Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Second Generation Toyota Yaris Main Rooms > General Yaris / Vitz Discussion
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-21-2010, 01:29 PM   #1
drunkwithwords
 
Drives: 2010 Toyota Yaris
Join Date: Feb 2010
Location: Elk Grove, Ca
Posts: 8
Problem Starting Car

Hello,

Yesterday I went to my car after work, and the ignition hesitated for a few seconds before starting. I turned off the ignition and started the car again. I am not sure what the problem is. I purchased the car new in late January of this year, and I havenít had one problem with it.

Iím wondering if the problem could possibly be the fact that I was low on gas? Before I pulled into work, I noticed that I was running low and decided to get gas after work.

Since yesterday, I haven't noticed any problems with the car. I even paid attention to the different sounds the car was making and haven't noticed any differences.

I tried to do some research on the website, but I didnít get much information that pertained to my problem.


Thanks,
Jo
drunkwithwords is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 01:35 PM   #2
Astroman
Modded Moderator
 
Astroman's Avatar
 
Drives: 07 Toyota Yaris, 71 Galaxie
Join Date: Mar 2007
Location: Wenatchee, WA
Posts: 3,699
I kinda had the same issue and it was my battery. BUT in my case I still had the original battery which was 4 years old... Perhaps your battery was low and has now had a chance to charge up again?

Some autoparts stores and wal-mart have free battery testing. Also since your car is new I'm sure the dealer would test it as your under warranty still.

Better safe than stranded.
Astroman is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 03:49 PM   #3
fearturtle44
 
Drives: S Flint Mica
Join Date: May 2006
Location: Virginia
Posts: 209
My Yaris S automatic has done this occasionally the last 3 years I have had it. Not often but it will take an extra 1-2 seconds to start.
fearturtle44 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 04:01 PM   #4
ChilliwackGuy
WCOAST CANADIAN DRIVER!!!
 
Drives: 2010 Hatch 5DR - AUTO/AC
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC, Canada
Posts: 109
Maybe go to dealer - since it's a new Yaris - and get them to test the battery.
ChilliwackGuy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gwasabi (Yoshi) - Photo-Scavenger Hunt! gwasabi Photo-Video-Media Gallery 24 03-07-2009 11:23 AM
Jerkratt - Photo Scavenger Hunt Jerkratt Photo-Video-Media Gallery 3 03-04-2009 09:03 AM
thewifesyaris - photo scavenger hunt thewifesyaris Photo-Video-Media Gallery 0 03-01-2009 06:02 PM
Arkhangel - Photo-Scavenger Hunt Arkhangel Photo-Video-Media Gallery 0 03-01-2009 02:03 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:53 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.