Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site
 

 


 
Go Back   Toyota Yaris Forums - Ultimate Yaris Enthusiast Site > Second Generation Toyota Yaris Main Rooms > General Yaris / Vitz Discussion
  The Tire Rack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2011, 01:34 PM   #19
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
I figured out that those slots that i told youwere working right just when the car was on, the cord that you toldme it's fine, so now i tested all. The fuses again with. The. Car. On and it seems that the number 26,23,17 and 16 are the ones not working, and i figured out when i saw the description on the manual that those fuses are for: 26 (id/up/MirHTR, 23 CIG (i think is for the cigarrete and actually i tried and it wasnt working i dont smoke so), 17 panel 1 and 16 panel 2!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 01:41 PM   #20
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
26 (ID/UP/MIR HTR) is fed from the 30A DEF fuse, so you will need to check that fuse out. If you pull it out it should be visibly blown if it is bad.

23 (CIG) is fed by 7,5A ACC2, which is located in the fuse holder that is mounted to the top left side of the main body ECU.

17 (PANEL1) and 16 (PANEL2) will only be on when the headlights are on.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 01:46 PM   #21
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
So none of them has anything to do with the locking and unlocking system? What could it be then? I'm getting at this afternoon all those fuses that you told me!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 01:54 PM   #22
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by manuel_Ga20 View Post
So none of them has anything to do with the locking and unlocking system? What could it be then? I'm getting at this afternoon all those fuses that you told me!
Do the door lock/unlock switches on the drivers door work, but the buttons on the remotes do not?
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 03:12 PM   #23
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
That is correct the doors lock and unlock from inside from the pilot door but it doesn't work with the wireless control!.

PD: I tested the fuses 16 and 17 with the lights on and they do work, the 23 i changed it for a new one now it's working, i'm trying to find the 30A big fuse to see if that is the bad thing about the fuse 26! I guees that will not fix my lock and unlock system!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 03:27 PM   #24
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
Bro i tried the fuse 26 again with a new 30A DEF and it still no receiving any power! So that's making me crazy! Also the alarm thing that i guess i have to configure it again i think that is the issue with it! What do you think?
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 03:51 PM   #25
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Now that I look at the diagram again, 26 will only be powered when the rear defogger is on.

Is your wireless control the real Toyota one, or is it an aftermarket alarm?
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 04:13 PM   #26
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
I will test it with the defogger on! The alarm is the original one the toyota one! The one that it comes with the key!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 04:21 PM   #27
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by manuel_Ga20 View Post
I will test it with the defogger on! The alarm is the original one the toyota one! The one that it comes with the key!
OK. One more thing to try at this point is to make the system relearn the remotes:


http://www.yarisworld.com/forums/sho...19&postcount=6
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 08:33 PM   #28
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
You were right the fuse was good, so all the fuses are working properly! and i bet the ECU it's okay! so i will try to do the things that the other post says! thank you! i let you know tomorrow!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 08:45 PM   #29
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
CTScott i tried what you told me and it seems that the wireless control works good because i can set it up, i follow all the steps that you told me, after i press LOCK-UNLOCK for 1 - 1.5 seconds, i press the LOCK button for 1 seconds and the doors LOCK and UNLOCK that means that is set up! after that i open the door and get out of the car and i tried to see if the control was already working but again nothing happened! i hope you know how to solve this issue, this thing is making me crazy!

Here is the video of me trying to set it up!
http://www.youtube.com/watch?v=5rTn6Wwy3XA
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:06 PM   #30
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by manuel_Ga20 View Post
CTScott i tried what you told me and it seems that the wireless control works good because i can set it up, i follow all the steps that you told me, after i press LOCK-UNLOCK for 1 - 1.5 seconds, i press the LOCK button for 1 seconds and the doors LOCK and UNLOCK that means that is set up! after that i open the door and get out of the car and i tried to see if the control was already working but again nothing happened! i hope you know how to solve this issue, this thing is making me crazy!

Here is the video of me trying to set it up!
http://www.youtube.com/watch?v=5rTn6Wwy3XA
The video definitely helps. I think you are almost there. When you do the 1.5 second holding of the two buttons, you are supposed to release them and then hold just the lock button for more than one second.

I think you are getting the double cycling of the locks, which is saying that there is an error registering the remote because you are missing that step.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:21 PM   #31
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
actually i did that after holding the two buttons i just held the LOCK button for about 1 sec, after that the car locks and unlocks, and as the post that you sent me about how to configure it, it says that it will lock and unlock once, and that is what i'm getting, so i believe my remote it's okay! but i still don't get it why it doesn't lock and unlock my doors! Thank you for all the advices!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:32 PM   #32
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by manuel_Ga20 View Post
actually i did that after holding the two buttons i just held the LOCK button for about 1 sec, after that the car locks and unlocks, and as the post that you sent me about how to configure it, it says that it will lock and unlock once, and that is what i'm getting, so i believe my remote it's okay! but i still don't get it why it doesn't lock and unlock my doors! Thank you for all the advices!
OK - If you are getting a single lock/unlock, then it believes that it registered the transmitter.

If I saw correctly, you are using "rewrite" mode, which is two cycles of the ignition switch. Try doing "add" instead, which is one cycle.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:33 PM   #33
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
i will do it now and i will let you know!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:49 PM   #34
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
i just did it and it happened the same thing, i configured it and i received the LOCK UNLOCK once i opened the door and close it and tried to lock it from the control and nothing happened so i don't get it, the control its working, the receiver it's working and all the fuses are in place! I don't know what did i do after i installed my new stereo!
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 12:42 PM   #35
manuel_Ga20
 
manuel_Ga20's Avatar
 
Drives: Yaris 2008 Hatchback 5 doors
Join Date: Mar 2011
Location: Venezuela
Posts: 21
Don't you have any other ideas CTScott?
manuel_Ga20 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 12:52 PM   #36
CTScott
ULTIMATE
 
CTScott's Avatar
 
Drives: 09 5dr LB, 2x 08 3dr LB
Join Date: Oct 2008
Location: USA, CT
Posts: 13,477
Quote:
Originally Posted by manuel_Ga20 View Post
Don't you have any other ideas CTScott?
So, the keyless entry system seems to be fine - The remotes can be registered with successful confirmation, so they seem to be fine as well. So, the question is why then does a working system not work?

The only thing I can think of at this point is that the Body ECU believes that the engine is running, since the remotes are not operable once the engine is started. I would try unplugging the harness from the back of your new radio to see if then the keyless entry works. If it does, then we know that there is a wiring issue there that is confusing the Body ECU.
__________________
CTScott is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
door, ecu, ecu wiring, stereo, wiring

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car doors are not self-locking when left unlocked fainty_girl General Yaris / Vitz Discussion 27 03-14-2011 09:12 AM
Opening your doors with a tennis ball PK198105 Off-topic / Other Cars / Everything else Discussions 6 03-05-2009 05:30 PM
lambo doors.. @@ ?? why not !!! S69 Cosmetic Modifications (Exterior/Interior) 11 04-11-2007 05:14 PM
Speaker grills / holes on the doors. IsLNdbOi Wash, Wax, Detailing, Exterior Repairs 3 09-15-2006 10:28 AM
do u think a coilover from tein (3 doors) will work with sedan ( 4 doors) mariosuper Wheels, Tires and Suspension Forum sponsored by The Tire Rack 3 07-21-2006 04:59 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:25 PM.




YarisWorld
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.