Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Marketplace > Items for Sale by private party
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2013, 08:12 PM   #37
typicalharu
 
Drives: '11 5D Yaris
Join Date: Aug 2012
Location: USA
Posts: 5
Do you have a DIY manual for this? Is it just simply replacing the LED?
typicalharu is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2013, 10:38 PM   #38
cstout
I've made a post!
 
Drives: 2008 Yaris 3-Door Liftback
Join Date: May 2011
Location: Central Valley
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by typicalharu View Post
Do you have a DIY manual for this? Is it just simply replacing the LED?
I second this question! I would love to tackle this as a personal project.
cstout is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 07:00 PM   #39
willisjm193
Yoshi 2.0
 
willisjm193's Avatar
 
Drives: 2007 Manual Sedan
Join Date: Jun 2013
Location: NC
Posts: 32
@ CTScott:: Do you mind PM-ing me the source you get your LEDs from, and which ones you use?
willisjm193 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 08:44 PM   #40
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by willisjm193 View Post
@ CTScott:: Do you mind PM-ing me the source you get your LEDs from, and which ones you use?
I purchase from Digikey, Mouser and Newark primarily. The LEDs that I use vary.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2014, 05:24 PM   #41
dthomas5768
 
Drives: 2006 Toyota Yaris
Join Date: Jun 2014
Location: Haymarket VA
Posts: 2
Smile

Hello im new at this forum. I recently purchased an 2006 Yaris and the speedometer is gone out of wack. Basically not showing the correct speed.
Can you help with the repair or can you recommend someone.

Thanks,
dthomas5768
dthomas5768 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2014, 08:42 PM   #42
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by dthomas5768 View Post
Hello im new at this forum. I recently purchased an 2006 Yaris and the speedometer is gone out of wack. Basically not showing the correct speed.
Can you help with the repair or can you recommend someone.

Thanks,
dthomas5768
Typically that would be caused by the speed sensor on the transmission being broken. You can verify that by using an OBDII device and see if the incorrect speed is also shown on there.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2014, 02:21 PM   #43
vivalaflam
Enthusiast
 
vivalaflam's Avatar
 
Drives: 07 Yaris HB 1.3 (EU)
Join Date: Nov 2014
Location: Greece
Posts: 162
Will you do a DIY guide for this? I too have the digital speedometer as the Australian mate.
Like what types of leds we need and procedures we need to follow.
__________________
Cheers, George.
vivalaflam is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2014, 02:55 PM   #44
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by vivalaflam View Post
Will you do a DIY guide for this? I too have the digital speedometer as the Australian mate.
Like what types of leds we need and procedures we need to follow.
The digital one actually requires optical filters, rather than an LED change, as it uses a vacuum fluorescent display.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2014, 06:54 PM   #45
vivalaflam
Enthusiast
 
vivalaflam's Avatar
 
Drives: 07 Yaris HB 1.3 (EU)
Join Date: Nov 2014
Location: Greece
Posts: 162
Can you give more details about this? Is it like a film? You can change it to whatever colour you want?

Sent from my HTC Explorer A310e or my awesome Xperia Z1 C6903 using Tapatalk.
__________________
Cheers, George.
vivalaflam is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2014, 06:58 PM   #46
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by vivalaflam View Post
Can you give more details about this? Is it like a film? You can change it to whatever colour you want?

Sent from my HTC Explorer A310e or my awesome Xperia Z1 C6903 using Tapatalk.
It is an optical filter film. You can change it to almost any color, provided that you use a combination of filters to neutralize the green and then shift it to the desired color. What color do you want it to be?
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2014, 07:30 PM   #47
vivalaflam
Enthusiast
 
vivalaflam's Avatar
 
Drives: 07 Yaris HB 1.3 (EU)
Join Date: Nov 2014
Location: Greece
Posts: 162
Well, lets say white.

Sent from my HTC Explorer A310e or my awesome Xperia Z1 C6903 using Tapatalk.
__________________
Cheers, George.
vivalaflam is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2014, 09:27 PM   #48
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,456
Quote:
Originally Posted by vivalaflam View Post
Well, lets say white.

Sent from my HTC Explorer A310e or my awesome Xperia Z1 C6903 using Tapatalk.
White is definitely possible. I would have to do some experimentation to refresh my memory of the filter combination required, but I have changed the green VFDs to white before.
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2014, 10:13 PM   #49
vivalaflam
Enthusiast
 
vivalaflam's Avatar
 
Drives: 07 Yaris HB 1.3 (EU)
Join Date: Nov 2014
Location: Greece
Posts: 162
Keep me posted, youre the man, mate!

Sent from my HTC Explorer A310e or my awesome Xperia Z1 C6903 using Tapatalk.
__________________
Cheers, George.
vivalaflam is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2015, 08:17 AM   #50
bazman
 
Drives: yaris
Join Date: Jan 2015
Location: fife
Posts: 7
Toyota Yaris 2010 UK model

Hi Dear,

I am from the uk, have just seen your work and totally love the instrument Cluster LED Colour change.

The white colour looks amazing compare to orange.

I hope I lived in USA and got Scott to modify my car too .

I have Toyota Yaris 2010 and would love to change the leds from orange to white. I have attached an image of my dashboard for your reference.

I would be grateful if someone can put up step by step guide and what led bulbs do i need? or email the guide to me on shehbaz_kdy@yahoo.co.uk

I would appreciate all the help on this please as i am new to the form.

Thanks in advance

Baz
Attached Images
File Type: jpg Toyota-Yaris-2010-uk.jpg (129.4 KB, 127 views)
bazman is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2015, 09:44 AM   #51
vivalaflam
Enthusiast
 
vivalaflam's Avatar
 
Drives: 07 Yaris HB 1.3 (EU)
Join Date: Nov 2014
Location: Greece
Posts: 162
Theres already a step by step guide. You can search in the forum. I am curious tho, I bought this analogue cluster from CTScott, canadian cluster but it doesnt have temperature sensor or consumption like my digital one. Is your cluster left hand drive?


Note: I will try to change the cluster colour on my own, I bought the leds, i have them, but i dont have a microsoldering unit.

Sent from my awesome Xperia Z1 C6903 using Tapatalk.
__________________
Cheers, George.
vivalaflam is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2015, 10:58 AM   #52
bazman
 
Drives: yaris
Join Date: Jan 2015
Location: fife
Posts: 7
Thanks for your reply George.

Mine cluster is right hand drive.

Could you please post some links to the Guides on how to change the leds?

Do you know what type bulbs do I have to buy for instrument Cluster colour change, I would like to change it to cool white colour.

Thanks again for your help.

Baz
bazman is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2015, 06:23 PM   #53
vivalaflam
Enthusiast
 
vivalaflam's Avatar
 
Drives: 07 Yaris HB 1.3 (EU)
Join Date: Nov 2014
Location: Greece
Posts: 162
Quote:
Originally Posted by bazman View Post
Thanks for your reply George.

Mine cluster is right hand drive.

Could you please post some links to the Guides on how to change the leds?

Do you know what type bulbs do I have to buy for instrument Cluster colour change, I would like to change it to cool white colour.

Thanks again for your help.

Baz
Sure, PM me and I will tell you everything CTScott has taught me.

Sent from my awesome Xperia Z1 C6903 using Tapatalk.
__________________
Cheers, George.
vivalaflam is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 11:54 PM   #54
RWJC
 
Drives: 2014 Yaris LE hatch
Join Date: Apr 2015
Location: LA
Posts: 36
Scott, the 2014 LE I have, has just the speedo and I have ABS. What are my options to use to get one with a tach or go digital?
RWJC is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
change, cluster led, color, speedometer, tach

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTD: ECM, Instrument Cluster, Headrests, Quarter window chrisjaldin Willing to Buy by private party 8 09-02-2011 11:12 PM
Cruise Control - 07/08 Sedan - Instrument Cluster CB900F2 DIY / Maintenance / Service 4 02-23-2011 08:03 AM
Sedan Instrument Cluster to LB Instrument Cluster Malaya1221 Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 2 12-02-2008 11:05 PM
Instrument Cluster Swap thepaidtraveler Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 28 11-24-2008 10:53 AM
instrument cluster swap S -> LB elo79 Performance Modifications 1 12-21-2006 11:22 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:59 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.