Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Second Generation Toyota Yaris Main Rooms > Photo-Video-Media Gallery
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2018, 02:24 AM   #37
David C
 
Drives: White '07 3dr LB
Join Date: Jun 2016
Location: Montreal
Posts: 475
Thanks. It has served me well throughout my daily drives and road trips.
David C is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2018, 09:06 PM   #38
zoidberg444
 
zoidberg444's Avatar
 
Drives: Yaris 06 - 5dr hatchback
Join Date: Aug 2015
Location: Birmingham, UK
Posts: 249
Quote:
Originally Posted by ern-diz View Post
New audio = pictures because pictures are fun

Something that's been long overdue and one of what I hope to be a few mods in preparation for Toyotafest 2018.
I'm curious mate i actually still have the factory head unit. I've actually seen a facia kit and a wiring harness on ebay for the Mk2 yaris and i was planning to swap a kenwood unit in because my factory unit is playing up. Did you need a cage adapter to make it fit in the hole or is a standard size?
__________________
- Yaris 2006, 1.0, 5 door hatchback "Betty" - 150,000 miles
UK to Nordkapp in a Yaris
zoidberg444 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 01:10 PM   #39
ern-diz
 
ern-diz's Avatar
 
Drives: 2007 Liftback
Join Date: Sep 2007
Location: CA all day
Posts: 3,103
There was an adapter kit that made my head unit fit. I believe it's both a metal bracket that goes on the radio and into the dash, as well as a plastic trim that goes around the radio to fill the space around the face. Although my radio is a double din, they vary a bit in size so an adapter kit is typically needed.
__________________
ern-diz is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 01:47 PM   #40
WeeYari
 
WeeYari's Avatar
 
Drives: 06 Polar White 5dr, 13 Soul 4u
Join Date: Oct 2008
Location: Georgetown, Ontario, Canada
Posts: 5,007
Quote:
Originally Posted by zoidberg444 View Post
I'm curious mate i actually still have the factory head unit. I've actually seen a facia kit and a wiring harness on ebay for the Mk2 yaris and i was planning to swap a kenwood unit in because my factory unit is playing up. Did you need a cage adapter to make it fit in the hole or is a standard size?
Different markets do not necessarily have the same DDIN opening in the dash. Some of us here in North America have installed the OE trim piece that we had gotten from Denmark in a group buy. The opening in North America measures 200mm, and the trim from Denmark measures 180mm. Aftermarket DDIN HUs typically measure 180mm across, hence the need for side filler trim kits here.
__________________
WeeYari is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 04:55 PM   #41
DarkShadowFox
 
DarkShadowFox's Avatar
 
Drives: 2015 Yaris LE 3door HB
Join Date: Feb 2017
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 617
Quote:
Originally Posted by WeeYari View Post
Different markets do not necessarily have the same DDIN opening in the dash. Some of us here in North America have installed the OE trim piece that we had gotten from Denmark in a group buy. The opening in North America measures 200mm, and the trim from Denmark measures 180mm. Aftermarket DDIN HUs typically measure 180mm across, hence the need for side filler trim kits here.
how big is the 3rd gen i need to buy a siecane dash unit to replace my factory crap DA. which i then will put up for sale because its vital for getting factory GPS muahahah.
__________________
Checkout My Build Thread: https://yarisworld.com/forums/showthread.php?t=58963
DarkShadowFox is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 05:58 AM   #42
zoidberg444
 
zoidberg444's Avatar
 
Drives: Yaris 06 - 5dr hatchback
Join Date: Aug 2015
Location: Birmingham, UK
Posts: 249
Quote:
Originally Posted by WeeYari View Post
Different markets do not necessarily have the same DDIN opening in the dash. Some of us here in North America have installed the OE trim piece that we had gotten from Denmark in a group buy. The opening in North America measures 200mm, and the trim from Denmark measures 180mm. Aftermarket DDIN HUs typically measure 180mm across, hence the need for side filler trim kits here.
Ah. Thanks for the heads up mate. I will pull my head unit and make some measurements just to make sure.

Sent from my SM-T713 using Tapatalk
__________________
- Yaris 2006, 1.0, 5 door hatchback "Betty" - 150,000 miles
UK to Nordkapp in a Yaris
zoidberg444 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:54 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.