Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Technical Forums > Cosmetic Modifications (Exterior/Interior)
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-23-2010, 11:36 AM   #1
jamal1984
The Beautification of Car
 
Drives: Toyota Yaris S
Join Date: Aug 2006
Location: Georgia, USA
Posts: 978
Send a message via MSN to jamal1984
Bixenon Problem, Highbeam not working

I installed my bixenon about 3 months ago, now the high beam is not working anymore,
when i turn on my low beam, and switch to highbeam, highbeam indicator in the dash is show up, but the light beam is not moving up
When i turn OFF the light, and turn ON my highbeam, the highbeam indicator is on and the light is on, but the same position as my low beam.
I'd been switch the wires around and still can't get the highbeam working.
did i do something wrong here?
My car don't have DRL.

Thank You
jamal1984 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 03:56 AM   #2
bobolinko
Bob
 
bobolinko's Avatar
 
Drives: Yaris and Scion XD 5 spd BSP
Join Date: Dec 2009
Location: Was Hawaii - Moved to Everett WA
Posts: 145
High Lights...

If your system is really "BiXenon" then there is really no high or low lamp lighting. In High, the reflectors point the beams more forward, and in Low the beams are directed closer to the ground (so oncoming traffic is not blinded) When you switch from low to high and vice-versa, you should hear a soft "thunk" in the housing and that is the magnetic reflctor shifting device actuating and relasing. The lighs never get brighter or dimmer in the switching. It seems to be a wiring/power problem since the two headlights have separate actuators and if one is bad, at least the other one should work. To have BOTH go out at the same time, is really a rare ocurrence. Check your hi-lo switch wiring, and see. You might have to temporarily plug in the old harness and see if the original bulbs go from high to low, etc. After you determine it does, then put the HID harness back on. Sorry to be so long winded here, but I just wanted to be sure you understand.

Good Luck !!
bobolinko is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 01:17 PM   #3
jamal1984
The Beautification of Car
 
Drives: Toyota Yaris S
Join Date: Aug 2006
Location: Georgia, USA
Posts: 978
Send a message via MSN to jamal1984
Quote:
Originally Posted by bobolinko View Post
If your system is really "BiXenon" then there is really no high or low lamp lighting. In High, the reflectors point the beams more forward, and in Low the beams are directed closer to the ground (so oncoming traffic is not blinded) When you switch from low to high and vice-versa, you should hear a soft "thunk" in the housing and that is the magnetic reflctor shifting device actuating and relasing. The lighs never get brighter or dimmer in the switching. It seems to be a wiring/power problem since the two headlights have separate actuators and if one is bad, at least the other one should work. To have BOTH go out at the same time, is really a rare ocurrence. Check your hi-lo switch wiring, and see. You might have to temporarily plug in the old harness and see if the original bulbs go from high to low, etc. After you determine it does, then put the HID harness back on. Sorry to be so long winded here, but I just wanted to be sure you understand.

Good Luck !!
thank you, to save the trouble i grab a new harness and it's work, so i guess the old harness is bad.
jamal1984 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID Kit High-Beam Cluster Indicator Problem Split Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 21 07-24-2010 05:50 PM
Launching @ 4Krpm problem .... need tips Parmas Wheels, Tires and Suspension Forum sponsored by The Tire Rack 12 12-30-2009 08:11 PM
How can I get in touch with Toyota Regional Offices in Houston? woof DIY / Maintenance / Service 11 11-28-2009 09:29 PM
In car Audio - Head Unit installed but a little problem... YoyotaTaris In Car Entertainment + Electronics (audio / video / alarm) 7 08-06-2007 12:34 PM
Service Problem Lizardboy DIY / Maintenance / Service 19 10-06-2006 09:12 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:14 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.