Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm)
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2006, 03:01 PM   #1
redbluff
 
Drives: 2007 Yaris Liftback
Join Date: Apr 2006
Location: United States
Posts: 18
Radio Install Harness and Kit

Got the 2007 Yaris Liftback here in the US. Want to install and aftermarket radio but need the installation kit. Cannot find one anywhere online or in local car audio shops. Any ideas?
redbluff is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 03:14 PM   #2
DJ_SpaRky
Resident Scion Guy
 
DJ_SpaRky's Avatar
 
Drives: 2008 Mazda3 S Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Groveland, FL (Near Orlando)
Posts: 285
Hey, I have a friend who works for Metra (one of the major installation kit companies), I'll send him this way.
__________________
Code:
DiabolicJourney_SpaRky
DJ_SpaRky is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 03:23 PM   #3
violent b
I've made a post!
 
Drives: 2005 Scion xB
Join Date: Apr 2006
Location: in front of my computer
Posts: 1
we are working on the kits, since the 3-door and 4-door have different radios, but it won't be out for a while.
violent b is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 03:25 PM   #4
DJ_SpaRky
Resident Scion Guy
 
DJ_SpaRky's Avatar
 
Drives: 2008 Mazda3 S Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Groveland, FL (Near Orlando)
Posts: 285
Thanks B.

redbluff, you could always, just use the brackets & screws from the OEM unit, it won't look great, but it'll work. I ran like that you a couple of months in my xB
__________________
Code:
DiabolicJourney_SpaRky
DJ_SpaRky is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 05:21 PM   #5
redbluff
 
Drives: 2007 Yaris Liftback
Join Date: Apr 2006
Location: United States
Posts: 18
Thanks for the responses. I will have to wait until a kit is out as I want it to look right. I checked on several of the Uk Yaris sites and while there as mention of the radio harness and kit along with pictures and how to do it, the actual dask in their Yaris's is different.

Thanks
redbluff is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2006, 07:03 AM   #6
DJ_SpaRky
Resident Scion Guy
 
DJ_SpaRky's Avatar
 
Drives: 2008 Mazda3 S Sport
Join Date: Mar 2006
Location: Groveland, FL (Near Orlando)
Posts: 285
yeah, it's nice when it looks right, B hooked me up on a Kit for the xB. they'll get it out soon.
__________________
Code:
DiabolicJourney_SpaRky
DJ_SpaRky is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2006, 05:34 PM   #7
slvryaris
 
slvryaris's Avatar
 
Drives: 2007 Yaris Sedan S
Join Date: May 2006
Location: Indiana
Posts: 886
My friend has an Xb and it looks to be the same dash kit in the liftback, but I am not for sure on the S Sedan or the regular Sedan.
slvryaris is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2006, 03:53 PM   #8
Cognition
I've made a post!
 
Drives: Yaris Sedan S
Join Date: Jun 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by violent b
we are working on the kits, since the 3-door and 4-door have different radios, but it won't be out for a while.

cool, it's good to know that someone is working on this, I will be on the lookout for this particular kit
Cognition is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2006, 07:29 PM   #9
RossP
 
Drives: MK I Vitz 1.0l F Package
Join Date: Jun 2006
Location: Paphos, Cyprus
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by redbluff
Thanks for the responses. I will have to wait until a kit is out as I want it to look right. I checked on several of the Uk Yaris sites and while there as mention of the radio harness and kit along with pictures and how to do it, the actual dask in their Yaris's is different.

Thanks
You are talking about the 2006 Yaris right? As we've had the Yaris in Europe since 1999...
RossP is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2006, 09:31 PM   #10
echo_hrs
Around the universe...
 
Drives: Uber-Evolved Pokemon
Join Date: Jan 2006
Location: Top Gear Test Track
Posts: 228
Quote:
Originally Posted by RossP
You are talking about the 2006 Yaris right? As we've had the Yaris in Europe since 1999...
Yes...
echo_hrs is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2006, 05:29 AM   #11
RossP
 
Drives: MK I Vitz 1.0l F Package
Join Date: Jun 2006
Location: Paphos, Cyprus
Posts: 81
I didn't think that the european dash differed all that much to yours in all honesty
RossP is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2007, 04:28 PM   #12
d4w1
 
Drives: Yaris Hatchback
Join Date: Feb 2007
Location: Fort Worth
Posts: 47
Metra kit #95-8202 is double DIN is what you need for your Yaris. They also carry a single DIN kit. I'm not sure on the part number. SCOSCHE also carries wiring harnesss that are direct pug in to your factory Toyota harness to whatever aftermarket radio/CD palyer you purchased.
d4w1 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2007, 04:30 PM   #13
d4w1
 
Drives: Yaris Hatchback
Join Date: Feb 2007
Location: Fort Worth
Posts: 47
Are you from Red Bulff, California?
d4w1 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 02:55 PM   #14
spkrman
Banned
 
Drives: 1
Join Date: Nov 2006
Location: 2
Posts: 1,476
they definitely have a kit to fit now :)

When I dropped mine in, nobody had it, ended up with an XA kit... with a little moddage it worked out great.
spkrman is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 07:13 PM   #15
RogueYaris
 
Drives: 2015 Abs Red
Join Date: Nov 2006
Location: JAX
Posts: 375
I can't believe this post would be resurrected. It's about a year old! I'm quite sure the guy has found something by now. I do find it interesting how there were two people with only one post each on this thread.
RogueYaris is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 08:22 PM   #16
Lafiro
 
Drives: 06 Yaris Sedan
Join Date: Jun 2006
Location: NYC
Posts: 695
Send a message via AIM to Lafiro
All I did was go to Best Buy car section, and buy the toyota radio harness, the other part of the harness came with the radio, after that its just plug and connect cables and your set. I believe all harness connections are unique for toyotas. I may be completely wrong. But mine worked perfectly.
Lafiro is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 02:40 AM   #17
toyota
SRacer
 
toyota's Avatar
 
Drives: Toyota Yaris 2007
Join Date: Jul 2009
Location: OC, CA
Posts: 73
Send a message via Yahoo to toyota
i would paint all black and just the H
all white...i saw a civic si like that
the other day i was on the street and
it looked pretty sick...
__________________
"If I go down, I do time. I do real time. I don't know about your other drivers but when I see flashing lights in the mirror I don't stop."
- Dominic, Fast & Furious


Learn The Truth about Six Pack Fast!
toyota is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:53 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.