 AM   #52
az_saguaro
What to Mod Next?
 
Drives: 2008 3Dr HB, Bayou Blue
Join Date: Oct 2009
Location: U.S. AZ
Posts: 22
I have had mine in for over a year without problems. With the exception that I had to readjust one of the lock actuators. As far as the noise is concerned, I would say that both are about equal to that of OEM motors and locks. Initially I didn't hook the horn circuit to the locks, but couldn't hear them engage so I added that wire along with the lighting circuit to flash. The window motors are quiet and smooth and just as fast as oem, but it took me about 3 weeks to stop reaching for the window crank.
az_saguaro is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 11:04 AM   #53
keona
 
Drives: 2008 2 door hatchback
Join Date: Aug 2011
Location: North Jersey
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by BrianS View Post
It took me about 4 hrs to install power locks on both doors and the trunk. I'm sure it could be done faster but I work at a leisurely pace. LOL! I did not do the windows, as I like having the manual cranks.
Hi witch kit did you use for your trunk?
keona is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 12:53 PM   #54
PROX4x4
1.5 or 2.5 both=0-60 in 8
 
Drives: 08 Toyota Yaris
Join Date: May 2011
Location: CO
Posts: 89
Send a message via Skype™ to PROX4x4
Why didn't i see this thread before i did my locks? it took me a long time to figure out the actuator location.

Mine was installed in 5 hours 2 doors only and with a budget of around $40 only. Keyless entry.
__________________
PROX4x4 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
When will the Yaris hit the showrooms at dealers? Petrolhead New YARIS Purchase Forum 181 11-28-2011 08:03 AM
Questions and advice required about power upgrading(windows & locks) W.A.S.P DIY / Maintenance / Service 10 07-22-2009 02:59 AM
Need Help - Electrical (finding Power) Ayka DIY / Maintenance / Service 7 10-12-2006 11:51 AM
The power upgrade thread ChinoCharles DIY / Maintenance / Service 19 09-27-2006 03:14 PM
Custom Sub Enclosure (inc sub, power cap, amp) wado Items for Sale by private party 3 09-18-2006 11:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.