Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > DIY / Maintenance / Service
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2010, 10:11 PM   #91
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by hatch2008 View Post
ill try to upload the diagram tomorrow as it is midnight hear rite now , and yes i have learned the key, it wouldnt work at alll until the key was learned. almost seems like its missing a signal form the ign or immizer.
What's the model number of the one you bought? It looks like their install manuals are available on their website.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 10:34 PM   #92
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
this is the by pass im useing and im using type 1 wire diagram.
Attached Files
File Type: pdf ADS-manual-4068[1].pdf (1.12 MB, 99 views)
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 11:02 PM   #93
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
OK - I assume your remote starter uses the DBI port?

Does the LED stay solid green when starting?
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 11:48 PM   #94
Yaris PAVEL94
 
Drives: 2007 Yaris S
Join Date: Aug 2010
Location: Michigan
Posts: 92
Does anybody know how the new apps for Viper remote starters work and how to set it up? Because I'm getting my new phone( BB Curve2)next week and I want to try it.THANKS
Yaris PAVEL94 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 07:36 AM   #95
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by Yaris PAVEL94 View Post
Does anybody know how the new apps for Viper remote starters work and how to set it up? Because I'm getting my new phone( BB Curve2)next week and I want to try it.THANKS
The ones with the cell phone interface install just like the keyfob ones. The only issue with them is that there is a monthly subscription fee for hanging it on the cell network.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 09:47 AM   #96
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
ya mine is using the dbi port
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 10:01 AM   #97
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
the led is doing the proper lighting when flashing , i spent like 7 hours on this yesterday and made sure all that ws good .
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 10:01 AM   #98
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by hatch2008 View Post
ya mine is using the dbi port
OK - So that meant that you only had to wire it to the key transponder receiver.

Did the registration process go correctly (and is the module showing the green light)?

For your remote starter, what model is that?

If the remote starter didn't have a connection for key presence, the issue may be that the remote starter is telling the bypass module to send the key data at the wrong time.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 10:06 AM   #99
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
its a prostart ct 3371 , and as far as i can tell there isnt a key sense connections jus the ign green, the white wire off the ign, the black starter wire. and the imm. hooks into the imm. connctor and obd connector .
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 10:24 AM   #100
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
im reading through the prostart again and notice inthe programming of the prostart im mode 3 the default is xpresskit, but my bypass is connected to the ads port , so i will try changing that becuase if that is inncorect then the prostart is looking in the wrong place for the by pass, so i could very well be an idiot today lol .. make sense too you
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 02:18 PM   #101
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
whats the differnece of the ign 1 wire and ign 2 wire on your diy
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 02:52 PM   #102
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
from what google has told me i need to have ign 1 and 2 connected to a relay which as far as i can tell my prostart instructions say is optinal, also when the car is cranking if i put the key in and to the on pos. it starts. anyone noe what i should do hear , or how the2 ign wires are suppose to be connected. starting to really hate prostart lol.
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 04:06 PM   #103
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by hatch2008 View Post
from what google has told me i need to have ign 1 and 2 connected to a relay which as far as i can tell my prostart instructions say is optinal, also when the car is cranking if i put the key in and to the on pos. it starts. anyone noe what i should do hear , or how the2 ign wires are suppose to be connected. starting to really hate prostart lol.
If you put the key in, but don't turn it, what happens?
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 04:17 PM   #104
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
The IG2 should be connected to the "5th relay output" and the jumper needs to be in the 2nd ignition output position.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 01:50 PM   #105
hatch2008
 
Drives: 2008 yaris
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 10
ok so i did have everything connected correctly as i check it over 100 times lol , and i have found and fixed my problem, after finding all my wires connected properly and speaking to scott too assure i had them connected propery, thanks a milllion scott really appricate it, i decided to open up the prostart control unit and make sure nothing seemed out of place , what i found was that two of my pins for my bypass in the prostart unit where not even soldered to the circuit board. i exchanged the unit at my local store, plugged in the new one, programmed it and the remote start worked like a charm. jus thought i would post this incase some else has a similar problem, sometimes you may be doing it right but the brand new part is faulty. thanks again scott
hatch2008 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:00 PM   #106
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by hatch2008 View Post
ok so i did have everything connected correctly as i check it over 100 times lol , and i have found and fixed my problem, after finding all my wires connected properly and speaking to scott too assure i had them connected propery, thanks a milllion scott really appricate it, i decided to open up the prostart control unit and make sure nothing seemed out of place , what i found was that two of my pins for my bypass in the prostart unit where not even soldered to the circuit board. i exchanged the unit at my local store, plugged in the new one, programmed it and the remote start worked like a charm. jus thought i would post this incase some else has a similar problem, sometimes you may be doing it right but the brand new part is faulty. thanks again scott
Wow! That was a good (bad) find. It is amazing how poor quality control is on so many products these days.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 05:08 PM   #107
Shinare
Bronze bombshell yaris
 
Shinare's Avatar
 
Drives: 09 Yaris HB 3door
Join Date: Sep 2010
Location: Oklahoma City, OK
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by CTScott View Post
Wow! That was a good (bad) find. It is amazing how poor quality control is on so many products these days.
Wow, was this thing made in the USA or something? :D


(I keeeed)
__________________
Now I drive a CARMINE RED METALLIC 09 Yaris 3-door!! I'm Back!!! WooHoo!! Mods done so far: Tinted windows, Viper 211HV Remote Keyless Entry, Atoto Android headunit, backup camera, steering wheel controls

Before it was totaled I drove a 2007 Black Sand Pearl 3 Door Lift-Back M/T with 49k miles. Stock Everything except for black tint, all red badges, red dash, and stealth garage door opener. Ultra-Gauge mounted on steering wheel. A1 Electric MES Central Locks and Avital 3100 Alarm system.
Shinare is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 03:20 PM   #108
samltd
 
Drives: yaris
Join Date: Jan 2011
Location: ca
Posts: 4
Help installing Avital 4003/Fortin Key Override All

Hi,

I'm trying to install an Avital 4003 remote starter add-on module with a Fortin Key Override All transponder key bypass.

I need help to figure out how to connect the remote starter/transponder bypass to the wires shown by CTScott in his manual.
So far I identified Avital and Fortin Installation instructions to match CTScott's manual

Avital 4003
Primary harness (H1), 9-pin connector


H1/1 LIGHT GREEN/BLACK (-) FACTORY ALARM DISARM -
H1/2 GREEN/WHITE (-) FACTORY ALARM REARM -
H1/3 YELLOW (+) IGNITION OUT (TO ALARM) -
H1/4 WHITE/BLUE (+/-) ACTIVATION INPUT -
H1/5 ORANGE (-) GROUND WHEN LOCKED - Available only when adding a receiver (P/N 543H) and remote (P/N 474L)
H1/6 BROWN (-) HORN OUTPUT - Available only when adding a receiver (P/N 543H) and remote (P/N 474L) - Horn in DIY manual
H1/7 RED/WHITE (-) TRUNK RELEASE OUTPUT - Available only when adding a receiver (P/N 543H) and remote (P/N 474L)
H1/8 Black (-) CHASSIS GROUND CONNECTION - Ground in DIY manual
H1/9 White (+/-) LIGHT FLASH OUTPUT - (+) Factory configured - (+) Parking lights wire in DIY manual

4-pin satellite harness diagram

1 BLUE (-) STATUS OUTPUT - ?
2 ORANGE (-) ACCESSORY OUTPUT - ?
3 PURPLE (-) STARTER OUTPUT - ?
4 PINK (-) IGNITION OUTPUT - ?

Heavy gauge

1 PINK (+) OUTPUT TO IGNITION CIRCUIT - Ignition #1 GREEN in DIY manual or #1 PINK as per post #35 Skylinecar1982
2 PURPLE (+) OUTPUT TO STARTER CIRCUIT - Starter in DIY manual
3 ORANGE (+) OUTPUT TO ACCESSORY CIRCUIT - Accessory in DIY manual
4 & 6 RED (+) (30A) HIGH CURRENT 12V INPUT - They must be connected to a high current source. Since the factory supplies (+) 12V to the key switch that is used to operate the motor, it is recommended that these wires be connected there - (+) Battery Voltage in DIY manual ?
5 PINK/WHITE (+) PROGRAMMABLE OUTPUT FOR ACCESSORY OR IGNITION - Ignition #2 PINK in DIY manual or #2 GREEN as per post #35

Remote start harness (H2), 5-pin connector

H2/1 BLACK/WHITE (-) NEUTRAL SAFETY SWITCH INPUT - ?
H2/2 VIOLET/WHITE TACHOMETER INPUT WIRE - Tach signal in DIY manual
H2/3 BROWN (+) BRAKE SWITCH SHUTDOWN WIRE - Brake switch in DIY manual
H2/4 GRAY (-) HOOD PINSWITCH SHUTDOWN WIRE - Hood Safety Switch in DIY manual
H2/5 BLUE/WHITE (-) 200mA 2ND STATUS/REAR DEFOGGER OUTPUT - ?


Fortin Key Override All

Purple/White RX Data In - RX in DIY manual
Yellow/Black RT Data Out - RT in DIY manual
Blue (-) While running - Remote starter in DIY manual ? Where to the remote starter?
Green Key Sense - Key Sense in DIY manual

Red +12V - (+) Battery Voltage
Black Ground - Ground



Thanks
samltd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Northeast DIY Remote Start / Keyless Entry Workshop - Sunday, October 26 CTScott General Yaris / Vitz Discussion 56 11-10-2012 01:32 PM
NEWS: TOYOTA REVEALS ALL-NEW YARIS SEDAN AT 2006 LOS ANGELES AUTO SHOW VitzBoy General Yaris / Vitz Discussion 5 09-05-2010 08:53 PM
2007 Yaris Pricing Info ! YarisBueller New YARIS Purchase Forum 104 06-24-2009 04:54 PM
yaris sedan remote trunk relase question pls help soon fantabulousbaby New YARIS Purchase Forum 4 08-05-2006 01:26 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:48 AM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.