Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Third Generation Toyota Yaris Main Rooms > Third Gen Yaris General Discussion
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2019, 04:54 PM   #19
Zippy_2019
 
Zippy_2019's Avatar
 
Drives: Hatchback
Join Date: Jun 2019
Location: Fort Lauderdale, USA
Posts: 12
Factory keyless entry on the L model? Yes!

I got the keys in picture from eBay and Techstream from Amazon with the cheap China cable. Everyone and everywhere says win10 will work but I had no luck. Used with win7 and had no issues. The panic button does work. Wanted it as a safety feature for my daughter which was the main reason for adding the keyless entry.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0371.jpg (158.6 KB, 73 views)

Last edited by Zippy_2019; 08-01-2019 at 09:31 PM.
Zippy_2019 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 11:27 PM   #20
h-dogg
 
Drives: 2015 Yaris L
Join Date: May 2006
Location: Santa Clara
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Zippy_2019 View Post
I got the keys in picture from eBay and Techstream from Amazon with the cheap China cable. Everyone and everywhere says win10 will work but I had no luck. Used with win7 and had no issues. The panic button does work. Wanted it as a safety feature for my daughter which was the main reason for adding the keyless entry.
Glad it worked out. Thanks for the info. I gotta ask around for an old win7 laptop then..Wished I didn't junk my vista.
h-dogg is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 07:32 AM   #21
Zippy_2019
 
Zippy_2019's Avatar
 
Drives: Hatchback
Join Date: Jun 2019
Location: Fort Lauderdale, USA
Posts: 12
You donít need to find a laptop with Win7, I loaded win7 on my win10 64bit laptop. I have dual boot now on it. I installed win7 32bit though.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zippy_2019 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 01:27 PM   #22
h-dogg
 
Drives: 2015 Yaris L
Join Date: May 2006
Location: Santa Clara
Posts: 33
Finally had a chance to order the parts and test it out and it worked! Granted my setup was a bit ghetto, b/c I lugged my desktop to the garage..lol.. Now my car has keyless! Thanks for all of the helpful info here and youtube!!

I had to poke around the program to find the key registration b/c I was getting some network error with a bunch of things in yellow with *. Now I get the TPMS light, but that's alright b/c I have aftermarket wheels w/o TPMS.

Thanks again!
h-dogg is online now   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 03:06 PM   #23
bob225
 
Drives: Yaris
Join Date: Feb 2019
Location: Kent,UK
Posts: 63
i have techstream running on win 10 64bit 1903 no issue

tpms issue, go into the tpms registration in techstream and just change the ID's to the same as the 5th wheel aka the spare iirc that is all zeros with last number on each id being different

take a screenshot before you change anything tho
bob225 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 05:52 PM   #24
h-dogg
 
Drives: 2015 Yaris L
Join Date: May 2006
Location: Santa Clara
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by bob225 View Post
i have techstream running on win 10 64bit 1903 no issue

tpms issue, go into the tpms registration in techstream and just change the ID's to the same as the 5th wheel aka the spare iirc that is all zeros with last number on each id being different

take a screenshot before you change anything tho
Thanks, I'll give it a try. I tried, the 0000000 on them and no luck.

Last edited by h-dogg; 08-23-2019 at 07:00 PM.
h-dogg is online now   Reply With Quote
Old 07-27-2020, 01:04 AM   #25
Dodge Aries K
My Yaris is a "racecar"
 
Drives: 2007 Yaris hatchback
Join Date: Jul 2016
Location: Machesney Park, IL
Posts: 535
The cheap eBay cables usually won't program the TPMS for whatever reason. But Discount Tire will reset the system for free usually so... it's worth a shot.
__________________
-Karl the Uber/Lyft Driver
Dodge Aries K is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Add remote to factory keyless. imknotright DIY / Maintenance / Service 50 03-24-2018 12:10 PM
just bought a Yaris, keyless entry question nmjams In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm) 9 01-11-2015 11:02 AM
2006 Yaris RS keyless entry details TheBeerglar DIY / Maintenance / Service 8 11-26-2014 11:21 AM
I lost my master keyless entry key, need suggestions.... Frankd1 DIY / Maintenance / Service 19 12-01-2010 11:13 PM
Aftermarket Keyless Entry - How does it affect the Warranty? aerock19 In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm) 7 09-07-2007 02:11 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:27 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.